«علی تاجرنیا» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به اینکه هر کسی در داخل جریان اصلاح طلبی از ظن خود درباره موضوع اصلاح اصلاحات سخن می گوید؛ گفت: از زمانی که جریان اصلاح طلبی محدود به احزاب و جریان های سیاسی شد، بخشی از این جبهه بیشتر به دنبال حضور در قدرت به هر شکل هستند. بر همین اساس چهره هایی در حد دبیران کل برخی از احزاب هم در مجلس عملکردی ندارند و صدایی از آن ها به گوش نمی رسد و بحث و حرف جدیدی ندارند. وی افزود: میان افکار عمومی تصور بر این است که اصلاح طلبی به نوعی بهانهای برای به قدرت رسیدن برخی افراد است و این افراد ناخالصیهای جریان اصلاح طلب را افزایش میدهند.
نماینده مجلس ششم تصریح کرد: رویکرد اصلاحات، ضدیت با فساد، تلاش در جهت تعمیق دموکراسی و حقوق بشر با تکیه بر خواست و رای مردم است و جامعه احساس میکند که این آرمان ها در سالهای گذشته کمرنگ شده و شماری از چهره های حرفه ای سیاسی، با عنوان اصلاح طلبی با رویکرد باقی ماندن در عرصه قدرت در پی تهی کردن اصلاحات از محتوای خود هستند. با توجه به این شرایط اصلاحات نیازمند بازتعریف در همه حوزه هاست تا به نوعی ناخالصیها حذف شود.
تاجرنیا ادامه داد: به اسم سیاست ورزی و مصلحت اندیشی مرزهای هویتی جریانهای اصلاح طلبی از سوی بخشهایی از این مجموعه کاملا مخدوش میشود که نمونه آن را در آخرین انتخابات مجلس دیدیم که اسم لیست امید و اصلاح طلبی، عدهای در مجلس حضور پیدا کردند که عملکرد آن ها به هیچ عنوان همراهی و هدف را دنبال نمیکرد.
فعال سیاسی خاطرنشان کرد: بدون شک در موضوع اصلاح رویه اصلاح طلبی تنها با تغییر اشخاص نمیتوان نتیجه گرفت و نیازمند بازنگری در خط مشیها و رفتارها هستیم اما نمیتوان تاثیر حضور اشخاص را هم انکار کرد. در همین مجلس فعلی افرادی مانند محمود صادقی یا پروانه سلحشوری هستند که شاید جزو چهره های شاخص اصلاح طلبی نبودند اما اکنون کاملا اثرگذار هستند. از طرف دیگر هم مشاهده می شود چهره هایی هستند که بسیار هم مدعی بودهاند اما در عمل نتوانستند همان حداقلهای هواداران اصلاح طلبی را هم تامین کنند.
وی با تاکید بر اینکه در بازسازی جریان اصلاحات هم باید روشها اصلاح شود و هم آدمهای متناسب با این روشها انتخاب شوند؛ افزود: افرادی که همه تلاش خود را معطوف به حضور در قدرت میکنند نمیتوانند اصلاحی را سازماندهی کنند. تاجرنیا درباره ایدههایی مانند پارلمان اصلاحات در روند بازسازی اصلاحات گفت: مهم این نیست که ساختار چه نامی داشته باشد بلکه مهم این است که مورد تایید اکثر اصلاح طلبان باشد و نقش احزاب در آن برجستهتر از نقش احزاب و چهرهها باشد. ترکیب فعلی شورای عالی سیاستگذاری به اسم چهره ها ملی، سبب شده است که از افزوده شدن ظرفیت جدیدی به این مجموع جلوگیری شود و تغییرات صورت گرفته در ظاهر باشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: موضوعاتی مانند پارلمان اصلاحات در صورتی می تواند اثرگذار باشد که به فراگیر شدن این جریان و مقبولیت بیشتر آن کمک کند.