به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۳:۳۱
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۸/۰۵ ساعت ۱۰:۱۸
کد مطلب : ۱۱۹۳۷۲

نخستین آزمون جدی برای هیلاری و ترامپ

گروه بين الملل: باجه‌های رأی‌گیری در ٥٠ حوزه انتخاباتی ایالت فلوریدا از روز گذشته درهای خود را به روی واجدان شرایط گشودند تا رأی‌گیری زودهنگام در سومین ایالت بزرگ آمریکا، اولین آزمون جدی دو نامزد جمهوری‌خواه و دموکرات تا پیش از برگزاری انتخابات نهایی ریاست‌جمهوری در تاریخ هشتم نوامبر باشد.
در حقیقت سهم ٢٩عددی آرای الکترال ایالت فلوریدا از مجموع ٢٧٠ رأی الکترالی که برای تکیه‌زدن بر کرسی ریاست‌جمهوری کفایت می‌کند، دو رقیب عمده انتخاباتی را راهی این ایالت آفتابی کرده تا بلکه از پس کارزاری فرسایشی و در آخرین تلاش‌های خود بتوانند بخشی از آرای خاکستری باقی‌مانده را به سبد خود بریزند.

تلاش بی‌وقفه کلینتون و ترامپ
قضیه هنگامی جدی‌تر می‌شود که بدانیم در دوره‌های اخیر انتخاباتی، ایالت جنوبی فلوریدا، در کنار اوهایو، با دست‌به‌دست‌شدن بین دو حزب عمده آمریکا، یکی از تعیین‌کننده‌ترین ایالت‌ها بوده‌ است؛ چنان‌که از سال ١٩٦٠ تاکنون، نتایج آرای ایالتی فلوریدا تنها در یک مورد متفاوت از نتیجه نهایی انتخابات بوده است؛ بنابراین جای تعجب ندارد اگر «دونالد ترامپ»، نامزد جمهوری‌خواهان، از چند روز پیش با حضور در فلوریدا، مقدمات برپایی پنج گردهمایی بزرگ انتخاباتی را فراهم آورده باشد. دراین‌میان، «هیلاری کلینتون»، نامزد دموکرات‌ها نیز که بنا بر نتایج آخرین نظرسنجی ایالتی مشترک شبکه «سی‌بی‌اس» و مؤسسه YouGov، تنها سه درصد از رقیب جمهوری‌خواه خود پیش است، همه منابع و توجه خود را متوجه فلوریدا کرده بلکه زیر سایه اطمینان و اعتمادبه‌نفس کمپین انتخاباتی‌اش مبنی بر پیروزی صددرصدی در انتخابات هشتم نوامبر، غافلگیر نشود.

دراین‌حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که رأی‌گیری از طریق پستی نیز چند هفته‌ای است آغاز شده و در این مدت، بیش از یک‌ میلیون رأی‌دهنده از مجموع ١٣‌ میلیون رأی‌دهنده ثبت‌شده فلوریدایی، آرای خود را به صندوق‌های رأی پست کرده‌اند. اینها جدای از آرای حاصل از رأی‌گیری پیش از موعد در ایالت‌های کلورادو، فلوریدا و ویسکانسین است که طبق تقویم رسمی انتخابات، از روز دوشنبه گذشته آغاز شده و بنا بر برخی گزارش‌ها، شمار آرای ثبت‌شده انتخابات نهایی را به مرز شش‌ میلیون رأی رسانده است. بسیاری از رأی‌دهندگان آمریکایی در سال‌های اخیر ترجیح داده‌اند در رأی‌گیری پیش از موعد شرکت کنند. مطابق برخی پیش‌بینی‌ها، انتظار می‌رود حدود ٤٠ درصد از رأی‌دهندگان، معادل با حدود ٤٦‌ میلیون نفر، امسال تا پیش از روز برگزاری انتخابات آرای خود را ثبت کرده باشند.

با تمام این اوصاف در شرایطی که نتیجه آخرین نظرسنجی سراسری و مشترک شبکه «سی‌ان‌‍‌ان» و مؤسسه «اوآرسی» نشان از پیشتازی شش‌درصدی کلینتون با سهمی ٥١درصدی از آرای واجدان شرایط دارد، این نامزد جمهوری‌خواهان است که همچنان از پیروزی قطعی خود سخن می‌گوید. ترامپ که روز دوشنبه در جمع هواداران خود در «تامپای» فلوریدا حاضر شده بود، مدعی شد نه‌تنها همه آرای الکترال ایالت فلوریدا را از آن خود خواهد کرد؛ بلکه در مجموع آرای ملی نیز پیروز از میدان بیرون خواهد آمد. او با تأکید دوباره بر فساد و ناشایستگی رقیب دموکراتش برای ورود به کاخ سفید، خاطرنشان کرد انتخابات هشتم نوامبر فرصتی نایاب برای مبارزه با نخبگان سیاسی است.

نامزد جمهوری‌خواهان در حالی کارزار انتخاباتی خود را نماینده آن دست تغییرات بنیادینی دانست که شاید در عمر هر انسانی، تنها یک ‌بار نصیبش شود که به گفته او دموکرات‌ها در تلاش هستند با همدستی رسانه‌های همسوی خود و تولید و دست‌کاری نظرسنجی‌ها به سود هیلاری، مانع از تحقق چنین امری شوند. این در حالی است که بانوی اول سابق آمریکا اذعان کرده ازاین‌پس همه توهین‌ها و اتهامات ترامپ علیه خود را نادیده گرفته و تلاش خواهد کرد تا تمرکز خود را متوجه کمک به نمایندگان و سناتورهای دموکراتی خواهد کرد که سودای ورود به کنگره را در سر می‌پرورانند؛ نمایندگانی که هم‌زمان با انتخابات نهایی ریاست‌جمهوری، در معرض قضاوت رأی‌دهندگان ایالتی قرار بگیرند و می‌توانند در صورت ورود به کنگره و بازگرداندن قدرت اکثریت به اردوی دموکرات‌ها، هیلاری را در اجرای سیاست‌ها و اهداف قانون‌گذاری خود در مقام یک رئیس‌جمهوری یاری کنند.
جدال بر سر موصل
دراین‌میان به نظر می‌رسد تلاش‌های وزیر خارجه سابق آمریکا در نادیده‌انگاشتن اظهارات تحریک‌آمیز ترامپ، دست‌کم در یک مورد ناموفق بوده است؛ یعنی همان‌جایی که نامزد جمهوری‌خواهان در یک پست توییتری، عملیات آزادسازی موصل را که به‌طور مشترک به‌وسیله ارتش و پیشمرگه‌های کُرد عراق و با پشتیبانی نیروهای ائتلاف در جریان است، بدون ارائه هیچ دلیل و مدرکی، یک «فاجعه تمام و کمال» خوانده است. هیلاری که روز دوشنبه هنوز عازم فلوریدا نشده بود، در گردهمایی هوادارانش در ایالت «نیوهمپشایر»، اظهارات اخیر ترامپ درباره عملیات موصل را مدرکی دیگر دال بر ناشایستگی او برای به‌دست‌گرفتن فرماندهی کل قوا دانست و تأکید کرد، چنین اظهاراتی چیزی کم از «اعلام شکست حتی پیش از شروع عملیات» ندارد؛ رفتاری که به گفته نامزد دموکرات‌ها نه‌تنها اشتباه، بلکه بسیار مخاطره‌آمیز است و برای حفظ امنیت ملی نباید به‌هیچ‌عنوان پذیرفته‌شود.
مرجع : روزنامه شرق