به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۴/۱۵ ساعت ۱۱:۰۶
کد مطلب : ۱۵۳۸۲۲

تيم ملي نوجوانان ایران بر بام کشتی جهان

گروه ورزشي: تیم ملي کشتی آزاد نوجوانان ایران پیش از پایان پنج وزن دوم پیکارهای قهرمانی نوجوانان جهان، پس از 22 سال قهرمان جهان شد.
تيم ملي نوجوانان ایران بر بام کشتی جهان
تیم ملي کشتی آزاد نوجوانان کشورمان در پایان پیکارهای قهرمانی نوجوانان جهان در زاگرب کرواسی با سه مدال طلا، یک نقره و سه برنز و با 152 امتیاز و بالاتر از تیم های آمریکا و روسیه بر بام کشتی جهان قرار گرفت. رقابت های کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی جهان روزهای 11 تا 13 تیرماه در شهر زاگرب کرواسی برگزار شد و در پایان تیم ایران با 3 مدال طلای رحمان عموزاد خلیلی، علیرضا عبداللهی و امیرحسین زارع در وزن های 45، 92 و 110 کیلوگرم، یک مدال نقره محمدرضا قیاسی در وزن 80 کیلوگرم، 3 مدال برنز سید عرفان جعفریان، علی اکبر فضلی و محمد کریمی در وزن های 51، 60 و 65 کیلوگرم و با کسب 152 امتیاز بعنوان قهرمانی رسید، پس از تیم ایران تیم های آمریکا و روسیه به ترتیب با کسب 132 و 116 امتیاز دوم و سوم شدند.

قهرمانی تیم ایران در حالی بدست آمد که این تیم در سال 1996 در کشورمان به عنوان قهرمانی رسیده بود و پس از 22 سال و برای اولین بار در خارج از ایران این عنوان قهرمانی بدست آمد. در وزن 45 کیلوگرم «رحمان عموزاد خلیلی» در دور نخست با نتیجه 12 بر صفر «توماس فیشر» از سوئیس را شکست داد و در دور بعد مقابل «جیگور سارانتویا» از مغولستان با نتیجه 11 بر صفر به پیروزی رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه 9 بر یک «احمد یوکسل» از ترکیه را مغلوب کرد و به دیدار فینال راه یافت. عموزاد خلیلی در دیدار فینال نیز با نتیجه 5 بر صفر مقابل «رافائل هاروتونیان» از ارمنستان به پیروزی رسید و به مدال طلا دست یافت.

در وزن 48 کیلوگرم «مهدی ویسی» در دور نخست مقابل «ویپول تورات» از هند با نتیجه 10 بر صفر به پیروزی رسید. وی در دور بعد نیز «آلین سیورسی» از مولداوی را با نتیجه 10 بر صفر مغلوب کرد. ویسی در مرحله بعد مقابل «علی حسن امیرلی» از جمهوری آذربایجان با نتیجه 4 بر 3 شکست خورد و با توجه به حضور این کشتی گیر در دیدار فینال، وی به گروه بازنده ها رفت و در این گروه مقابل «کایسه ای تانابه» از ژاپن با نتیجه 4 بر 4 به پیروزی رسید و راهی دیدار رده بندی شد. وی در این دیدار مقابل «گئورگی گگلاشویلی» از گرجستان با نتیجه 4 بر 2 شکست خورد و پنجم شد.

در وزن 51 کیلوگرم «سید عرفان جعفریان» پس از استراحت در دور اول در دور دوم مقابل «اسرائیل بایتازایف» از روسیه با نتیجه 10 بر صفر به برتری رسید و در دور سوم مقابل «اشرف کریم زادا» از جمهوری آذربایجان با نتیجه 10 بر صفر پیروز شد و راهی مرحله نیمه نهایی شد. جعفریان در این مرحله در یک کشتی نزدیک با نتیجه 2 بر 2 مغلوب «ماتئو راموس» از کشور آمریکا شد و به دیدار رده بندی رفت. جعفریان در دیدار رده بندی با نتیجه 10 بر صفر «لوآنیس مارتیدیس» از یونان را مغلوب کرد و صاحب مدال برنز شد.

در وزن 55 کیلوگرم «سجاد گودرزی» در دور اول با نتیجه 10 بر صفر «وادیل بریگول» از مولداوی را شکست داد و در دور بعد مقابل «فرهات کلیچ» از ترکیه با نتیجه 7 بر 5 شکست خورد و با توجه به شکست این کشتی گیر ترک در مرحله یک چهارم نهایی، گودرزی از دور رقابت ها کنار رفت و دهم شد. در وزن 60 کیلوگرم «علی اکبر فضلی» در دور اول «علی بیگ علی بیگوف» از بحرین را با نتیجه 9 بر یک شکست داد و در دور دوم مقابل «حمزه آلاجا» از ترکیه با نتیجه 10 بر صفر مغلوب شد و با توجه به حضور این حریف ترک در دیدار فینال، فضلی به گروه بازنده ها رفت.

وی در گروه بازنده ها ابتدا «لاسای مختارولی» از قزاقستان را با نتیجه 8 بر یک مغلوب کرد و در کشتی بعد نیز مقابل «مونخ اوچیر» از مغولستان با نتیجه 10 بر صفر به پیروزی رسید و راهی دیدار رده بندی شد. وی در این دیدار مقابل «شامیل مامدوف» از روسیه با نتیجه 18 بر 8 به پیروزی رسید و صاحب مدال برنز شد.
در وزن 65 کیلوگرم «محمد کریمی» در دور نخست «کریستوفوروس لویزیدیس» از یونان را با نتیجه 12 بر 2 مغلوب کرد. وی در دور بعد «سولدوخو اولونبایار» از مغولستان را با نتیجه 10 بر صفر از پیش رو برداشت.

کریمی در دور بعد مقابل «ساتو ماساکی» از ژاپن با نتیجه 6 بر 5 به پیروزی رسید و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله مقابل «توران بایراموف» از جمهوری آذربایجان با نتیجه 8 بر 2 شکست خورد و راهی دیدار رده بندی شد که در این دیدار «نارک هاروتونیان» از ارمنستان را با نتیجه 10 بر 5 شکست داد و به مدال برنز رسید.

در وزن 71 کیلوگرم «محمد نخودی» پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم مقابل «شینوسوکه سوواما» از ژاپن با نتیجه 5 بر 3 مغلوب شد و با توجه به شکست کشتی گیر ژاپنی، نخودی از دور رقابت ها کنار رفت. در وزن 80 کیلوگرم «محمدرضا قیاسی» در دور اول مقابل «باتماگنای انختوشین» از مغولستان با نتیجه 9 بر 2 به پیروزی رسید. وی در دور بعد «آبه ادوارد اسد» از آمریکا را با نتیجه 10 بر صفر مغلوب کرد. قیاسی در دور بعد مقابل «جاشوا موردین» از آلمان با نتیجه 12 بر صفر پیروز و راهی مرحله نیمه نهایی شد، وی در این مرحله «سعدالله آگایف» از جمهوری آذربایجان را با نتیجه 6 بر یک از پیش رو برداشت و به دیدار فینال راه یافت که در دیدار نهایی نیز با نتیجه 9 بر 6 مقابل «دمیتری الکانوف» از کشور روسیه شکست خورد و صاحب مدال نقره شد.

در وزن 92 کیلوگرم «علیرضا عبداللهی» در دور اول «یونس غفوراف» از قزاقستان را با نتیجه 10 بر صفر شکست داد. وی در دور دوم نیز با نتیجه 2 بر صفر از سد «آلبرت جیمز فراری» از آمریکا گذشت و در دور سوم مقابل «مونو داهیا» از هند با نتیجه 10 بر صفر پیروز شد و به مرحله نیمه نهایی رفت. وی در این مرحله با نتیجه 5 بر صفر «یوهانس مایر» از آلمان را از پیش رو برداشت و راهی دیدار فینال شد وی در این دیدار نیز با نتیجه 13 بر 2 «عمر آگتاس» از ترکیه را شکست داد و صاحب مدال طلا شد.

در وزن 110 کیلوگرم «امیرحسین زارع» در دور اول مقابل «کیانگ لی» از چین با نتیجه 11 بر صفر به برتری دست یافت. وی در دور سوم «استویان یوردانوف» از بلغارستان را با نتیجه 10 بر صفر از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. زارع در این مرحله مقابل «اسلام اصلان گریویچ» از جمهوری آذربایجان با نتیجه 10 بر صفر به برتری رسید و به دیدار فینال راه یافت. وی در دیدار فینال «دانیل کرکولیت» از آمریکا را با نتیجه 7 بر 4 شکست داد و به مدال طلا دست یافت. تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران برای نخستین مرتبه از سال 1995 در این مسابقات که به میزبانی مجارستان برگزار شد، حضور یافت و عنوان سوم را کسب کرد.

تنها قهرمانی آزادکاران نوجوان به سال 1996 باز می گردد که ایران میزبان رقابت ها بود. تیم ایران با 20 شرکت کننده در قالب دو تیم در این رقابت ها شرکت داشت و قهرمان جهان شد. تیم ایران طی سال های 2011 مجارستان، 2014 اسلواکی و 2015 کرواسی نایب قهرمان جهان شد و در سال های 1997 اسلوونی، 1999 لهستان، 2012 باکو و 2013 صربستان در جایگاه سوم جهان قرار گرفت. نوجوانان آزادکار ایران طی سال های 2016 در رده هشتم و 2017 چهارم جهان شده بودند.

مسابقه های کشتی قهرمانی نوجوانان جهان در رشته آزاد نیز در سال 1975 برای نخستین بار برگزار شد که این رقابت ها پس از پنج سال تعطیلی دوباره در سال 1980 برگزار شد. این مسابقات در سال های 1981، 1984، 1985، 1986و 1988 برگزار نشد و از سال 1989 تا 1999 به طور مرتب برگزار و از سال 2000 نیز این مسابقات چندین سال برگزار نشد.