به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۱۱/۱۳ ساعت ۱۰:۴۱
کد مطلب : ۱۲۴۶۷۹
نگرانی ازخروج سرمایه‌های نظام ‌سلامت

مهاجرت نخبگان پزشکی در وضعیت هشدار

گفتگو با چند مهاجر عضو جامعه پزشکی
مهاجرت نخبگان پزشکی در وضعیت هشدار

مهدی خسروی
روزنامه بهار


مهاجرت افراد از کشورهای جهان سوم یا در حال توسعه به کشورهای پیشرفته و توسعه یافته امری معمول و جاری است و هرساله آمارهای مختلفی از تعداد، جنسیت و یا سن و سال مهاجران منتشر می‌شود. فارغ از تعداد و کمیت مهاجران که عاملی مهم در برنامه ریزی‌های جوامع به شمار می‌رود، نکته‌ای که در سیاستگذاری‌های کلان کشورهای در حال توسعه، مانند ایران، اهمیت بسیاری دارد، ارزیابی مهارت، دانش و جایگاه علمی و اجتماعی مهاجران و توجه به شاخص‌های کیفی سرمایه انسانی از دست رفته است. هرچه این شاخص‌های کیفی وزن بیشتری به خود بگیرند، احتمال اینکه فرد خارج شده از چرخه رشد و توسعه کشور، فردی نخبه باشد افزایش می‌یابد. مهاجرت نخبگان آسیب‌های فراوانی به کشور وارد می‌کند و علاوه بر ایجاد خلا و فقدان نیروی متخصص و ماهر و اخلال در نظام شایسته سالاری در مدیریت کشور، زمینه‌ بهره برداری و خوشه‌چینی کشورهای میزبان را از ماحصل آموزش و تعلیم این نخبگان فراهم می‌کند.

شاید نیاز به توضیح نباشد که آسیب و خُسران ناشی از مهاجرت نخبگان پزشکی بسیار بیش‌تر از سایر حرف و تخصص‌ها باشد، چراکه نظام آموزشی کشور از نظر هزینه و کیفیت، برای‌تربیت و تعلیم پزشکان سرمایه‌گذاری بسیاری نموده است. به عنوان نمونه، براساس آمارهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در سال 1392، هزینه دوره 6 تا 7 ساله آموزش دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی به ازای هر سال 15 میلیون تومان بوده و هزینه‌ای که دوره آموزشی 4 ساله متخصصان بر دوش دولت می‌گذارد سالانه 23 میلیون تومان اعلام شده است. با در نظر گرفتن و اعمال شاخص تورم از سال 92 تا 95 هزینه آموزش کنونی دوره‌های عمومی حدود 21 میلیون تومان در سال و هزینه دوره تخصصی نزدیک به 32 میلیون تومان به ازای هر سال خواهد بود، با علم به اینکه به طور قطع فاکتورهای دیگری علاوه بر تورم سالانه در هزینه تمام شده آموزش دانشجویان پزشکی تاثیرگذار هستند.

از سوی دیگر، دانشجویان ورودی به رشته‌های پزشکی همگی از بین برترین‌های آزمون سراسری بوده و دارای استعداد و هوش بالایی هستند و خوشبختانه آموزش پزشکی کشور نیز از استانداردهای لازم برای پرورش و شکوفایی این استعدادها برخوردار است و در مجموع، آموزش پزشکی از نظر طول مدت، کیفیت و نحوه آموزش قابل قیاس با هیچ رشته دیگر دانشگاهی نیست به‌طوری که براساس مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ آموزش عالی وزارت بهداشت به عنوان الگوی آموزش عالی کشور معرفی شده است. علاوه بر اینها، باتوجه به کمبودها و مشکلات موجود در حوزه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، عدم بهره گیری مناسب از فارغ التحصیلان جامعه پزشکی و خروج آنان از کشور تاثیر مستقیمی بر کیفیت و کمیت ارائه خدمات سلامت به مردم خواهد داشت.  

رویکرد متناقض مسئولان
مشکلات مزمن و شرایط پیچیده نظام سلامت کشور به گونه‌ای است که همواره نارضایتی و انتقـادات  فراوانی  از سوی  اغلب خدمــت گــیرندگان (مردم) و حــتی خدمت‌دهندگان  (جامعه پزشکی و درمانی)  به دنبال دارد و سردرگمی‌ها و اجرای طرح‌های مقطعی و ناکارآمد در نهایت زمینه‌ساز بروز بی‌اعتمادی، مواجهه و تنش در رابطه پزشک و بیمار شده است. انباشت مطالبات مردم در حوزه سلامت، کادر درمانی به‌ویژه پزشکان را در کانون انتقادات قرار داده و بار فشار روحی و روانی وارده از این نارضایتی‌ها به پزشکان که در خط مقدم ارائه خدمات هستند، باعث شده کاسه صبر برخی از آنان به سر آمده و عطای اشتغال در مراکز درمانی کشور را به لقایش ببخشند و سختی‌ها و مرارت‌های مهاجرت را به جان خریده و‌ترک وطن کنند.

سختی هایی که علاوه بر فرآیند مهاجرت که شاملِ حال هر مهاجری می‌شود، ظاهراً برای پزشکان دوچندان است آنچنان که به گفته مسئولان وزارت بهداشت، سدی درراه مهاجرت پزشکان نسبت به سایر رشته‌ها و تخصصهاست. این موضوع در جلسه تیرماه کمیسیون نخبگان و آینده‌نگاری علم و نوآوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است. در گزارش خبرگزاری مهر از جلسه چهل و ششم این کمیسیون آمده: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پس از ارائه آمار مهاجرت پزشکان کشور به خارج، عنوان کرده که به‌دلیل تفاوت در نظام آموزش پزشکی کشورها و جذب نشدن آسان پزشکان نسبت به سایر تحصیل‌کردگان، عموماً مهاجرت نخبگان پزشکی نسبت به نخبگان غیر پزشکی کمتر بوده است.

در ادامه این گزارش با اشاره به اقدامات انجام شده توسط وزارت بهداشت به منظور کاهش مهاجرت پزشکان، دو برنامه «پزشک پژوهشگر» و «تأسیس موسسه توسعه تحقیقات علوم پزشکی (NIMAD) «جزء اهم این اقدامات عنوان شده اند. اما به نظر می‌رسد این راهکارها و اقدامات کافی نبوده‌اند و روند مهاجرت پزشکان از کشور با وجود مشکلات و موانعی که نسبت به سایر رشته‌ها دارد، شتاب زیادی به خود گرفته تا جایی که سازمان صنفی پزشکان نسبت به پیامدهای افزایش مهاجرت پزشکان هشدار داده است.

علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با ابراز نگرانی از وضعیت خروج پزشکان از کشور، آماری را در این خصوص اعلام کرده و از مسئولان خواسته تا برای حل این معضل راه چاره‌ای بیابند چراکه به اعتقاد وی، اختفای این اطلاعات و آمار به ضرر نظام سلامت و مصالح عمومی کشور خواهد بود. آمار اعلامی از سوی زالی، بر پایه تعداد گواهی عدم سوء پیشینه لاتین صادر شده برای اعضای سازمان نظام پزشکی ایران حاصل شده است. این گواهی بنابه درخواست متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل یا اشتغال در خارج از کشور دارند صادر می‌شود.

 طبق این آمار، تا پیش از سال 1392 به طور میانگین یک گواهی در هفته برای اعضای جامعه پزشکی صادر می‌شده در حالی که در سال 1394 در هر هفته بیش از 41 گواهی از سوی این سازمان برای متقاضیان صادر شده که جهش ناگهانی و بزرگی به شمار می‌رود. البته صدور گواهی عدم سوء‌پیشینه لاتین لزوماً به معنای خروج قطعی فرد متقاضی و مهاجرت وی نیست. چه بسا افرادی از اعضای سازمان نظام پزشکی سال‌ها پیش، کشور را‌ترک کرده‌اند و حتی تابعیت کشور مقصد را هم اخذ کرده‌اند اما بنا به دلایل مختلف از جمله وضع قوانین و دستورالعمل‌های جدید در ارتقای علمی و شغلی کشور مقصد، تقاضای صدور گواهی عدم سوء پیشینه را داشته اند.

به هر صورت، فارغ از لزوم انجام یک پژوهش دقیق و علمی در خصوص میزان مهاجرت اعضای جامعه پزشکی از کشور، آماری که بر اساس همین استدلال رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران ارائه شده قابل توجه بوده و روند رو به رشد و شیب تند افزایش مهاجرت نخبگان پزشکی در آن کاملا مشهود است.

علیرضا زالی، عدم اسقرار نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده، مشکل اشتغال و معیشت به‌ویژه برای پزشکان جوان، رفتار نامناسب با جامعه پزشکی در سالهای اخیر و مطالبات انباشته شد پزشکان از بیمه‌ها و مراکز درمانی را مهمترین عوامل محرک و زمینه ساز این رشد مهاجرت پزشکان معرفی و تاکید کرده که اغلب این مهاجران را پزشکان جوان تشکیل می‌دهند.

گفتگو با چند مهاجر عضو جامعه پزشکی
اینجانب، نگارنده این گزارش، به واسطه اشتغال در سازمان نظام پزشکی، ضمن تایید عینی و گواهی کارمندان این سازمان مبنی بر افزایش مراجعات برای دریافت گواهی عدم سوءپیشینه لاتین و در نبود آمار و پژوهش قابل استناد در این حوزه، تلاش کردم با چند تن از اعضای جامعه پزشکی که برای دریافت گواهی عدم سوءپیشینه لاتین به این سازمان مراجعه کرده‌اند گفتگویی داشته باشم. در مدت فقط دو روز توانستم با 9 نفر از این افراد گفتگو کنم و این میزان مراجعه، علاوه بر افرادی است که حاضر به گفتگو نبودند. از همین روی می‌توان گفت روزانه بین 5 تا 10 نفر برای دریافت این گواهی به سازمان نظام پزشکی ایران مراجعه می‌کنند.

نتایج تفکیک و تحلیل محتوای گفتگوهای حاصله، بدین شرح است:
هیچ‌یک از مصاحبه شوندگان تمایلی به معرفی خود نداشتند. همه آنان به قصد تکمیل فرآیند مهاجرت اقدام به دریافت گواهی عدم سوءپیشنه لاتین از سازمان نظام پزشکی ایران نموده‌اند و روند مهاجرت خود را از یک تا چهار سال پیش آغاز کرده اند. به‌جز یک نفر از آنان، همگی بین 26 تا 40 سال سن داشتند. 5 نفر مجرد بودند و همسر 4 نفر متاهل دیگر نیز، عضو جامعه پزشکی ایران و درحال مهاجرت از کشور بودند. 2 نفر از مصاحبه‌شوندگان فارغ‌التحصیل مقطع تخصص در کشور بودند و مابقی فارغ‌التحصیل رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی عمومی. هیچ‌یک از این افراد فارغ‌التحصیل دکترای داروسازی نبودند. 8 نفر از این افراد برای ادامه تحصیل و اخذ اقامت کشوری دیگر، مهاجرت را برگزیده بودند و تنها یکی از اعضای متخصص که عضو باسابقه هیات علمی یکی از دانشگاه‌های مطرح علوم پزشکی بود، برای اقامت دائم و بدون برگشت، ایران را ‌ترک می‌کرد. تقریباً تمامی مصاحبه شوندگان با رد ادعای رئیس کل سازمان نظام پزشکی مبنی بر تاثیر و نقش مهم بیکاری و اشتغال نامناسب در مهاجرت پزشکان، اعلام کردند که دارای شغل درمانی در درمانگاه یا مطب شخصی بودند و از درآمد و رفاه خود رضایت نسبی داشتند.

دغدغه‌های اجتماعی، مشکلات و تضادهای فرهنگی، بی‌ثباتی در زمینه قانون‌گذاری و نظارت بر حوزه سلامت، استرس و فشار کاری بالا، ساعات کاری زیاد، رقابت روزافزون برخی از همکاران صنف پزشکی برای کسب درآمد از روش‌های غیر حرفه‌ای و خلاف سوگندنامه پزشکی، استقبال مردم از متخصصان معروف و مطرح و تخصص‌گرایی مفرط در بین پزشکان، نابرابری اجتماعی و بی عدالتی شغلی در کشور، عدم حمایت کافی سازمان نظام پزشکی از جامعه پزشکی و انفعال این سازمان در حوزه سلامت، فقدان زمینه و ساختارهای لازم برای ارائه خدمات درمانی به‌صورت استاندارد به‌طوری که رضایت توامان بیمار و پزشک را به دنبال داشته باشد، افزایش نسبی تنش بین مردم و جامعه پزشکی و تزریق بی اعتمادی نسبت به پزشکان از سوی رسانه‌ها و به‌ویژه نگرانی از آینده خود و خانواده در زمینه‌های تحصیلی، اشتغال، سلامت و محیط زیست، از جمله مهم‌ترین دلایل مشترک این افراد برای اقدام به مهاجرت عنوان شد.

هر 9 مصاحبه شونده، تصمیم به مهاجرت را بسیار سخت و فرآیند اجرای آن را طاقت فرسا اعلام و از آن به عنوان آخرین راهکار خود برای رسیدن به آرامش فکری و شغلی یاد کردند و آرزو می‌کردند که شرایط به گونه‌ای بود که مجبور به‌ترک وطن نمی‌شدند. مهم‌ترین چالش هایی که این افراد پیش روی خود می‌دیدند، یادگیری زبان محاوره‌ای کشور مقصد پس از اشتغال، برای ارتباط با بیماران بود. به اعتقاد آنان و بر اساس تحقیقات و اطلاعاتی که کسب کرده بودند، در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا، پزشکان ایرانی قابل اعتماد و مورد توجه بیماران هستند و با دانش بالایی که دارند به راحتی آزمون‌های ارزشیابی لازم را با موفقیت پشت سر می‌گذرانند و این آزمون‌ها را سد بزرگی در برابر مهاجرت نمی‌دانستند.

آنها تاکید داشتند ادامه تحصیل در ایران با وجود روش غلط ارزیابی علمی (آزمون دستیاری) و نابرابری هایی که در انتخاب دستیاران وجود دارد (از جمله انواع سهمیه‌بندی‌ها) ، بسیار راحت‌تر از کشورهای توسعه یافته است، با این حال تحصیل در کشوری دیگر را انتخاب کرده بودند چراکه آنان، علاوه بر رفاهی که در دوره دستیاری در خارج از کشور از آن بهره مند خواهند شد، به دنبال کاهش دغدغه‌های ذهنی و فشار کاری و ایجاد رابطه توام با احترام و کرامت بین خود و بیمار بودند. چیزی که دستیابی به آن را در کشورمان بسیار دور از دسترس عنوان کردند. لااقل در آینده‌ای نزدیک.


حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۳ ۱۵:۱۶
ای کاش بروند وماازشرشان خلاص شویم.پزشکان هندی در اوایل انقلاب بهترین و بیشترین خدمت را بدون کمترین توقع به مردم داشتند.درهیچ کجای دنیا باندازه ایران راه برای سواستفاده پزشکان از مردم وجودنداردوجیبشان راپرنخواهدکرد.ایکاش بروند و سرشان ازسرمردم کم شود.همان پزشکان انسان دوست هندی برای ما بهترند.پزشکان ایرانی اگرچه نخبه علمی اند اما اکثرانخبه اخلاق و انسانیت نیستند. (347855)
مهربان توسی
Germany
۱۳۹۵/۱۱/۱۴ ۰۵:۴۵
پس من معلم چی بگم ک نه معیشت خوب ندارم نه منزلت مناسب نه در کلاس اعصاب برام میزارن دانش اموز نماها در در جامعه؟؟!! (347878)
معلم ناامیدشده
Germany
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۰۷:۳۴
کاملا موافقم باز خوبه اشتیانی اومد وگرنه فانی امید معلمان را ب فنا داد (347920)
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۷ ۱۹:۱۵
ان پزشکان هندی هیچکدام پزشک نبودند همه لیسانس بودند تازه باید تمام امکنات مسکنشان را هم تامین میکردند و دلار حقوق میگرفتند شما حتما سنتان پایین است و اینها را ندیدید فقط عقدهایت را بگشا (348083)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۳ ۱۵:۲۲
همین پزشکای این مملکت اگه برن خارج از کشور اکثرا ده درصد اینجا هم درامد ندارن راه باز و جاده هم دراز اگه میخوان بمون رو تخم
چشم ملت جا دارن ولی اگه میخوان برن ما خدا رو شکر نگرانی نداریم بفرما برید تابعیت اونجا هم بگیرید و اصلا بر هم نگردین دیگه حداقل خیالمون راحته که دس نوزاد رو موقع تولد نمیشکنن یا وسایل تو شکم بیمار جا نمیذارن و.... ما هم فکری به حال خومون میکنیم (347857)
جلال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۳ ۱۸:۲۴
دربین آشنایان خودمون که مهندس بودن
دو تاشون رفتن استرالیا و دوتا دیگم رفتن
آلمان ،ب اینکه میدونستن باید زندگی رو از صفر
شروع کنن و دردسرهای بعدیش ولی اینجا نموندن
چون آسایش داشتن ولی آرامش نداشتن و استرس
که توسط نهادهای مختلف به اشکال مختلف بر مردم وارد
میشه رفتن رو به موندن ترجیح میدن (347863)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۳ ۱۸:۵۱
مدرک های پزشکی ایرانو خارجیا قبول ندارن.بخاطر همین مهاجرت پزشکان از مهندسان خیلی کم تره.وگرنه به قول امیرخوانی در نشت نشا اگر مرزها بازبود شاهد مسافرکشی پیکان تو خیابونای نیویورک بودیم (347865)
pezeshk
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۴ ۰۰:۵۲
اموزش پزشکی ایران دقیقا منطبق با استانداردهای بین المللی و عینا مطابق با سیستم اموزش امریکا است. به همین دلیل کاملا و صد در صد مورد قبول جامعه جهانی بالاخص اروپا می باشد. پزشکانی که در ایران، هند و پاکستان تربیت می شوند به دلیل تعداد زیاد مریض و کمبود پزشک بسیار نسبت به پزشکان هم تراز خود در دیگر نقاط جهان باتجربه تر و حرفه ای تر می باشند و از این رو بسیار مورد توجه کشورهای جهان اول می باشند. به عنوان یک پزشک عرض می کنم که رفتن برای یک پزشک بسیار راحت می باشد. فقط نیاز مریضامون ما رو نگه داشته (347874)
pezeshk
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۴ ۰۱:۰۰
کمتر از ده درصد از پزشکان هستند که درامدهای خیلی بالا دارند. شاید باورتون نشه ولی یک دانشجوی تخصص که 10 سال سابقه خوندن پزشکی داره فقط 1.5 میلیون درامدشه درحالی که در کشوری مثل المان حدود 3000 یورو درامد میتونه داشته باشه. اولین چیزی که به یک پزشک یاد میدن اینه که توهین بیمار به پزشک از او صلب مسئولیت نمیکند. به خدا خیلی سخته که هی توهین بشنوی ولی بخندی و درمان کنی. متاسفانه این چیزی نیست که بشه مدت زیادی تحمل کرد و به جایی می رسی که علی رغم اینکه میدونی بهت نیاز دارن ولی نمیفهمن می ری... (347875)
pezeshk
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۴ ۰۱:۰۵
انشا الله دوباره محبت جامعه نسبت به این قشر که دارن با کمترین توقع بیشترین خدمت رو ارائه میدن برگرده تا ما هم با دلی خوش خدمت کنیم. باور کنید که پزشکانی که در بیمارستان هاتون می بینید اکثرا جز برترین ها در دنیا هستند چرا که تنها ایرانه که برترین رتبه های کنکور متقاضی پزشکی هستند. در دیگر کشورها اکثر افراد نخبه متمایل به رشته های ریاضی هستند و این مسئله هست که پزشکان ایرانی رو شاخص می کنه. یا حق (347876)
ذوالفقاری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۴ ۰۷:۱۹
متاسفانه علی رغم شان علم پزشکی و حرمت تاریخی و سنتی حرفه طبابت
برخی عزیزان پزشک به نحوی رفتار کرده اند که این قداست مخدوش شده است. پزشکان بخصوص جوان که الحق هم زحمات زیادی کشیده اند اما می خواهند یکشبه ره صدساله بروند و بهترین امکانات را فی الفور تهیه کنند که در این راه آنچه قربانی می شود اعتماد مردم به این حرفه و این عزیزان است. (347879)
حسام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۴ ۰۸:۳۶
برای چی و طبق کدام منطق پزشکان خانواده در استان فارس ماهانه 15 میلیون درآمد دارن مگه پزشک عمومی بیشتر از یک فوق لیسانسه ولی دکترای علوم پایه در همان علوم تجربی ماهی 2800 تا 3200 یا استاد دانشگاه تیپ 1 کشور در سمت استاد تمامی هیئت علمی حداکثر ماهی 8 میلیون داره تازه اون آقای پزشک عمومی جایگاه استادی هم نداره ولی توی یک شهری مثل شیراز یک پزشک خانواده معمولی 12 تا 15 میلیون در ماه داره!!! آیا فقط اینها درس خوندن تازه همه سختی درس های پزشکی تا 3 یا 4 سال اوله یعنی تا قبل از علوم پایه است. (347881)
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۴ ۱۸:۵۰
ناراحتن؟ داد همه ملت از دست کاسب کاریهای پزشکان و وزارت بهداشت در اومده... از جون مردم کارای اقتصادی انچنانی می کنند و تازه دو قرت و نیم شون هم باقیه... فعلا هم که با رویه ای که وزیر بهداشت در پیش گرفته، حقوق های فوق نجومی به حضرات داده میشه... اگه ناراحت هستند بسلامت... اطمینان داشته باشید هیچ کجای دنییا اینجوری پول بی حساب کتاب به پزشک ها نمیدن... (347902)
شب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۰۱:۳۳
با رانت اقتصادی سرمایه دار بوجود میارند تا سرمایه گذاری کرده و اشتغال ایجاد کند بعد ثروتمند شدن پولاشو بر می دارد و می رود با پول بیت المال پزشک و مهندس و غیره تربیت می کنند که در نهایت نخبگانشان کشور را ترک می کنند.اگر حاکمیت در سیاست ها تجدید نظر نکند و نتواند به جذب حداکثری بپردازد در واقع عملا ثروت های مادی و معنوی ملت را در قالب سرمایه داران و نخبگان بسوی کشورهای استکباری روانه می کند در حالی که همه مسئولان مدعی استکبار ستیزی اند!!! (347913)
آرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۱۱:۲۴
خانم یا آقای پزشک که عنوان کردی یک دانشجوی تخصص 1500000 درآمدش هست،لطفاًفرافکنی نکنید.زندایی دوستم یک پزشک عمومی تازه کار هست و درآمدش فقط از توی بیمارستانی که شیفت هم داره ماهی 7میلیون تومان هست.
من کاری به پزشکان عمومی ندارم ولی انصافاً پزشکان متخصص و فوق تخصص خیلی خوبی تو ایران هستند و اگر اینها هم بروند دیگه مامردم باید بریم بمیریم.همچین دکتری خوب ویزیتش گرون هست،عملش گرون هست. (347926)
آرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۱۱:۲۹
من شخصاً حاضرم ویزیت بالا قیمت بدم ولی پیش دکتری برم که واقعاً حالیش هست و بدتر صدتامرض دیگه در اثر تشخیص اشتباه نمیگیرم.توی بعضی از مریضیها اینکه بیمار هم چقدر اطلاعات مفید ازتأثیر داروهاش روی بدنش به پزشکش میده خیلی به پزشک در تشخیص کمک میکنه.پس پیش بهترین پزشک هم که میریم یک مقدارش هم به ما به عنوان بیمار بستگی داره.این اتفاق برای خود من افتاده.تشخیص یکی از بیماریهای گوارشی من نزد یکی از بهترین پزشکان اصفهان با اطلاعات دقیقی که به پزشکم دادم صورت گرفت (347927)
رحمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۱۱:۳۰
عزیز من درآمد بالا همیشه ربطی به تحصیلات بالا نداره در همه جای دنیا. بخشی زیادی از درامد بالای یه شخص برمی گرده به الزامات قانونی و مسئولیتی که در قبال اون شغل تقبل می کنه. یه پزشک در قبال جان مریضش مسئوله و باید در هنگام وقوع حادثه پاسخگو باشه و چه بسا دیه بپردازه. (347928)
رحمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۱۱:۳۳
از سوی دیگه یه پزشک زمانی درامد داره که بیاد توی مطب و مریض ببینه و متناسب با تعداد مریضش درامد هم داره. حقوق یک پزشک هرگز به صورت ثابت ماهیانه پرداخت نمی شه و ای کاش این چنین بود. ولی یک استاد دانشگاه در زمان مرخصی، تعطیلات عید و میان ترم و تابستان حقوق ثابت و تضمین شده داره و در زمان بازنشستگی هم حقوق بازنشستگی دریافت می کنه (347929)
آرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۱۱:۳۶
چندتا بیماری گوارشی داشتم،معده،کبد،لوزالمعده.مفده و کبدم را از طریق آزمایشات و عکسبرداریها و . . . سریع تشخیص داد ولی لوزالمعده را جلسه سوم از روی حالتهای دقیقی که بعد از مصرف داروها وقطع بعضی از داروها بهم دست میداد و من به دکترم اطلاع میدادم تشخیص داد.به گفته پزشکم لوزالمعده را با آزمایش و عکس نمیتونستند تشخیص دهند و براساس عملکرد دارو تشخیص داد.پزشکم بعد از یکسال و نیم که تحت درمانش هستم به زبان آوردکه چه بیمار منظم و دقیقی هستم که کلیه ویزیتها و سی تی اسکن ها و . . . هردفعه برای پزشکم میبرم (347930)
رحمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۱۱:۳۷
اگر من پزشک از فردا به هر دلیلی نتونم کار کنم از هیچ یک از این مزایا برخوردار نیستم. ثانیا یه استاد دانشگاه مگر چقدر در قبال شغلش از نظر اجتماعی و قضایی مسئوله. اگر یک روز دیر بیاد ایا مریضی می میرد...ثالثا پزشکی تازه از سال پنجم شروع میشه که باید در ماه 10 کشیک 36 ساعته توی بیمارستان بدی. و به همین مقدار اضطراب داشته باشی و به همین مقدار از خانوادت دور باشی. متاسفانه کسی این چیزا رو نمی بینه (347931)
م ح ی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۱۵:۰۷
اگر کسی را دوست داری، خودت رو هم دوست داری
اگر خودت را دوست داری، کسی را هم دوست داری
چقدر خوب بود اگه مردم جامعه بهم احترام می گذاشتندو... (347938)
Mehrdad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۱۱/۱۵ ۲۱:۳۶
چه باید کرد؟ آیا درست است که مردم بین قبول پرداختهای زیر میزی، توقعات بالای پزشکان و حقوقهای نجومی در مقابل جلوگیری از مهاجرت آنان یکی را انتخاب کنند؟
راه حل دیگری که بر اساس حس تعهد پزشکان به مردمی که هزینه تحصیلشان را تامین کرده اند نیست؟ (347945)