به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۸:۵۶
 
۳۸
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ساعت ۱۲:۰۷
کد مطلب : ۱۰۷۹۴۰

پس از جنتي منتظر رياست لاريجاني باشيد

پس از جنتي منتظر رياست لاريجاني باشيد
گروه سياسي: در حاليكه امروز آيت‌الله جنتي به عنوان رييس مجلس خبرگان انتخاب شد، برخي از كاربران فضاي مجازي پيش‌بيني مي‌كنند، علي لاريجاني هم رييس مجلس دهم خواهد شد و با كنايه نوشتند: «اينگونه پيام تغيير انتخابات هفتم اسفند 94، عملياتي شد؛ نفر شانزدهم رييس آن مجلس، و نفر اول نيز يك نماينده ساده در اين مجلس!»

از سوي ديگر صادق زیباکلام، استاد دانشگاه تهران، در نامه‌ای، نکاتی را به محمدرضا عارف توصیه کرده که متن کامل آن در ادامه می‌آید:
سرور مکرم جناب آقای دکتر محمدرضا عارف
ریاست محترم «فراکسیون امید» مجلس شورای اسلامی

با سلام و تبریکات صمیمانه برای موفقیت اصلاح‌طلبان در انتخابات هفتم اسفندماه با وجود همه موانع و تضییقات و هم به‌واسطه تشکیل فراکسیون «امید» به ریاست حضرتعالی. می‌دانیم پیروزی غیرمنتظره ما در این انتخابات بیش از آنکه حیرت اصولگرایان را به بار آورد، اسباب شگفتی خودمان را رقم زد. ‌میلیون‌ها نفر از هم‌میهنانمان که به دعوت بزرگان اصلاحات لبیک گفته و در هفتم اسفند و دهم اردیبهشت در اطراف و اکناف کشور مشتاقانه به پای صندوق‌های رأی آمدند طبیعتا انتظار دارند تا ریاست مجلس بعد از دوازده سال که در دست اصولگرایان بود در اختیار اصلاح‌طلبان قرار گیرد. یقیناً چنین خواسته‌ای کمترین انتظار بدنه اجتماعی نیرومند اصلاحات در کشور است و من در سفرهای متعدد ایام انتخابات برای سخنرانی در محافل اصلاح‌طلبان و دانشگاه‌ها در سراسر کشور، این را مشاهده کردم. کم نیستند چهره‌ها و شخصیت‌های اصلاح‌طلب هم که چنین خواسته‌ای را برحق دانسته و خواهان اجابت آن از جانب جنابعالی هستند.

موفقیت شما در گرفتن کرسی ریاست مجلس به رأی‌دهندگان نشان می‌دهد که مشارکت سیاسی یگانه راه امید به تغییر و اصلاحات در کشور است. متقابلا اگر این مقدار تغییر هم حاصل نشود، ممکن است بسیاری از رأی‌دهندگان به لیست امید بالاخص اقشار و لایه‌های جوان‌تر با این پرسش ناامیدانه مواجه شوند که «پس فایده شرکت در انتخابات چه بود؛ اگر قرار باشد که هیچ تغییر و تحولی اتفاق نیفتد و همچنان قوه ‌مقننه کماکان در دست اصولگرایان باقی بماند؟» درعین‌حال برخی دیگر از دوستان ملاحظات و دغدغه‌های دیگری دارند و ضمن تأیید این استدلال‌ها نگران هستند تلاش اصلاح‌طلبان در گرفتن ریاست مجلس ممکن است آن را با رویارویی همه‌جانبه و سنگین اصولگرایان روبه‌رو سازد و از سویی دیگر باعث شکسته‌شدن ائتلاف نانوشته اما شکننده میان اصولگرایان میانه‌رو با مجموعه دولت یازدهم و اصلاح‌طلبان شود.

در اینکه هر دو جریان خیر اصلاحات را می‌خواهند تردیدی نیست. اگر بسیاری از دوستان اصرار دارند که جنابعالی بروید برای ریاست مجلس، نگران‌اند تا مبادا بدنه اجتماعی ما دچار سرخوردگی شود و متقابلا اگر برخی دیگر از دوستان با این رویکرد همراهی نمی‌کنند باز به‌واسطه آن است که نگران‌اند مبادا تکیه شما بر کرسی ریاست مجلس غیظ و غضب جریان رقیب را فراهم آورد و مانع از هر پیشرفت جریان اصلاحات در کشور شود. نظر بنده در این تصمیم‌گیری سرنوشت‌ساز که هر دو طرف هم نظرات‌شان را ظرف یکی، دو ماه اخیر مطرح کرده‌اند، همه‌مان از این نقطه به بعد می‌بایستی تسلیم نظر رهبری اصلاحات باشیم و هر تصمیمی که اتخاذ می‌شود می‌بایستی با تمام وجود از آن تبعیت نماییم. فراموش نمی‌کنیم که جنابعالی هم در خرداد ۹۲ تمایلی بر کناره‌گیری به نفع آقای روحانی نداشتید.

ای‌بسا از آقای روحانی هم بیشتر رأی می‌آوردید و امروز به جای ایشان رئیس‌جمهور می‌بودید اما به تصمیم رهبری اصلاحات گردن نهادید و با اتخاذ آن تصمیم تاریخی‌تان راه را برای پیروزی آقای دکتر روحانی هموار کردید.

عرض بنده بیشتر درخصوص نقش حساس و مهمی است که فراکسیون اصلاح‌طلبان یا فراکسیون امید می‌بایستی در مجلس دهم برعهده داشته باشند. به‌هرحال صرف‌نظر از آنکه جنابعالی در جایگاه ریاست این مجلس قرار بگیرید یا خیر، یک نکته از هم‌اکنون مسلم است؛ در مجلس دهم فراکسیون جدیدی شکل گرفته است. این مجموعه که چه آن را فراکسیون امید بنامیم یا فراکسیون اصلاح‌طلبان، حاصل اقبال مردم به جریان اصلاحات و رفتن به پای صندوق‌های رأی است؛ رأی‌دهندگانی که‌ ای‌بسا بسیاری از آنها بنا نداشتند همچون دوره‌های قبل در انتخابات شرکت کنند اما به دعوت اصلاح‌طلبان آمدند. درست است که نخستین توقع آنان تغییر در ریاست مجلس است اما جناب آقای دکتر عارف این توقع بیشتر سمبولیک است. انتظارات جدی‌ترشان آن است که ببینند نمایندگان اصلاح‌طلب واقعا دارند در جهت دموکراسی‌خواهی، تأمین حقوق شهروندی، دفاع از آزادی‌های مدنی، حاکمیت قانون، بهبود شرایط اقتصادی و بالاتر از همه، بازگردانیدن مجلس به جایگاه واقعی آن یعنی «در رأس امور» تلاش می‌کنند.

مجلس دهم در مقطعی دارد تشکیل می‌شود که کشور با مشکلاتی از جنس اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داخلی و خارجی روبه‌روست. از هشت ‌میلیون بی‌کار گرفته تا رکودی که عملا اقتصاد کشور را متوقف ساخته، واحد‌های تولیدی و صنایعی که یا تعطیل شده‌اند یا در شرف تعطیلی هستند، مفاسد اقتصادی که به‌صورت اپیدمی درآمده، تنش در روابط با برخی از همسایگان‌مان در منطقه، تا انواع ناهنجاری‌های اجتماعی. بدون ورود جدی مجلس، امید چندانی به بهبودی اوضاع کشور نمی‌رود یا درست‌تر گفته باشم، دولت به معنای قوه‌مجریه به‌تنهایی قادر به سامان‌دهی این مشکلات نیست. همه هنر مخالفان دولت در مجلس نهم ظرف سه سال گذشته آن بود که از یک ‌سو تا می‌توانستند در کار دولت اخلال کنند و از سویی دیگر به مردم نشان دهند که ببینید دولت یازدهم نتوانسته هیچ بهبودی‌ای در اوضاع اقتصادی کشور به‌وجود آورد و برجام هم دروغ بزرگی بیش نبود. مجلس دهم در چنین شرایطی دارد آغاز به کار می‌کند. اما این همه داستان در رابطه با رسالت سنگینی که بر دوش مجلس دهم و بالاخص نمایندگان اصلاح‌طلبان قرار گرفته، نیست.

جناب آقای دکتر عارف عزیز!
یکی از پیامدهای ناگوار بیش از یک دهه سلطه اصولگرایان بر مجلس، تنزل جایگاه آن در نظام مدیریتی کلان کشور بود. مجلسی که می‌بایستی «در رأس امور» باشد در نتیجه سه دوره (مجالس هفتم، هشتم و نهم) اداره آن توسط اصولگرایان عملا تقلیل پیدا کرده به یک شیر بی‌یال و اشکم. کمتر مسئله جدی کشور را می‌توان سراغ گرفت که مجلس درآن حضوری پررنگ و جدی پیدا کرده بود. در هشت سال ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد مجلس یک‌ بار هم به‌گونه‌ای جدی درخصوص مناقشه هسته‌ای که مهم‌ترین مسئله کشور بود، ورود پیدا نکرد.

آقای دکتر سعید جلیلی نزدیک به شش سال با خانم کاترین اشتون مذاکره می‌کردند و مجلس اصولگرایان یک ‌بار نخواست از ایشان بپرسد که روند مذاکرات چگونه است؟ این فقط موضوع هسته‌ای نبود که مجلس تا قبل از دولت یازدهم هیچ ورودی به آن نداشت. درحالی‌که مفاسد اقتصادی این‌گونه رواج پیدا کرده، مجلس یک‌ بار نخواست این سؤال بنیادی را مطرح کند که «ما را چه می‌شود که این همه آمار مفاسد اقتصادی در کشورمان بالاست؟ چرا در کشورهای دیگر این همه مفاسد اقتصادی اتفاق نمی‌افتاد؟» ایضا مجلس هرگز حاضر نشد به معضلات کلان اقتصادی دیگر کشور همچون آمار بالای بی‌کاری، رکود، ورشکستگی و تعطیلی ‌هزاران واحد تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی بزرگ و کوچک، بالابودن هزینه تولید در ایران و ... ورودی جدی داشته باشد. همواره با انداختن توپ در زمین دولت از زیر بار مسئولیت‌هایش شانه خالی کرده است. مجلس اهمیتی برای گزاره‌هایی همچون «ریشه مشکلات اقتصادی ما در اقتصاد فاسد و ناکارآمد دولتی‌مان است» و اینکه «در طول بیش از دو قرنی که از انقلاب صنعتی می‌گذرد حتی یک مورد اقتصاد دولتی موفق نداشته‌ایم» قائل نشد.

بیش از پنج سال از تصویب نادرست پرداخت یارانه نقدی می‌گذرد و اصولگرایان در روزهای آخر مجلس نهم، ناگهان و به شکل خودجوش! به فکر افتاده‌اند که از دولت روحانی بخواهند تا دهک‌های بالای درآمدی را حذف کند. درحالی‌که در این پنج سال بیش از کل بودجه عمرانی کشور یارانه پرداخت شده و اگر پرداخت یارانه فله‌ای غلط می‌بوده (که قطعا این‌گونه می‌بوده) چرا اصولگرایان از سال ۸۹ جلوی آن را نگرفتند؟ ایضاً در مسائل مهم سیاست خارجی هم مجلس صرفا دنباله‌رو دولت احمدی‌نژاد بوده است. نه از خودش هیچ فکر و نظری ارائه داد و نه هرگز پرسش‌هایی درخصوص نتایج و درستی سیاست خارجی‌مان در صحن علنی مجلس مطرح کرد. بماند بقیه معضلات کشور مانند از‌ بین رفتن محیط ‌زیست، مهاجرت تحصیل‌کرده‌ها، انواع ناهنجاری‌های اجتماعی و... .

ریاست محترم فراکسیون امید!
احیای جایگاه ازدست‌رفته مجلس و بازگردانیدن آن «بر رأس امور کشور» وظیفه نخست جنابعالی به عنوان لیدر نمایندگان اصلاح‌طلب است. مجلس دارای ابزار نیرومندی است که آن را قادر می‌سازد تا بتواند «در رأس امور» قرار گیرد. فراکسیون امید می‌تواند در بسیاری از کمیسیون‌های مهم مجلس وارد شده و مجلس را توانمند کند. یکی از این ابزار کمیسیون «اصل نود» است که مجلس را قادر می‌سازد تا از نهادهای قدرتمند اعم از قضائی، امنیتی یا حتی نظامی و انتظامی «پاسخ‌گویی» در قبال تصمیمات و سیاست‌های‌شان طلب نماید. ایضا پیرامون سیاست خارجی‌مان. بازگردانیدن مجلس به جایگاه «رأس امور کشور» روی دیگر سکه حاکمیت قانون است. آیا قانون‌گرایی، تمکین از قانون و تن‌دادن به قانون، بنیادی‌ترین خواسته انتخابات دوم خرداد سال ۷۶ و اصلاحات نبود؟ صد سال پیش میرزاملکم‌خان ناظم‌الدوله در جریان نهضت مشروطه نوشت «بزرگ‌ترین درد مملکت فقدان حاکمیت قانون است» و صد سال بعد از او «قانون‌گرایی» همچنان اصلی‌ترین خواسته و آرزوی مردم است.

معاون اول محترم دولت اصلاحات!
همه ما می‌دانیم ریاست مجلس یقینا موضوع مهمی است و دراین‌باره، نظر ما نظر جمعی اصلاح‌طلبان است. اما مهم‌تر از آن انتظار رأی‌دهندگان است که فراکسیون امید بتواند مجلس را به «رأس امور» بازگرداند. مهم‌تر از موضوع هیأت‌رئیسه مجلس و اینکه در دست کدام جریان است، آن است که نمایندگان اصلاح‌طلب بتوانند به‌ حول و قوه الهی آرزوی صدساله «تمکین از قانون» را در کشور تحقق بخشند. تلاش در اصلاح قانون انتخابات و توجه همه ارکان کشور به اینکه اولا حسب اختیارات قانونی‌شان عمل نمایند و ثانیا (که از جهاتی مهم‌تر هم هست) در قبال تصمیمات و سیاست‌های‌شان پاسخ‌گو باشند، را مجلس دهم و فراکسیون امید می‌توانند دنبال کنند. باور بفرمایید اینها بزرگ‌ترین رسالت اصلاح‌طلبان در مجلس دهم است. انتظار همه آنانی که با وجود تردید‌های‌شان به درخواست رهبران اصلاحات لبیک گفتند و در هفتم اسفند به پای صندوق‌های رأی آمدند آن است که فراکسیون امید بتواند شأن، کرامت و بالاتر از همه اینها استقلال مجلس را به آن بازگردانده و مجلس شورای اسلامی این رکن مهم نظام را از وابستگی و وکیل‌الدولگی برهاند.

ایام به کام باد
صادق زیباکلام
سوم خرداد ‌هزار و سیصد و نود و پنج»

رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۲:۲۷
پیرزوی روحانی حاصل چند عامل است.
0- خود زنی دولت قبل و ایجاد نارضایتی خصوصا در یک سال آخر
1- مخالفت شدید با دولت قبل
2- دادن وعده بهبود اقتصادی کوتاه مدتو میان مدت
3- تبلیغات و مخصوصا آخرین مناظره انتخاباتی
4- انصراف عارف
5- حمایت رفسنجانی
6- حمایت خاتمی
همه این عوامل باعث شد رای روحانی از حدود 15 درصد به 25، در دو روز مانده به انتخابات به حدود 37 و در روز انتخابات به 50 درصد برسد. (337091)
شرمنده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۳:۵۹
ببخشین اشتباهی بهت منفی دادم یعنی اتفاقی دستم خورد رو صفحه گوشی ،شرمندم .از نظر من حرفت لایک داره. (337111)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۴:۳۶
اگر اقای عارف ریس مجلس نشود مقصر اصلی اقای روحانی است...از انفعال ایشان در مسله رد صلاحیت 99 درصد اصلاح طلبان توسط اقای جنتی تا رایزنی پشت پرده اقای روحانی و کابینه ایشان برای ریاست لاریجانی دقیقا مثل دادن وزارت کشور به رحمانی فضلی اصولگر که توافق بین روحانی و لاریجانی بوده است...نتیجه حمایت اشتباه اصلاح طلبان از اقای روحانی یک اصولگرا بوده و هست...هیمن است...اقای روحانی حتی فراموش کرده اکثر رای خود را از فداکاری اقای عارف و حمایت اصلاح طلبان داشته و دارد...از ان طرف از لاریجانی حمایت می کند !!! (337121)
مردمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۹:۴۴
دولت قبل مظهر خودمحوری و حذف مردم بود و مردم در مخالفتی آشکار با سیاست های دیکتاتور مآبانه دولت قبل که همه چیز رابرای خود میخواست ( حتی صلاح مردم را هم در ید خود میطلبید ) ، رو به تنها گزینه ی امید آوردند . روحانی در شرایطی حرف اعتدال را زد که بتواند بین خواسته های عموم مردم با سیاست های غالب دولت قبل تعادل ایجاد کند .
مردم به حرکت معتدل روحانی قانع هستند
اگر طرف مقابل قدر این اعتدال را بداند آن وقت شاید در بلند مدت بتوان افق بهتری برای کشور سراغ گرفت .. (337197)
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۲:۳۴
من نظرم اینه که اقای روحانی و دولت شون عملکرد خوبی نداشتند... شاید خیلی ها مخالف باشند اما بنظره دولت نه تنها کار زیادی مثلا در عرصه اقتصادی نکرده، بلکه افقی هم که ترسیم میکنه افق جالبی نیست... و صرفا با برنامه های بانک جهانی پول، فاصله طبقاتی بیشتر میشه... (337093)
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۳:۱۳
زیباکلام نمی تواند مدام از اصلاح طلبان بخواهد که کوتاه بیایند. اینهایی که می گوید خواستهی رای دهندگان هست، ولی ریاست لاریجانی می تواند باعث همان ناامیدی شود که خود می گوید و این مسئله ی کمی نیست! زنان و مردان اصلاح طلب به رسمیت شناخته شدن را نیز حق خویش می دانند و اصلاح طلب بودن رئیس مجلس اندکی از آن را برآورده می کند. در غیر اینصورت من نیز معتقدم انتخابات یک بازی بیش نیست! بخصوص اگر بدین بیندیشیم که اصلاح طلبی سوپاپ اطمینانی است برای ادامه ی وضع موجود در حالت کای. (337099)
فرقیم می کنه؟؟
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۷:۰۱
شما ها دموکراسی رو تا جایی قبول دارین که نظر خودتون تائید بشه.
یه پیشنهاد، اگه عارف با رای نماینده های مجلس رئیس نشد دوباره بریزید تو خیابون و اتوبوس و مسجد و ... آتیش بزنید شاید اینبار موفق شدید. (337166)
شب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۳:۱۵
آقای دکتر زیبا کلام،اگر دکترعارف رئیس شوند که بهتر می توانند مجلس را در راس امور قرار دهند و در زمینه سازی برای حاکمیت قانون موثر تر عمل کنند.بنده با احترام به نظر بزرگان، شکست یاکنار کشیدن دکتر عارف از ریاست مجلس را خودکشی جریان اعتدالی میدانم.نه جریان اصلاحات. و فکر میکنم در صورت وقوع چنین احتمالی مردم دیگر به جریان اعتدال اعتماد نخواهند کرد حتی با وساطت اصلاح طلبان. (337100)
آخ درد داره
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۵:۲۴
کجای کاری؟
جنتی رییس شد. (337136)
كورش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۳:۳۱
خبركان در اولين قدم مردود شد وكلاي مجلس شورا در روز اول وكالت مراقب باشن بابت انتخابشون از ملت نمره ميكيرن كه نشون ميده ايا ميتونن در راس امور باشن يا نه (337104)
gholamreza
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۴:۲۵
از كجا معلوم است؟؟؟؟؟؟؟؟؟//من ميگويم بر طبق شواهد و مستندات عارف رييس مجلس دهم ميشود.قاطي نكن.اينها دو مقوله جدا از هم هستند. (337120)
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۴:۳۹
بعد از اون همه فشار بعد ۸۸ روی جریان اصلاحات همین هم برای ما برد هست..

دقت کنید اگر آیت الله هاشمی شاهرودی کاندید نمیشد آیت الله امینی ۳۶ رای داشتند (337123)
dd
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۴:۵۴
عوامل برد روحانی در ۹۲ :

۱. سفرهای استانی زیاد خود شخص رییس جمهور و توجه به روستاییان و اقشار ضعیف
۲. هنرنمایی خود ایشون در صداوسیما در برابر منتقدین
۳. جذب اقشار دانشگاهی توسط آقای خاتمی
۴. جذب برخی از نخبگان اصولگرا توسط آقای هاشمی و ناطق و سید حسن..
بی شک نقش آقایان خاتمی و هاشمی و ناطق و سید حسن آقا را نمیشه انکار کرد اما واقعیتی هست که هسته اصلی رای رو خود روحانی تهیه کردن برای خودشون. حمایت بزرگان قطعا نقش داشت اما باید قبول کرد جذب این بزرگواران در حد ۱۰ م (337129)
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۵:۲۹
یادمان بادش اصلاحات یک فرایند تدریجی است و اگر واقع بین و منصف باشیم متوجه اقدامات خوب دولت اقای روحانی می شویم چه در سیاست خارجی و برجام چه در سیاست داخلی و اقتصادی و سلامت و...اما فضای خبرگان ناشی از رایزنی گسترده و امکانات طرف مقابل است باز هم می گویم سیاست عرصه صبر است وتدبیر و گاهی سرعت و تعجیل دوستان اصلاح طلب و اعتدالی دوستتان دارم (337138)
ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۵:۳۴
همه مون سرکاریم چطور میشه یک شبه احمدی نژاد ۷صبح میشه ریس جمهورور میشه یک شبه جنتی میشه ریس همانطور هم لاریجانی میشه ریس مجلس واین است احترام به رای مردم (337142)
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۵:۵۴
من به عنوان یک اصلاح طلب بعد از دیدن نمایش انتخابات مشهد به شخصصه اگر هر فرد دیگری غیر از دکتر عارف رییس مجلس شود حاظر به شرکت در هیچ انتخاباتی دیگر نخواهم بود.دولتی که قادر به حفظ رای مردم نباشد هم بهتر که نباشد. (337147)
شب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۶:۰۲
تنها دلیل مخالفت برخی از عزیزان اصلاح طلب با ریاست مجلس دکتر عارف نگرانی از ایجاد یاتشدید غیظ وغضب جریان رقیب اعلام شده است.این نگرانی بر این فرض استوار است که اصولگرایان افراطی جریان اصلاح طلبی را در سطوح پایین قبول دارند اما آن را در راس یکی از قوای سه گانه نمی پذیرند.با فرض صحت این نظر،باید گفت این خواسته اصولگرایان تنها از راه فراقانونی امکان تحقق دارد و در چهار چوب های قانونی تحقق آن ممکن نیست.لذا سوالی مطرح می شود که لازم است بزرگان نگران از غیظ و غضب جریان رقیب به آن پاسخ بفرمایند. (337148)
شب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۶:۱۲
سوال این است شما که اصلاح طلبید و هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده تنها به صرف خواندن نیت طرف مقابل تسلیم اراده فرا قانونی آنان می شوید و حاضرید کرسی ریاست مجلس را از زیر دکتر عارف به سمت لاریجانی بکشید چگونه انتظار دارید دکتر عارف از جایگاه یک نماینده معمولی حاکمیت قانون را احیا کند؟؟؟ (337149)
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۶:۱۶
حالا نمیشد به مردم دهن کجی نکرد؟ (337150)
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۶:۲۳
امید بذر هویت ما است (337156)
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۶:۳۰
باید در انتخابات خبرگان قوی تر عمل می کردیم به خصوص شهرستان ها (337159)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۶:۳۷
جو ندهید لطفا
اقای لاریجانی هم با حمایت اصلاح طلبان امده و جزو لیست امید بوده.
همه چی را به ریاست دکتر عارف گره نزنید.
ملت هم به دکتر عارف رای داده اند هم به اقای دکتر لاریجانی .
برای اینکه فراکسبون امید دست به کارهای بزرگ بزند دکتر عارف باید با مدیریت عالی ان را هدایت کند چرا که متاسفانه تعداد مستقلها بسیار بالاست و رای شان پنهان. (337161)
بهزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۷:۵۶
تاوقتی که موسوی وکروبی درحصرندهمین اش است وهمین کاسه. (337179)
ممد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۱۸:۴۱
سرکار بودنمان مبارک باشد اصلن این جماعت اصالتن ریس و ریس زاده هستند دیگه چرا چونه میزنید مملکت و کنترات کردن (337189)
بهار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۲۰:۵۱
اصولگراها بازی ای رو بردند که داورش خودشون بودند....
چندان جای تعجب نداره همچین نتیجه ای....باید به اصولگراها به خاطر برد جکانمردانشون خسته نباشید گفت...مخصوصن جناب جنتی (337201)
عارف
Netherlands
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۲۱:۱۴
همه ما محمد رضا عارف هستیم (337205)
م.ل
United States
۱۳۹۵/۰۳/۰۴ ۲۳:۳۸
با کلامت شادمانم کرده ای^لایق درک کرامم کرده ای.
روزگار ما بسی پر رونق است^از جهالت ها به آن صد روزن است.
روزن دوران ما دلواپسی است^گر بدقت بنگری پر وارسی است.
وارسی ها ار سوالی ساده است^بی تامل بی تفکر باده است. (337219)