به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۸:۵۶
 
۱۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ساعت ۱۰:۴۶
کد مطلب : ۱۷۳۴۷
کنگره همچنان بدبین است؛

سنای​آمریکاتحریم‌ها‌علیه‌ایران‌را به‌تعویق​انداخت

گروه سياسي:​ مجلس سنای آمریکا بررسی طرح مصوب کنگره برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران را به بعد از مذاکرات با کشورهای ۱+۵ در ژنو موکول کرده است.
سنای​آمریکاتحریم‌ها‌علیه‌ایران‌را به‌تعویق​انداخت
در روزهای گذشته و در پی موضع‌گیری‌های اخیر ایران درباره پرونده هسته‌ای، برخی از چهره‌های سیاسی و بین‌المللی از کنگره آمریکا خواسته بودند برای افزایش فشارها بر ایران دست نگه دارد. روابط ایران-آمریکا، تحریم ایراناز جمله کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته بود: "قانون‌گذاران در واشنگتن و کسانی که از سوی آمریکا جریان مذاکره را رهبری می‌کنند، باید از وجود بهترین فضای ممکن [در مذاکرات ژنو] مطمئن شوند." قرار است ایران و گروه ۱+۵ روزهای ۱۵ و ۱۶ اکتبر، برابر با ۲۳ و ۲۴ مهر ماه در ژنو با یکدیگر مذاکره کنند.

طبق این گزارش، قرار بوده است کمیسیون بانکی سنا در ماه سپتامبر بسته تحریمی جدیدی را بررسی کند که در ماه ژوئیه به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسیده بود. ولی اکنون که ماه سپتامبر هم سر آمده، اعلام شده که این کمیته این جلسه را دست‌کم برای چند هفته عقب انداخته است. طرح مجلس نمایندگان که آخر ژوئیه تابستان امسال با رای قاطعی تصویب شد، در پی آن است که صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

'کنگره همچنان بدبین است'
باب کارکر، از سناتورهای موثر جمهوری‌خواه و عضو کمیسیون روابط خارجی و همچنین کمیسیون بانکی سنا، گفته است: "این بحث مطرح شد که آیا الآن که قرار است مذاکرات برگزار شود، بررسی این طرح بهترین کار برای حفظ این مذاکرات است یا نه." او تاکید کرده است که کنگره آمریکا روی‌هم‌رفته عمیقا درباره ایران بدبین است و از تحریم‌های سنگین‌تر حمایت می‌کند. چهره‌هایی که در جریان این تصمیم‌گیری‌ها در کنگره هستند، می‌گویند برخی از مقامات دولت باراک اوباما بی‌سروصدا بر کنگره فشار آورده‌اند تا درباره تحریم‌های بیشتر علیه ایران دست نگه دارد. جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، می‌گوید: "ما به رایزنی با کنگره درباره همه قوانین مرتبط با ایران ادامه می‌دهیم همچنان که از خیلی پیش از این، چنین گفت‌وگوهایی داشته‌ایم. ایران ناچار است وضعیت اقتصادی‌اش را بهبود دهد چون فعلا همه نشانه‌های اقتصادی برایشان منفی شده است."

تردید درباره فایده‌بخشی تحریم‌های بیشتر
آمریکا و اروپا از ایران می‌خواهند قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد را برای توقف غنی‌سازی اورانیوم اجرا کند.اسرائیل و غرب، درباره امکان پی‌گیری مقاصد نظامی در برنامه هسته‌ای ایران گفته‌اند ولی تهران این اتهامات را رد کرده و گفته که در پی تولید برق و مصارف پزشکی است.طبق گزارش‌ها، تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اروپا تاکنون صادرات نفتی ایران را به زیر یک میلیون بشکه در روز رسانده است. تحریم‌های کنونی که از جمله چین، هند و ژاپن را وا داشته است واردات نفتی خود از ایران را کاهش دهند.جفری اسکات، متخصص تحریم در موسسه اقتصاد بین‌المللی پیترسون، می‌گوید: "دشوار است که مشتریان اصلی نفت ایران در آسیا را وادار کنیم واردات خود را از این کشور از این هم کمتر کنند. به همین خاطر دنبال‌کردن تحریم‌های بیشتر، شاید غیرسازنده باشد و باعث شود همراهی فعلی در تحریم ایران، از هم فرو بشکند."

روز سه‌شنبه اول اکتبر، بنیامین نتانیاهو، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بار دیگر رئیس‌جمهوری جدید ایران را "گرگی در لباس میش" خواند و خواستار حفظ تحریم‌ها علیه ایران شد. طبق قوانین تحریمی فعلی، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، این اختیار را دارد که تحریم‌های جاری را لغو کند. وزرای خارجه کشورهای ۱+۵ هفته پیش در نیویورک جلسه داشتند و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز در این جلسه شرکت کرد. در حاشیه این جلسه، وزرای امور خارجه ایران و آمریکا برای نخستین بار در ۳۴ سال گذشته با یکدیگر صحبت کردند.

پس از این جلسه، ایران و کشورهای غربی، فضای آن را مثبت خواندند و قرار مذاکرات بعدی را در ژنو گذاشتند.
مرجع : بي بي سي

يكي
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۰:۵۸
اگر خدا بخواهد با سياستي كه جناب روحاني و ظريف دارند بعد از جلاسات نه تنها تحريمي اضافه نخواهد شد بلكه همين تحريم‌هايي هم كه هست برداشته خواهد شد. (139844)
(امین)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۲:۴۶
این سخن شما باید آویزه گوش افراطیون داخلی باشد که هم صدا و هم نوا با افراطیون خارجی و نتانیاهو شده اند و به لجن پراکنی و کفش پراکنی به ریاست محترم جمهور می پردازند.
اگر تحریم صددرصد نفت ایران اجرایی بشود این افراطیون داخلی چطور می خواهند کشور را اداره کنند و شکم مردمان این سرزمین را سیر گردانند.
تازه نه تنها این کار را هم نمی توانند انجام دهند بلکه امتیازهای خاص شخصی نفتی خویش را هم از دست می دهند!
افراطیون اگر به فکر مردم و کشور نیستند،لااقل به فکر خود باشند. (139938)
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۳:۳۸
دوست من منم امیدوارم اما افراطیون ایران با همدستی افراطیون اسرائیل جلوی این کار را خواهند گرفت. (139980)
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۴:۵۷
مهم نظر مسولینه ، نه نظر یه قشر از مردم.و الا تو هر کشوری هر گروهی نظر خودشونو دارند. (140033)
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۱:۲۴
شانس اوردیم این تحریمها اگر که تصویب میشد فروش نفت به حداقل می رسید (139867)
سید محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۱:۲۸
منتظر شکست افراطیون دو طرف هستیم (139872)
حسن
United States
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۱:۲۹
به شرط اینکه اقایان افراطیون بگذارند تا کی بایر ملت بزرگ ایران در چنین شرایطی زاندگی کنند از پیشوای مان مولای متقیان عبرت بگیرید ایشان با قدرتی که داشت به تنهایی می تونستند همه را نابود کنندولی با صبر پیشه کردن به همه اهدافشان رسیدند (139873)
اهورایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۱:۳۱
بایدازفرصت پیش اومده تمام استفاده روبرای توسعه وآبادانی کشور انجام داد
درودبرملت ایران
روحانی حمایتت می کنیم تاآخرین نفس (139875)
سالار
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۱:۴۰
انشاله با تعامل بیشتر با دنیای غرب بخصوص امریکا شاهد کم رنگ شدن تحریم ها و اقتصادی پویا هستیم به امید دنیایی روشن در ایران (139880)
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۲:۱۹
تحريمها هم چيزي مثل بگم بگم ها شد در حالي كه چيزي براي گفتن ندارند ومدام ميگن بگم بگم. مطمئن باشيد اگر مي توانستند تا حلا تحريمهاي شديدي كرده بودند (139915)
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۲۰:۰۰
اومدم عرض کنم که
صبح بخیر هموطن. حال شما خوب است؟!!!!!
همین (140171)
مانی
United States
۱۳۹۲/۰۷/۱۱ ۰۲:۲۲
مریخی جان اینجا زمین اشتباهی اومدی! (140369)
سام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۲:۴۴
ناتنیاهو تروریست واشغالگر است زیاد به حرف های یک تروریست دنیا توجه نمی کند البته اگر سیاست ما درست باشد و فضا به وی ندهد. (139934)
آذرمیدخت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۳:۱۸
آقای دکتر روحانی و دکتر ظریف و هیئت همراه از سیاستهای مقتدرانه شما تشکر می کنیم. امیدوارم این روند ادامه داشته باشد. و افراطیون بایکوت شوند.
واقعاً از اینکه به دکتر روحانی رأی دادم خوشحالم. (139965)
عارف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۶:۳۵
کنگره بدبین نیست، بعضی از ماها زیادی خوشبینیم (140093)
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۱۷:۰۸
قابل توجه "كيهان"! (140112)
اريو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۰ ۲۲:۵۰
زياد ذوق نكنيد با وجود امثال سيف نيازي به تحريمهاي كنگره نيست..!!!! (140241)