به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۴:۵۷
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۸/۰۷ ساعت ۱۱:۱۸
کد مطلب : ۵۹۲۶۸

تکلیف وزارتخانه کلیدی علوم روشن شود

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهوری در یادداشتی با اشاره به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم در مجلس تصریح کرد که خروج وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بلاتکلیفی در گرو این است که نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با توجه به اهمیت مسائل جاری حوزه‌های علمی و دانشگاهی کشور به دکتر نیلی احمدآبادی رأی اعتماد بدهند.
تکلیف وزارتخانه کلیدی علوم روشن شود
متن این یادداشت به شرح ذیل است:
اهمیت دانشگاه و وزارت علوم بر کسی پوشیده نیست. در مقطع کنونی دانشگاه و وزارت علوم مأموریت خطیری بردوش دارند. شتاب بخشیدن به تولید علم و فناوری و نهضت نرم افزاری در کانون توجه مسئولان عالی نظام قرار دارد و این امر از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان یکی از الزامات سند چشم انداز مورد تأکید قرار گرفته است. سندی که دست اندرکاران حوزه دانش و دانشگاه را مکلف می‌کند ایران را به قدرت اول علمی در منطقه تبدیل کنند.

در چنین شرایطی و به رغم مسئولیت‌های مهمی که در عرصه علمی بر عهده دولت نهاده شده، در اولین سال حیات دولت تدبیر و امید و آستانه سال تحصیلی جدید با استیضاح دکتر رضا فرجی دانا از سوی نمایندگان مواجه شدیم، وزیری که قاطبه دانشگاهیان بر مراتب دانش و فضل او گواهی داده‌اند. با این استیضاح طبیعی بود که برنامه‌ریزی‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جهت دستیابی به اهداف تعیین شده دچار وقفه‌ می‌شود. ادامه این وضعیت بلاتکلیفی در وزارت علوم به معنای تداوم تأثیرات و تبعات نامطلوب این خلأ مدیریتی خواهد بود.

بنابراین انتظار می‌رود که در این شرایط حساس تکلیف این وزارتخانه کلیدی روشن شود و مدیریت این وزارتخانه اهداف قانونی و سیاست‌های کلی تعیین شده را دنبال کند. به همین جهت آقای دکتر روحانی، دکتر محمود نیلی احمدآبادی که فردی دانشمند و با پیشینه علمی و سابقه مدیریت جهادی است را به عنوان گزینه پیشنهادی به مجلس معرفی کردند. خروج وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بلاتکلیفی در گرو این است که نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با توجه به اهمیت مسائل جاری حوزه‌های علمی و دانشگاهی کشور به دکتر نیلی احمدآبادی رأی اعتماد بدهند.

متأسفانه در آستانه جلسه رأی اعتماد مجلس به وزیر، شاهد یک فضای غیراخلاقی بودیم؛ فضایی که به صورت آسیب جدی بر عرصه سیاست و رسانه‌های جامعه سایه افکنده است. در این فضا شایعه و جنجال جای اطلاع‌رسانی و خبر را گرفت. هنوز زمان چندانی از معرفی وزیر پیشنهادی نگذشته بود که این گروه از رسانه‌ها موجی از شایعه‌سازی و تولید اخبار نادرست در حجم وسیع را آغاز کردند. اما براستی آیا اقتضای نظام اسلامی ما این نوع رفتار تبلیغاتی و هنجارشکنی و بی‌اخلاقی در عرصه رسانه است.

در این مسابقه بداخلاقی سایت یکی از نمایندگان مجلس پیشتاز بود. ادعاهای نادرست و عجیبی ساخته و پرداخته شد. شایعاتی از این قبیل که دکتر نیلی گزینه اصلی دولت نیست یا اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی صلاحیت وی برای ریاست دانشگاه تهران را نپذیرفته است. به رغم این جنجال ها و دروغ‌پردازی ها، امروز آقای رئیس جمهوری به مجلس می‌روند و شخصاً از وزیر پیشنهادی خود دفاع می‌کنند و مشخص می‌شود که دکتر نیلی احمد آبادی گزینه جدی و قطعی دولت است. این فضای دروغ و شایعه علی رغم تلاش بی‌وقفه برخی محافل سیاسی تأثیری در مجامع دانشگاهی برجای نگذاشت.

به نوعی که طی سه روز اخیر شاهد استقبال گسترده جامعه دانشگاهی از معرفی دکتر نیلی احمد آبادی بودیم. بسیاری از اساتید بزرگ دانشگاهها و تعدادی از مدیران برجسته کشور که سابقه همکاری با دکتر نیلی در دوره‌های گذشته را داشتند، از این حسن انتخاب استقبال کرده و بر توانمندی‌ها و صلاحیت ایشان برای اداره وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری صحه گذاشتند. مدیرانی نظیر دکتر علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی و آقای حسین دهقان وزیر دفاع از جمله وزرایی هستند که سابقه همکاری با دکتر نیلی داشته و توانایی‌های وی را تأیید کردند.

انتظار می‌رود با توجه به ارتباط و تعامل شایسته‌ای که دکتر نیلی احمدآبادی در چند روز گذشته با نمایندگان برقرار کرده و ضمن پاسخ به سؤالات و ابهام‌های آنها برنامه‌هایش را تشریح نموده، نمایندگان هم با رأی اعتماد به دکتر نیلی حوزه دانشگاه و وزارتخانه علوم را از بلاتکلیفی خارج کنند و به این صورت گامی بلند در راستای راهبرد تعامل با دولت برداشته شود، دولتی که به صورت عمیق معتقد به تعامل با مجلس شورای اسلامی است.

حجت‌الاسلام مجید انصاری
معاون پارلمانی رئیس جمهوری
مرجع : ایسنا