به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۱۱/۱۳ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : ۱۴۲۷۱۰

بمباران بیمارستان زیر زمینی در سوریه!

گروه بين‌الملل: یک بیمارستان در استان حمای سوریه که در ۲۰ متری زیر زمین قرار دارد هدف حمله جنگنده‌هاي سوري و روسي قرار گرفته است.
بمباران بیمارستان زیر زمینی در سوریه!
اتحادیه سازمان‌های مراقبت و کمک رسانی پزشکی با انتشار بیانیه‌‌اي، عکس‌هایی از میزان تخریب این بیمارستان زیرزمینی كه در مناطق تحت كنترل مخالفان قرار دارد منتشر کرده است. به گفته این گروه داروخانه بیمارستان به کلی نابود شده و بخش فوریت‌‌های پزشکی و تعدادی از آمبولانس‌ها خسارت‌های سنگینی دیده‌اند. در این حمله کسی کشته نشد اما تعدادی جراحت سطحی دیدند. حداقل ۶ بمب به بیمارستان برخورد کرده است.

از آغاز سال ۲۰۱۸ میلادی تا کنون این بیمارستان چهار بار هدف حمله هوايي قرار گرفته است. بیانیه می‌افزاید که تاسیسات بیمارستان در اعماق زمین ساخته شده و در مقابل بمباران مصون است به همین دلیل حمله اخیر احتمالا با بمب‌های پیشرفته و سنگرشکن انجام شده است.

گفتني اينكه، طي ماه‌هاي اخير جنگنده‌هاي روسي و سوري بارها مراكز درماني مناطق تحت كنترل مخالفان در استان هاي حلب، ادلب، حما را بمباران و اغلب آنها را منهدم و از خدمات رساني خارج كردند. اين اقدام كه در قوانين بين الملل ممنوع و مصداق جنايت عليه بشريت محسوب مي شود با هدف محروم كردن مناطق تحت كنترل مخالفات از مراكز درماني صورت مي‌گيرد.

در همين حال، مشاور دبیرکل سازمان ملل در امور امدادرسانی به سوریه از کشورهای ایران، ترکیه و روسیه خواست تا با مطرح کردن موضوع برقراری آتش‌بس فوری در مناطق درگیر در سوریه، به باز شدن راه کاروان‌های امدادرسانی کمک کنند. کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد به غیرنظامیان سوریه در دو ماه گذشته به دلیل تعلیق صدور اجازه‌ ورود از سوی دولت بشار اسد، متوقف شده است. جان اگلند، مشاور سازمان ملل متحد در امور امدادرسانی به سوریه می‌گوید: «این یک قانون همیشگی است که باید در کوتاهترین زمان ممکن برگه‌ و اجازه عبور به ما بدهند.» آقای اگلند با اشاره به لزوم برقراری آتش بس در مناطق درگیر سوریه و نقش کشورهای شرکت کننده در گفتگوهای صلح افزود: «درست زمانی که به آنان برای استفاده از نفوذشان در طرف‌های درگیر و ایجاد فرصت برای رساندن کمک‌های بشردوستانه نیاز داریم، می بینیم که دیپلماسی حقوق بشری ناتوان است. با این وضعیت به جایی نمی‌رسیم.»
 
هفته گذشته حملات هوایی به دو بازار پر رفت و آمد در ادلب سوریه، ۳۱ کشته و تعداد زیادی زخمی بر جای گذاشت. توقف اجازه ورود کاروان‌های امدادرسان باعث شد تا هزاران نفر از خدمات بهداشتی و درمانی محروم شوند. کاروان‌های امدادرسانی شامل مواد غذایی، دارو، خدمات پزشکی و سوخت پیش از وارد شدن به مناطق درگیر باید از دولت سوریه و نیروهای مسلح این کشور در منطقه اجازه ورود دریافت کنند.
آقای اگلند از طرف‌های درگیر در مناطق مختلف سوریه از جمله عفرین در شمال و غوطه شرقی در حومه دمشق در خواست کرد تا سازمان ملل متحد و دیگر گروه‌‌های امدادرسان را برای رساندن کمک‌های بشردوستانه یاری کنند. مشاور سازمان ملل متحد در امور امدادرسانی به سوریه می‌گوید که در حمله ارتش ترکیه به عفرین، نزدیک به ۱۵ هزار نفر از غیرنظامیان آواره شدند. وی افزود که در این منطقه حتی مقامات محلی نیز راه فرار را بروی شهروندان می‌بندند.
 
همچنین به گفته اگلند در منطقه تحت کنترل شورشیان در غوطه شرقی (حومه دمشق) ۴۰۰ هزار غیرنظامی قادر به خروج از مناطق درگیر نیستند و ۷۵۰ نفر از آنان به کمک‌های فوری پزشکی نیاز دارند.    
مشاور دبیرکل سازمان ملل در امور امدادرسانی به سوریه در نشست مطبوعاتی روز پنجشنبه گفت: «ما نشانه‌های از تمایل طرفهای درگیر برای اعلام آتش‌بس موقت دریافت کردیم اما این اتفاق نیفتاد. همه طرفها باید در این مساله به ما کمک کنند اما در نزدیکی دمشق رگبار گلوله و خمپاره به مناطق مسکونی غیرنظامیان شلیک می‌شود.» حدود یک ماه پیش در اواخر دسامبر سال گذشته و پس از مذاکرات طولانی میان شورشیان جیش‌الاسلام و ارتش سوریه با میانجیگری روسیه و ترکیه، شماری از کودکان و بیماران از غوطه شرقی خارج شدند.