گروه فرهنگ و هنر: فاطمه معتمدآریا در گفتگو با برنامه «پشتصحنه» درباره لغو معافیت مالیاتی هنرمندان و پولهای بینشان صحبت کرد.
فاطمه معتمدآریا شب گذشته ۵ آذرماه مهمان فرش قرمز برنامه « پشت صحنه» رادیو تهران بود که در ابتدای گفتگو عنوان کرد: فرشهای قرمز را برای سلبریتیهایی نگه دارید که احتیاج به فرش قرمز دارند، من یک بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون هستم و سلبریتی نیستم.وی درباره طرح لغو معافیت مالیاتی هنرمندان گفت: ما هنوز در انجمن بازیگران سینمای ایران به هیچ عنوان درباره این مسئله بحث جدی نکردهایم، من به عنوان فاطمه معتمدآریا درباره مسایل مالیاتی صحبت خواهم کرد. اگر بخواهیم درباره انجمن بازیگران و خانه سینما وارد بحث مالیاتی شویم آن وقت مناسبات دیگری صورت میپذیرد و من به عنوان یک بازیگر سینما میتوانم درباره این مسئله اطلاعاتی را ارایه بدهم.
معتمدآریا ادامه داد: سالهاست که کارشناسی قوی انجام میشود و به این نتیجه رسیدهاند که هنرمندان نه فقط بازیگران سینما، تئاتر و بخشی از تلویزیون بلکه هنرمندان سایر هنرها، مالیات ندهند اما اگر قرار باشد از هنرمندان مالیات بگیرند اتفاقا اینها باید انتهای خط مالیاتی باشند، زیرا نسبت به مسایل مالی و چرخههای مالی که وجود دارد، کمترین درآمد را دارند.این بازیگر سینما اظهار کرد: از حدود پنج هزار نفر که در سینمای ما به طور مشخص عضو خانه سینما هستند، سالیانه اگر ۱۰۰ فیلم ساخته شود، ۴۰۰ نفر سر کار هستند. این نمایش شکوه، جاه، مقام و پولی که در این صفحات مجازی مانند همین فرش قرمزها خیلی متداول شده است، برای تعداد محدودی از هنرمندان ماست و بقیه کسانی هستند که واقعا در طول سال یا به سختی اموراتشان را میگذرانند و یا به سختی درآمدی برای امرار معاش دارند.
وی در ادامه درباره حقوق میلیاردی بعضی چهرهها و مطرح شدن برخی ارقام توضیح داد: این مسئله از جای دیگری نشات میگیرد. از پولهای بینشانی که وارد سینما شده است. اسمی برایش نمیگذارم، فقط میدانم چرخه سینما با این پولها نمیچرخد. اتفاقا یک برنامهریزی دقیق و درست شده است و پولهایی که برای سینما و هنر نیست را وارد هنر کرده و یک تعداد خاصی را با خودشان همراه میکنند، بیشتر یک نمایشی از آن همه پولهای دست نیافتنی و رویایی وجود دارد. این یک چرخه است که سر آن به سینما نمیرسد و از سینما بیرون است و معقول و متداول نیست. پول هایی که به سینما وارد میشود و بریز و بپاشهایی که وجود دارد، خیلی با هنرمندان فاصله دارد، اتفاقا باید به آن پولها رسیدگی شود، نه هنرمندان که به جای ایجاد حال خوب برای مردم، حال خودشان هم بد باشد.
این هنرمند گفت: در مسایل مالیاتی که مربوط به هنرمندان میشود، فکر میکنم آن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده که از سینما گرفته میشود کافی باشد. باید به پولهای نامعلوم رسیدگی کنند. این پولها ربطی به من، همکاران من و خانه سینما ندارد و از جاهای دیگر میآید و باید آن را پیدا کنند.وی افزود: به نظر من خیلی خوب است که تمام سازمانهای دولتی برای ایجاد تسهیلات برای کل مردم با هم تعاملی داشته باشند که یک بخشی از آن مالیات است. مالیات را از کسانی بگیرند که باعث اختلاف طبقاتی عظیم در جامعه شدهاند، چه طبقه هنرمندان، چه طبقه کارگران و چه طبقه مرفه.سالها روی این مسئله کار کردند و به این نتیجه رسیدند که به چه دلیل و چگونه هنرمندان نباید مالیات بدهند و اداره مالیات هم اتفاقا از این مسئله ضرر نکند.
معتمدآریا در پایان بیان کرد: این طور نیست که سینما مالیات ندهد، سینما مالیات خودش را میدهد اما این مالیات از افراد گرفته نمیشود و از فروش بلیت سینماها تامین میشود. پشت هر بلیتی که خریده میشود نوشته شده است که چند درصد از آن به عنوان مالیات پرداخت میشود. این پولهای عظیمی را که هیچ ربطی به سینمای ما ندارد و به سینمای ما نشت کرده است، بررسی کنند و مالیات آن درآمدها و پولها را بگیرند ولی به خود سینما برگردانند. اگر قرار است کسی بهرهای از سینما ببرد، اول باید خود سینماییها باشند.«پشت صحنه» برنامه ای است که یک هفته درمیان به صورت زنده به تهیهکنندگی امیرحسین ثقفی و اجرای مصطفی امامی روی آنتن رادیو تهران میرود.علاقهمندان میتوانند این برنامه را این هفته تا چهارشنبه، هر شب ساعت ۲۱ روی موج اف.ام ردیف ۹۴ مگاهرتز به مدت یک ساعت بشنوند.