به گزارش ایلنا، الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران، ری و تجریش در رابطه با بررسی وضعیت کودکان کار در شهر بیان داشت: در جلسهای به نام "تهران امید دارد" با حضور نمایندگان NGOها، سازمانهای مردمنهاد و مجموعه مدیریت شهری مقرر شد، یکسری راهکارها و پیشنهادها از طرف این افراد ارائه شود تا همه جوانب در رابطه با کودکان کار مورد نظرسنجی قرار گیرد.وی تصریح کرد: در برگههای نظرسنجی از افراد خواسته شد که راهکارهایی در خصوص این کودکان ارائه دهند و اینکه برای این کودکان در شهر چه تهدیدهایی وجود دارد و چه فرصتهایی را میتوان برای آنان ایجاد کرد. از آنجایی که تقریباً تمامی فعالان حوزه کودک در این نشست و نظرسنجی شرکت کردند، در نهایت نتیجه و راهکار مناسبی در این خصوص اتخاذ خواهد شد.
وی افزود: در رابطه با اقدامات اخیر درباره جمعآوری کودکان، فرمانداری اعلام کرده است که برنامه جمعآوری متکدیان حرفهای را عملی میکند، اما از طرفی بهزیستی تاکید میکند که این کودکان متکدی نیستند و باید توسط بهزیستی جذب شوند. نحوه اجرای این طرح به این دلیل که با سرعت و بدون دقت جلو رفته است، موجب نتیجه نامناسب شدهاست؛ به عبارتی اقدامات نامناسب فرمانداری نتیجه درستی نداشته است.
فخاری در رابطه با بحث کودکان زبالهگرد بیان داشت: با کمیتهای که در رابطه با کودکان زبالهگرد تشکیل شده، در ارتباط هستیم و امیدواریم که به یک راهکار مشترک در این خصوص دست پیدا کنیم. شهر ملک مشاع همه مردم است و زبالهگردی و خطرات این کار برای کودکان باید گوشزد شود. کودکان اهمیت دارند و این مشکل باید به صورت ریشهای حل شود.وی با اشاره به برخی کارگاههای تفکیک زباله که به کودکان خوابگاه دادهاند، گفت: اغلب این کودکان بیماری دارند، اما مسئله بیماری نسبت به سایر مشکلات این کودکان در اولویت نیست، چرا که از اغلب این کودکان سوءاستفادههای جنسی میشود.
وی افزود: مشغول بررسی در رابطه با خوابگاههایی هستیم که برای کودکان کار از طرف پیمانکاران در نظر گرفته شدهاست، باید مشخص شود که این خوابگاهها توسط پیمانکاران در اختیار این کودکان قرار گرفته است یا خیر. گزارشهای ضد و نقیضی در این خصوص وجود دارد به طور مثال برخی میگویند، این خوابگاهها یا با همکاری شهرداری پیشین در اختیار این پیمانکاران قرار داده شده و یا اینکه به پیمانکار مکانی تحویل داده شده، اما آنها در حال حاضر آنجا را تبدیل به خوابگاه کردهاند.فخاری تصریح کرد: باید در رابطه با کودکی که درگیر پروژههای باندی، مافیایی و گروههای تکدیگری میشود و از طرفی کودکی که زبالهگردی میکند، تفکیک صورت گیرد و نسبت به رفع مشکلات آنها اقدام کرد. این کودکان بدترین نوع زندگی را تجربه میکنند، آن هم با کمترین حق بهرهبرداری حقوق اجتماعی و شهری؛ بنابراین باید در جلسات مختلف و با بررسیهای دقیق مشکل آنها را حل کرد.فخاری گفت: باید در رابطه با مکانهایی که به پیمانکاران تعلق میگیرد، سیستمهای نظارتی وجود داشته باشد و رعایت حقوق اولیه انسانها در آن لحاظ شده باشد. در این رابطه منتظر گزارشهای تکمیلی هستیم تا از طریق دادههای درست این مسئله را بررسی و حل کنیم.