گروه اقتصادی: جمعی از دانشجویان، کارگران و طلاب صبح چهارشنبه مقابل سازمان خصوصیسازی در اعتراض به نحوه واگذاری سهام شرکتهای دولتی و در حمایت از کارگران نیشكر هفتتپه، فولاد ملی اهواز، هپکو اراك، آذرآب و ماشینسازی تبریز تجمع کردند و محمد توكلی برای آنها سخنرانی كرد.
از سوی دیگر اکبر اعلمی نماینده سابق مجلس فایل PDF نحوه واگذاری «مجتمع صنعتی گوشت اردبيل» به پوری حسینی «رئیس سازمان خصوصی سازی و شرکاء» را همراه با پارهای مستندات در کانال خود منتشر کرده در گفتگو با روزنامه مستقل درباره خصوصی سازی کشت و صنعتمغان مطالبی را بیان كرده كه چكیده آن را در زیر میخوانید:
این بنگاه عظیم کشاورزی و دامپروری با وسعت بیش از ۶۳ هزار هکتار، در شهرستان پارس آباد در استان اردبیل واقع شده است که کل مساحت آن حدود ۱۱۰ هزار هکتار است. به عبارت دیگر مجموعه کشت و صنعت مغان همراه با شرکت کشت و صنعت پارس که در سال های اخیر از آن تفکیک شد، حدود ۵۷.۳ درصد خاک پارس آباد را به خود اختصاص داده و از ۹۰هزار هكتار اراضي زير شبكه، ۶۳ هزار هکتار آن در اختیار شركت كشت و صنعت و دامپروری مغان است. مدیرعامل سابق مغان که به اسناد این بنگاه دسترسی داشته است، تنها سرمایه گذاری ارزی انجام شده در کشت و صنعت مغان را ۲ میلیارد دلار اعلام کرده است که به قیمت امروز بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان می شود. فقط باغات میوه شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان شامل حدود ۳۰۰۰ هکتار مرکب از دهها هزار اصله درخت و انواع میوه جات و زیتون است که یکی از وسیعترین و کاملترین طرح باغبانی مدرن در سطح خاورمیانه محسوب میشود و در رژیم گذشته توسط کارشناسان شرکت هاوائین اگرونومیک طراحی و در ان نهال های متنوعی از موسسه ژورژدلبارد فرانسه تامین و در آن از سیستم آبیاری قطرهای در آن استفاده میشود.
این بنگاه دارای یک مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانه قند، کارخانه فرآوری میوه، کارخانه لبنیات و چندین واحد کارخانه تولیدی دیگر است.
فقط مساحت مستحدثات و ساختمانها و تاسیسات این بنگاه اقتصادی حدود ۷میلیون و هفتصدهزار متر مربع است و اگر در ساخت هر متر مربع از سازههای فولادی و بتنی ساختمان ۳۸۳ میلیون کیلوگرم آهن و میلگرد در آن استفاده شده که ارزش امروز آن حدود ۱۷۲۲میلیارد تومان یعنی رقمی معادل قیمت کل فروخته شده شرکت و ارزش ضایعات آن معادل ۶۵۰میلیارد تومان است.
نزدیک به ۲۴۰ میلیون متر مکعب حق آبه اختصاصی دارد و بطور متوسط ۲۰ متر مکعب در ثانیه آب از رود ارس و از طریق کانال بزرگ نیل مغان در اختیار این شرکت است. اگر ۱۷۰۰ میلیارد تومان قیمت واگذاری را بر ۴۶ هزار هکتار تقسیم کنید، و تجهیزات و تاسیسات و اشجار و ماشین آلات و کارخانجات و سایر مواردی که اشاره کردم را صفر ریال در نظر بگیرید، سازمان خصوصی سازی که رئیسش این واگذاری را از افتخارات خود می خواند، قرار است ظرف ۱۱ سال بابت هر متر مربع از اراضی آن مبلغ ۳۷۰۰ تومان از خریدار دریافت کند که امروز قیمت یک بسته #پفک_نمکی و ۵۰ کیلوگرم #کود_گاوی است.
پس از روشنگریهایی که صورت گرفته، جمعی از نمایندگان و شخصیتهای ملی هم به جمع معترضین و منتقدین پیوستهاند اما چون در اردبیل استاندار با همه ابواب جمعیاش بطور عجیبی اصرار دارند که این واگذاری صورت گیرد، فضای منطقه را امنیتی کرده و کم و بیش جو اختناق ایجاد کردهاند و بعضی از افراد را به برخی ادارات احضار و آنها را تهدید و ارعاب می کنند که دست از اعتراض بردارند. یکی از مدیران کانال های تلگرامی را بازداشت کرده اند و در مواردی برای ترساندن کارکنان کشت و صنعت مغان مامور انتظامی به داخل شرکت اعزام کرده اند.
در فاصله سال های ۹۷-۹۶ ، این بنگاه را در چهار نوبت به مزایده گذاشته اند. بار اول ۲۷۰۰ میلیارد تومان، بار دوم ۲۵۰۰ میلیارد تومان، بار سوم ۲۲۰۰ میلیارد تومان و بار آخر که ارزش پول ملی نسبت به نوبت های قبلی حدود ۳۰۰ درصد کاهش داشته است به ۱۷۰۰ میلیارد تومان واگذار شده است. با این توضیح که ۱۰۰ میلیارد حصه نقدی است، دو سال تنفس برای پرداخت اولین قسط در نظر گرفته شده و الباقی هم بصورت اقساط در ۹ سال از خریدار دریافت خواهد شد! از آنجا که شخصا این واگذاری را نوعی غارت ملی و یک فاجعه ملی میدانم معتقدم که رهبری و قوه قضائیه و نمایندگان مجلس با عزمی جدی به این مساله و موارد مشابه ورود کرده و مانع از به یغما رفتن ثروت ملی و تمرکز و تداول آن در دست یک فرد و گروه و خاص شوند. لازم است به موازات برکناری رئیس سازمان خصوصی سازی، و رسیدگی به سایر واگذاری ها، قانون مربوطه متناسب با اصول؛ ۳، ۴۳، ۴۴ و ۴۵ قانون اساسی و روح این قانون اصلاح و اجرا شود.