به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۵۹
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۳/۲۸ ساعت ۱۱:۵۱
کد مطلب : ۱۰۹۵۸۶
فرایض اخلاقی در جامعه تعطیل شده است

جامعه‌اي كه دروغ و غیبت در آن واجب است!

گروه جامعه: رییس حوزه علمیه کاشان با بیان اینکه امروز فرایض اخلاقی در جامعه ما تعطیل شده است گفت: متاسفانه عده‌ای نه تنها دروغ و غیبت را در جامعه حلال می‌دانند بلکه از دروغ و غیبت را واجب می‌دانند.
جامعه‌اي كه دروغ و غیبت در آن واجب است!
آیت‌الله میرسیدمحمد یثربی شب گذشته در جمع روحانیون، طلاب دینی و مداحان اهل بیت، مرزبانی از اعتقادات دینی را وظیفه روحانیت و علمای دینی دانست و گفت: متاسفانه اعتقادات راسخ مردم به اهل بیت تحت تاثیر یک سری تبلیغات نامطلوب قرارگرفته است. « آیت الله یثربی» با تاکید بر اینکه بندگان خدا باید قدردان نعمت‌های سرشار مادی و معنوی خداوند باشند اظهارکرد: وظیفه طلبه‌ها، روحانیت و اهل علم آشتی دادن مردم با خداست.

وی، با بیان اینکه علمای دینی نباید اجازه دهند اعتقادات صحیح مردم دستخوش مزاحمت‌ها و شیطنت‌گری‌های نامطلوب عده‌ای قرار گیرد گفت: وظیفه علمای دینی صیانت از این اعتقادات است که تارسیدن به نقطه مطلوب باید آنچه را آموخته‌ایم خود نیز باور داشته باشیم . آیت الله یثربی، حضور انبوه اقشار مختلف مردم منطقه فرهنگی کاشان در مراسم گرامیداشت آیت‌الله سید مهدی یثربی بعد از گذشت ده سال از ارتحال وی را به خاطر نیت پاک این عالم ربانی و نگفتن دروغ به مردم دانست و افزود: متاسفانه امروز به دلیل اینکه در منبر و مصاحبه‌ها رسما دروغ گفته می‌شود مردم گریزان می‌شوند.

وی با بیان اینکه رزق و روزی ما درگرو گروه‌ها، جریان‌های سیاسی و پست و مقام‌ها نیست گفت: با توجه به اینکه رزاق خداست لذا علمای دینی باید با بیان زندگی بزرگان دینی با مردم رو راست باشند. آیت‌الله یثربی با تاکید بر اینکه نباید دین و هویت خودمان را به خاطر پست و مقام و مسائل سیاسی بفروشیم یادآور شد: مادامی که خودمان را بین خدا و خلق خدا قرار دهیم خواهیم توانست موفق باشیم.

ایشان ادامه داد: حوزه علمیه وظیفه دارد که معارف ناب دین را برای مردم بازگو کند. ما بازگو کننده ایم؛ اما خودمان هم عمل می کنیم؟ حق مردم است که به ما اشکال کنند که اگر می گویید دروغ حرام است و تهمت حرام است خودتان چرا این کار را می کنید؟

وی افزود: شما مطمئن باشید که ما با هر نوع تندروی در مسائل اجتماعی به جد مخالفیم. در زمان مرحوم ابوی (آیت الله سید مهدی یثربی) هم حرکتهای افراطی، در این بیت امضاء نمی شد. پارسال که درباره حجاب سخن گفتم خیلی ها هیاهو کردند اما ما از موضع خود دست برنداشتیم،چرا که موضع ما برآمده از دین بود. نوع برخورد با خانم فاطمه معتمدآریا در شان «مردم مسلمان» نبود. این رفتارها، دور از خرد است. اگر ما با ورود مهمانی موافق نباشیم می توانیم از حضورش جلوگیری کنیم، نه اینکه او بیاید و بعد این برخورد را داشته باشیم.

آیت الله یثربی ادامه داد: آن چیزی که می تواند همه دردهای ما را درمان کند حضور مردم است. در تهران ۴۸% مردم آمدند، سیلابی درست شد؛ اگر این حضور ۱۰۰%می شد سونامی درست می کرد. قهر کردن با صندوق راه حل نیست برای درمان مسائل اجتماعی نیاز به انقلاب و دگرگونی نداریم و کاملا شرایط با زمان انقلاب متفاوت است. امروز تغییر فقط و فقط با صندوق رای ممکن است؛ ولی امروز متاسفانه ۵۰ درصد مردم با صندوق رای قهرند. در درون نظام باید مشکلات را حل کرد. اگر مردم در انتخابات ریاست جمهوری هم شرکت نمی کردند نتیجه غیر از این بود.

رییس حوزه علمیه کاشان گفت: گروه‌هایی مثل داعش و یا وهابیت دارای اندیشه‌های افراطی و برداشت‌های ناصواب از معارف الهی‌اند. این منافاتی با این موضوع که اینها دست پرورده دولتهای معاند باشند ندارد. اینها یک کسانی اند که برداشت ناصحیح از وحی دارند. این موضوع مساله تازه ای هم نیست. در زمان حضرت امیر علیه السلام هم کسانی می گفتند دین همان است که ما می فهمیم و به قرآن هم استناد می کردند، اما تفسیر آنها با تفسیر خاندان وحی متفاوت بود. آنها دین را از مسیر انحرافی اخذ کردند و بین اینها افرادی بسیار تندرو به وجود آمد که با حضرات به دشمنی و سب و لعن برخاستند. پس می توان از داخل گروههای مسلمان هم چنین گروههایی برخیزند؛ اما کسی که با فرهنگ شیعه و معارف اهل بیت پرورش یافته باشد به داعش گرایش پیدا نمی کند.

ایشان افزود: ازریابی از کار یک دولت یا یک مدیر هیچ وقت نمی تواند مطلق و به دور از امکانات و موانع باشد. با توجه به امکاناتی که رئیس جمهور در نظام دارد و موانعی که وجود دارد دولت آقای روحانی دولت موفقی بوده و ما هرشب برای موفقیت ایشان دعا می کنیم. مشکلات به جامانده از دولت گذشته فرآوان و موانع پیش راه آقای روحانی زیاد است. روحانی وقتی دولت را پذیرفت که آشفتگی در همه شئون وجود داشت؛ از مشکلات اقتصاد تا ولنگاری اخلاقی که جامعه به سوی آن سوق داده شده بود. کسی که می خواهد همه این حلقه ها را از نو بسازد سنگین است. امیدواریم این کاستی ها که وجود دارد در دوره بعدی دولت ایشان حل شود.

آیت الله یثربی در نقد کسانی که با استناد به سخنان آیت الله جوادی آملی سیاست خارجی دولت روحانی را مورد هجمه قرار می‌دهند گفت: چه کسی گفته است خرید و فروش و داد و ستد با دیگران سلطه پذیری است؟ در همین بازار کاشان ما یک زمانی یهودی و مسلمان با هم کار می کردند. آیا کسانی که از یهودیان خرید می کردند سلطه آنها را پذیرفته بودند؟! امروز فرایض اخلاقی در جامعه ما تعطیل شده است. متاسفانه عده‌ای نه تنها دروغ و غیبت را در جامعه حلال می‌دانند بلکه از دروغ و غیبت را واجب می‌دانند.