به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۵/۰۱ ساعت ۱۲:۴۶
کد مطلب : ۱۵۵۱۵۳
آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داد

دنیا روی انرژی پول کافی خرج نمی‌کند

گروه اقتصادی: آژانس بین‌المللی انرژی با اعلام این‌که سرمایه‌گذاری جهانی در بخش انرژی برای سومین سال متوالی افت کرد و در سال ۲۰۱۷ دو درصد کاهش یافت، نسبت به عدم هزینه کافی روی انرژی هشدار داد.
دنیا روی انرژی پول کافی خرج نمی‌کند
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی در بیانیه‌ای اعلام کرد مجموع  روند سرمایه‌گذاری در انرژی برای تامین امنیت انرژی و اهداف هوای پاک ناکافی مانده است و تسریع فناوری‌های ضروری برای گذر به انرژی پاک را بر نمی‌انگیزد.هزینه جهانی در بخش انرژی طی سال میلادی گذشته ۱.۸ تریلیون دلار بود که دو درصد نسبت به سال پیش از آن کاهش داشت.عمده این افت در بخش برق روی داد و در نتیجه آژانس بین‌المللی انرژی به منظور افزایش آگاهی نسبت به این مشکل،  سال ۲۰۱۸ را سال برق اعلام کرد. ادامه برقی سازی اقتصاد جهانی، اهمیت ویژه‌ای را بر ضرورت ظرفیت تولید نیروی بیشتر قرار می‌دهد. سرمایه‌گذاری رو به کاهش در زغال سنگ، آب و نیروی هسته‌ای، افزایش هزینه در بخش خورشیدی را جبران کرده است.هزینه روی سوخت فسیلی افزایش یافته است، اما همچنان حدود دو سوم سطح هزینه انجام در سال ۲۰۱۴ قرار دارد. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده که صنعت نفت و گاز همچنان هزینه‌ها را کنترل می‌کند و به دلیل کنترل هزینه‌ها از سوی اپراتورها و ظرفیت مازاد در صنعت خدمات، افزایش قیمت‌های نفت از سال ۲۰۱۶ به افزایش هزینه‌ها منجر نشده است.با این حال آژانس بین‌المللی انرژی اشاره کرده که بخش شیل آمریکا که عمده توجه و سرمایه‌گذاری را جذب کرده، شاهد رشد ۱۰ درصدی تورم هزینه در سال ۲۰۱۷ بوده است.

حفاری بیشتر، زنجیره تامین را در مضیقه قرار داده و هزینه همه چیز از ماسه گرفته تا خدمات حفاری، نیروی کار و تجهیزات بالا رفته است. انتظار می‌رود هزینه‌ها در سال ۲۰۱۸ به میزان ۱۰ درصد دیگر رشد کند.در سطح جهانی، هزینه‌های نفت و گاز بالادستی چهار درصد رشد کرد و به ۴۵۰ میلیارد دلار رسید و امسال نیز پنج درصد دیگر رشد خواهد کرد. اما هزینه شیل آمریکا ۲۰ درصد رشد خواهد کرد در حالی که هزینه در بخش تولید مرسوم نفت و گاز ثابت خواهد ماند. در بخش تولید مرسوم نفت و گاز، عمده هزینه روی توسعه میادین قدیمی است که نشانه رویکرد محتاطانه صنعت برای توسعه است، در حالی که انتظار می‌رود هزینه روی پروژه‌های جدید در سال ۲۰۱۸ به حدود یک سوم از مجموع سرمایه‌گذاری بالادستی کاهش پیدا کند که پایین‌ترین سطح در چند سال اخیر خواهد بود.از منظر ژئوپلیتیکی چین عمده سرمایه‌گذاری انرژی را جذب کرده است و برخلاف سال‌های گذشته، کمپین انرژی چین روی انرژی پاک متمرکز شده است. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، سرمایه‌گذاری انرژی چین به میزان فزاینده‌ای با رویکرد تامین برق و شبکه‌های دارای آلایندگی اندک و بهره‌وری انرژی هدایت شده است. سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های زغال سوز جدید در چین ۵۵ درصد در سال ۲۰۱۷ کاهش یافت.

آمارهای چشمگیرتر در هند مشاهده می‌شود که در روند دکربونیزه شدن طی دهه‌های آینده، یک کشور مهم محسوب می‌شود زیرا بزرگترین منبع رشد در مصرف نفت و زغال سنگ است. در هند  برای نخستین بار در سال ۲۰۱۷ سرمایه‌گذاری در نیروی تجدیدپذیر بالاتر از تولید نیرو با استفاده از سوخت فسیلی بوده است. شاید گذر انرژی سریع‌تر از آنچه هر کسی تصور می‌کرد روی می‌دهد.در آمریکا نیز افزایش سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۱۷ عمدتا مربوط به هزینه در بخش نفت و گاز بالادستی و همچنین نیروگاه‌های گازسوز بوده است با این حال همچنان دشواری‌های زیادی در افق به چشم می‌خورد. آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داده که در سطح جهانی تغییر مسیر سرمایه‌گذاری‌ها به سمت منابع پاک‌تر تامین انرژی متوقف شده است. سهم مجموع سرمایه‌گذاری‌های انرژی در بخش سوخت‌های فسیلی در واقع اندکی افزایش یافته و به ۵۹ درصد رسیده است. مجموع سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر هفت درصد در سال ۲۰۱۷ کاهش یافت با این حال تجدیدپذیرها همچنان دو سوم از هزینه صورت گرفته به میزان ۳۰۰ میلیارد دلار برای تولید نیرو را به خود اختصاص دادند همچنین بخشی از این افت به دلیل این حقیقت بود که انرژی تجدیدپذیر ارزان‌تر می‌شود.هزینه‌های هر واحد فتوولتاییک خورشیدی در سال ۲۰۱۷ به میزان ۱۵ درصد کاهش یافت و سرمایه‌گذاری خورشیدی به رکورد بالایی صعود کرد، اما افت نیروی هسته‌ای، تمرکز بیشتری را روی انرژی تجدیدپذیر برای حرکت به سوی یک آینده بدون کربن قرار می‌دهد. آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده اگرچه اروپا از نظر تاریخی در توسعه تجدیدپذیرها پیش‌رو بوده، اما بازنشستگی نیروگاه‌های هسته‌ای بیش از ۴۰ درصد رشد در بخش خورشیدی و بادی را جبران کرد.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: انرژی گاز نفت