به گزارش تسنیم،در لیست خریدتان برای ایام عید احتمال خیلی زیاد آجیل و شیرینی در کنار هم جای دارند و حذف شدنی نیستند. مغزها برخلاف شیرینیها فواید نسبتا زیادی دارند، ولی حواس تان باشد که فواید آنها نباید باعث شود چشم تان را ببندید و در مصرف آنها زیاده روی کنید. اصلا این طور نیست. این مطلب را تا آخر بخوانید تا بدانید که در مصرف آجیل و مغزها هم بهتر است کاملا خسیسانه برخورد کنید تا دچار مشکل نشوید.
نخودچی
نخودچی جزء حبوبات است که به صورت تفت داده شده و برشته درآمده است. بعد از مغز دانهها بالاترین درصد پروتیین گیاهی در حبوبات یافت میشود. البته پروتیین حبوبات مثل پروتیین مغزدانه ها، کامل نیست. علاوه بر پروتیین بالا، نخود حاوی ویتامینهایی مثل ویتامین ب. ۱ و نیاسین (ویتامین ب. ۳) و املاحی مثل آهن، منیزیم و پتاسیم است. یادتان باشد هیچ کدام از این خوراکیها را به صورت شور مصرف نکنید. نخودچی خوراکی کم کالری است و هر ۱۰۰ گرم آن حدودا ۳۰۰ کالری دارد.
بادام، بادام زمینی و بادام هندی
تمامی مغزدانهها منبع غنی از پروتیینهای گیاهی هستند. درواقع بین تمام پروتیینهای گیاهی فقط پروتیین مغزدانه ها، کامل محسوب میشود؛ یعنی ارزش پروتیین آنها مثل پروتیین گوشت است. تقریبا تمامی مغزدانهها مقادیر قابل توجهی چربی غیراشباع دارند و به هیچ عنوان مضر نیستند؛ بنابراین مصرف متعادل آنها میتواند برای بدن مفید باشد. فقط مراقب باشید مغزدانهها کهنه و شور نباشند. همچنین در مصرف آنها تعادل را رعایت کنید، چون کالری بالایی دارند و مشت مشت خوردن آنها اصلا سالم نیست و کاملا چاق کننده است.
فندق و گردو
فندق نیز مانند همه مغزدانهها مقدار قابل توجهی پروتیین، ویتامینهای گروه ب. و املاحی مثل منیزیم، آهن و پتاسیم دارد. درواقع خواص تمامی مغزدانهها تقریبا مشابه است. در این میان فقط گردو است که دارای خواص استثنایی است؛ چرا که گردو دارای چربی امگا ۳ هم هست، در حالی که بقیه مغزدانهها دارای اسیدهای چرب امگا ۶ و امگا ۹ هستند که در بین چربی ها، چربیهای معمولی محسوب میشوند. اما یادتان باشد گردو با وجود تمام تبلیغاتی که برای آن میشود یک خوراکی با کالری بالا است یعنی با خوردن ۱۰۰ گرم مغز گردو شما حدود ۶۰۰ کالری دریافت میکنید، یعنی سه چهارم میزان کالری که باید در یک وعده غذایی بخورید.
کشمش
کشمش جزء میوههای خشک یا خشکبار است. در کل تمامی میوهها یا برگههای میوه خشک شده در واحد وزن کالری بالاتری از میوه تازه دارند، زیرا آب شان را از دست میدهند. انگور منبع غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است، کشمش با اینکه میوه تازه نیست باز هم درصد قابل توجهی از این آنتی اکسیدانها را داراست. همچنین منبع خوبی از املاحی مثل آهن، منیزیم، پتاسیم و برخی ویتامینهای گروه ب. است. اما کشمش برخلاف برخی تصورات و گفتهها که کشمش برای دیابتیها بد نیست از آنجایی که کالری بالایی دارد و قند آن قند ساده است، مصرف زیادش اصلا توصیه نمیشود. درواقع قند کشمش و سایر میوههای خیلی شیرین مثل انگور تازه، موز و خرما فرقی با قند و شکر معمولی ندارد.
پسته
پسته هم مثل بقیه مغزدانهها پر از املاح، ترکیبات پروتیینی و چربیهای غیراشباع است. البته میزان آهن و روی پسته هم بالاست و مصرف متعادل و کنترل شده آن برای کسانی که دچار کمبود آهن هستند، میتواند مفید باشد. پسته همچنین دارای ترکیبات کارتنوییدی و پیش ساز ویتامین آ. است و از این لحاظ هم مفید است. حواس تان باشد که یک مشت پر پسته یعنی حدود ۱۰۰ گرم آن ۳۵۰ کالری دارد یعنی تقریبا نصف میزان غذای لازم برای یک وعده، ۱۰۰ گرم پسته مغز شده هم حدود ۵۵۰ کالری دارد که اصلا کم نیست. در ضمن پسته خام بخورید. پسته شور خوشمزه است، اما نمک دشمن سلامتی است و فکر نکنید پسته کم نمک دارد. همان ۱۰۰ گرم پسته شور یک قاشق چایخوری نمک وارد بدن تان میکند.
تخم هندوانه، تخم کدو، تخم آفتاب گردان
خواص این تخمهها تقریبا مثل هم است و بین آنها تخمه آفتاب گردان چربی امگا ۳ بیشتری دارد؛ بنابراین در میان انواع تخمه ارجحیت دارد، اما عادت کیسه کیسه تخمه شکستن پای فوتبال و فیلم را حتما ترک کنید تا سم سفیدی به نام نمک در بدن تان جمع نشود.
انجیر خشک، توت خشک و برگه زردآلو
تمامی میوههای خشک شده تقریبا مثل هم هستند و تفاوت شان بیشتر در مقدار شیرینی شان است. برای مثال برگه آلو و زردآلو قند ساده کمتری دارند. اما کشمش، انجیر و توت خشک قند ساده و کالری خیلی بیشتری دارند. میوههای خشک شده همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی املاح مثل منیزیم و پتاسیم و ویتامینهای گروه ب. هستند. در این میان، انجیر ترکیبات فیبری بیشتری دارد و میتواند به تحریک حرکات دستگاه گوارش کمک کند و برای رفع یبوست مفید باشد.