گروه سياسي: ۲۵ انجمن اسلامی دانشجویان و هیاتهای موسس این انجمنها، درباره مسائل روز دانشگاه و وزارت علوم بیانیهای صادر و ضمن حمایت از جعفر توفیقی، از برخی فعالان و تشکلهای دانشجویی انتقاد کردند. متن این بیانیه به شرح زیر است:
اخبار این روزهای دانشگاهها و وزارت علوم، حاکی از برملا شدن دست رانتخواران و فرصتطلبان است. درست چند روز پس از انتصاب آقای دکتر توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم و در شرایطی که افراطیون او را به اتهام فتنهگری مورد هجمه قرار دادهاند، اسنادی منتشر میشود که حاکی از مفاسد سازمانیافته به بهانه اسلامی کردن دانشگاههاست. اوراقی که از تلاشهای دیرهنگام ایشان برای اعمال نفوذ در دانشگاهها و انتصاب اعضای هیات علمی در بزرگترین دانشگاه علوم انسانی کشور پرده برمیدارد، آنهم افرادی که بسیاری از آنان با روابط سیاسی و خارج از ضوابط علمی و از جمله مصوبه وزارت علوم گماشته شدهاند. اگرچه تبلیغات گستردهای از سوی افراد ذینفع و رسانههای همسو در جهت توجیه این افدام غیرقانونی صورت می گیرد اما بررسی فهرست منتشره از سوی رسانهها نشانگر غلبه حضور چهره های سیاسی و مرتبط با برخی مسئولان به ویژه مسئولان وزارت علوم بوده و انتصاب شتابزده آنان در روزهای پایانی دولت دهم، پرده از ماهیت مشکوک این اقدام برمیدارد.
یکم
رانتخواری این جریان تنها به مسائل علمی مربوط نمی شود، چراکه در میان این افراد، اسامی کسانی به چشم می خورد که پیشتر به عنوان فعال دانشجویی، مواضع افراطی اتخاذ کرده و نه تنها در مقام انتقاد از مفاسد و معضلات موجود در دانشگاهها و ساختار وزارتین دانشگاهی برنیامدهاند که در راستای تطهیر فضای بسته و تئوریزه کردن رویکردهای انقباضی آنان تلاش نمودهاند. اما همانان اینک که بواسطه تغییر دولت، بخت و اقبالی برای خودنمایی در عرصه افراط سیاسی در دانشگاه ندارند و پستهای سیاسی خود در نهادهای مختلف را هم از دست رفته می بینند، با سهمگیری از وزارت علوم خود را در هیئت علمی دانشگاه جا زدهاند.
نگاهی به فهرست منتشر شده، اسامی رانتخواران را برملا میکند. همانهایی که در سالهای اخیر با لباس دین و ادعای ارزشمداری، اقلیت بیارتباط با تودههای دانشجویی را با اتکای به پروپاگاندای رسانههای همسو به جای اکثریت جامعه دانشجویی نمایاندند و اینک منظور و مقصود آنها از ارزشگرایی و اسلامیشدن دانشگاهها معلوم میگردد. کسانی از قبیل دبیر اسبق اتحادیهای که تا قبل از ظهور دولت نهم کمتر از بیست تشکل را شامل میشد و اینک پس از ۸ سال، مدعی بیش از ۴۰ انجمن اسلامی است و پیشاپیش مدعی مقابله با تشکلهای دست ساخته دولت آینده میشود!
در این لیست البته نام دو تن از دبیران سابق انجمن اسلامی دانشگاه علامه در سالهای اخیر هم وجود دارد. کسانی که نه تنها با هدایت رئیس دانشگاه در ساختار انجمن اسلامی نفوذ کرده و آن را به اضمحلال کشاندند، که با هدایت مسئولان وزارت علوم وارد مجموعه «دفتر تحکیم وحدت» شده و مانع از بالندگی جریان اصیل خط امامی در اتحادیه شدند. افسوس که فریاد دانشجویان پیرو خط امام(ره) در انجمنهای اسلامی در هیاهوی رسانههای افراطی که هر کدام «انجمن» و «تحکیم» مورد نظر خود را میخواستند گم شد و هر بار که اکثریت مجموعه قصد تزکیه تشکیلاتی و مقابله با اقلیت رانتخوار را داشت با دخالت دستهای غیردانشگاهی و رسانههای وابسته به آنان، ناکام ماند.
انتصاب سودجویان نفوذی در انجمن اسلامی علامه به عنوان اعضای هیئت علمی در ادامه اعطای بورس های دکترا به ایشان، در حالی است که جریان اصیل و خط امامی انجمن از سوی مدیریت همان دانشگاه در کمیته انضباطی محکوم می شد تا این تشکل به آلت دست رئیس دانشگاه بدل شود. و نهایتاً مقاومت چند ساله فعالان انجمن در برابر اعمال نفوذ ریاست دانشگاه، سبب شد که وزارت علوم در آخرین روزهای کاری خود دست به کار شده و ضمن صحه گذاشتن بر احکام صادره کمیته انضباطی دانشگاه علامه، خواستار اخراج آنان از شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت شود! اقدامی غیرقانونی که تاکنون نمونه آن مسبوق به سابقه نبوده است و البته اسناد آن منتشر خواهد شد.
مقاومت دانشجویان خط امام(ره) در برابر اعمال نفوذ مسئولان دانشگاهی و وزارت علوم در فعالیت انجمن های اسلامی دانشجویان و دفتر تحکیم وحدت، زمانی نتیجه میدهد که چند روز از آغاز کار کابینه جدید میگذرد؛ دستهای مداخلهگر سیاسی و رسانهای قطع و دست های سوداگر دانشگاهی هم رو شدهاند. پیشتر شاهد لابی گسترده اقلیت فرصتطلب جریان دانشجویی با مسئولان تنگنظر دانشگاهی برای تحدید فعالیت و ممانعت از تشکیل تشکلهای منتقد جدید بودهایم که شاهد آن ممانعت از صدور مجوز بیش از ۱۵ هیات موسس انجمنهای اسلامی در سراسر کشور میباشد. لابی که منافع آنان با افشای اسناد اخیر برای همگان برملا شده و چه بسا افشای اسناد مشابه در مراکز علمی دیگر، ابعاد دیگر این مفاسد را آشکار نماید.
دوم
اینک که کاسبکاران خودعمارپندار، فریاد «اینَ عمار» در مقابل «فتنه سبز» سر داده و مانع از حضور دکتر توفیقی در مسند وزارت علوماند، ما نیز فریاد «اینَ ابوذر» در مقابل رانتخواران بیتالمال سر میدهیم، همچنان که ابوذر در مقابل «فساد کاخ سبز» نشینان فریاد میکرد. بهانه افراطیون این بار سخنان انتقادی دکتر توفیقی در ایام انتخابات ۸۸ است. وزیر بیحاشیه دوران اصلاحات که در دوران مسئولیت خود دانشگاه را از سیاستزدگی به سوی فعالیتهای علمی و فرهنگ سوق داد در حالی به خاطر حضور در تحصن اعتراض اساتید و دانشجویان به هجوم وحشیانه نیروهای خودسر به کوی دانشگاه تهران، مورد اعتراض کاسبان فتنه قرار گرفته که ریاست دانشگاه و برخی مسئولان کشور نیز با حضور در آن تجمع با دانشجویان اساتید همدلی و همراهی کردند.
اما اگر اعتراض ایشان به نتیجه انتخابات ملاک اعتراص آقایان است، باید گفت که تا زمان اتمام حجت قانونی رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه ۲۹ خرداد، ایشان ضمن پیگیری اعتراضات قانونی، شورای نگهبان را مسئول بررسی اعتراضات دانسته و ابطال انتخابات را هم در حوزه اختیارات آن نهاد دانستند.
سخنان دکتر توفیقی در تجمع روز ۲۶ خرداد هم در چارچوب همین اعتراضات قابل بررسی است و اگر موضع مشابهی از ایشان وجود دارد که به روزهای پس از ۲۹ خرداد بازمیگردد میتوانند افشا کنند. اعتراض آقای توفیقی به تخلفات انتخابات گذشته به همان اندازه اهمیت دارد که شرکت فعالانه در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ و حضور ایشان در مسئولیت ریاست ستاد انتخاباتی دکتر محمدرضا عارف؛ چراکه همین حضور پرشور که به تحقق هرچه بهتر حماسه سیاسی مد نظر رهبر انقلاب انجامید، نشانگر اعتقاد ایشان به سلامت انتخابات و نقش صندوق های رأی در تعیین سرنوشت ملت است. با چنین کارنامهای، باید پرسید که تندروها چرا از حضور دکتر توفیقی در مسند وزارت هراس دارند؟ آیا بیم افشا و پیگیری مفاسد - مشابه آنچه که در روزهای اخیر از دانشگاه علامه طباطبایی منتشر شده - آنان را به صفآرایی در مقابل ایشان واداشته است؟
بر همین اساس، ما انجمنهای اسلامی دانشجویان ضمن دعوت از دکتر توفیقی برای بیان مواضع روشنگرانه در این زمینه، آمادگی خود برای افشای اسناد «فساد» رانتخواران از نهاد دانشگاه را اعلام میکنیم تا آن روی سکه جریان افراطی که به بهانه مقابله با «فتنه»، مشی سهمخواهی پیشه کردهاند، برملا گردد، که اگر برای آنان عنوان «عمار» دکانی برای حفظ قدرت است، مرام عدالتخواهی «ابوذر» برای ما عین اعتقاد و التزام است؛ چراکه معتقدیم این جریان با سوءاستفاده ابزاری و جناحی از بیانات رهبری، مانع از تقویت انسجام ملی و همبستگی عمومی میشود.
انجمنهای اسلامی دانشجویان در پایان رسانهها، گروهها و شخصیتهای سیاسی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و به ویژه آنانکه عدالتخواهی را مشی خود قرار دادهاند، دعوت به مقابله با پروندههای رانتخواری مدعیان اسلامی کردن دانشگاه مینمایند که یقینا به پرونده اخیر در یک دانشگاه محدود و محصور نمیشود.
این بیانیه به امضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فنی باهنر شیراز، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فسا، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام(ره) دانشگاه سیستان و بلوچستان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اشراق بجنورد، هیات مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر طوسی، هیات مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان، هیات مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام(ره) دانشگاه اصفهان، هیات مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان، هیات موسس انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام(ره) دانشگاه یزد، هیات مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اراک، هیات مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام(ره) دانشگاه شهید چمران اهواز، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی سمنان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد، هیات مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان، هیات مؤسس انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام(ره) دانشگاه علوم پزشکی اهواز رسیده است.
1 ایول ویژه واس انجمن اسلامی گیلان
دمتون گرم (115997)