بابک دینپرست با اشاره به بیشترین مواد مخدری که زنان و دختران گرایش به استفاده از آن دارند، گفت: نوع مواد مصرفی در زنان به ترتیب تریاک، شیشه و کراک است. وی همچنین با اشاره به مصرف هروئین در قشر زنان و دختران اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از علل مهم اعتیاد در دسترس بودن مواد می باشد و معتادان نیز مجبور به تهیه مواد مصرفی از بازار عرضه می باشند، زنان معتاد نیز از این قاعده پیروی میکنند بنابراین مصرف هروئین در میان زنان نیز شایع است.
معاون کاهش تقاضای ستاد به نقش خانواده در جلوگیری از اعتیاد زنان و دختران اشاره و تصریح کرد: به اذعان همه کارشناسان حوزه روانشناسی و جامعه شناختی، خانواده اولین و مهمترین جا برای تربیت فرزندان است و خانوادههای سالم کمترین معضلات را در حوزه آسیبهای اجتماعی دارند. خانواده کوچکترین نهاد اجتماعی است که وظیفه رشد و پرورش فرزندان را بر عهده دارد.
پژوهشها نیز نشان میدهد که خانواده نقش مهمی در تعیین گروه همسالان کودکشان ایفا میکند. دینپرست ادامه داد: اما کارکردهای این خانواده ایجاد رابطه ایمن، غنی و اعمال انضباط مناسب است. ایجاد رابطه ایمن شامل دلبستگی، رسیدگی و حضور والدین و رابطه گرم و صمیمانه و مدل قرار دادن آنهاست، در این بین حمایت اجتماعی عوامل بسیار مهمی است که اثر استرسهای روانی را خنثی میکند و مانند سپری از انسان در مقابل استرسهای زندگی دفاع میکنند، اما اعمال نظارت نیز نقش بسیار مهمی دارد، ولی این نکته را بایستی توجه داشت که اگر والدین روابط گرم و صمیمانهای نداشته باشند این نظارت وجود نخواهد داشت. متاسفانه سوء مصرف مواد عمیقاً در آشفتگی خانوادگی ریشه دارد.
وی در خصوص اقدامات و تمهیدات ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستای مقابله با اعتیاد در سالجاری خاطرنشان کرد: در راستای بند 4 سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و در راستای راهبرد همگون سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد، توسعه خدمات پیشگیری از اعتیاد در خانوادهها و زنان در دستور کار ستاد قرار دارد ضمن اینکه در سالجاری کمیتهای تحت عنوان کمیته زنان و خانواده متشکل از نمایندگان تامالاختیار دستگاههای عضو و مرتبط با ستاد تشکیل شده که اولین جلسه آن نیز در تاریخ 21 مرداد سالجاری برگزار شد.