گروه علمی: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدیدی دریافتند که الگوهای تحریک مغز هنگام خواب میتوانند در تقویت حافظه موثر باشند.
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود نشان دادند که تحریک الکتریکی مغز هنگام خواب سبک میتواند تا ۲۰ درصد به تقویت حافظه کمک کند.الگوهای منحصر به فرد تحریک الکتریکی مغز میتوانند هنگام خواب به تثبیت خاطرات جدید در حافظه بلند مدت کمک کنند. الگوهای تحریک مغز موسوم به " "STAMPSمیتوانند خاطرات خاصی را تحت تاثیر قرار دهند.پژوهشگران در این بررسی دریافتند که تحریک مغز هنگام خواب میتواند به یاد آوردن خاطرات به خصوصی را بهبود ببخشد. آنها پیش از انجام دادن این پژوهش باور داشتند که هدف قرار دادن خاطرات زندگی واقعی فرد، به مداخله تهاجمی در نورونهای ناحیه هیپوکامپ نیاز دارد."پراوین پیلی" (Praveen Pilly)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: نتایج این پژوهش نشان میدهند که خاطرات مقطعی برخلاف مدارهای مغزی که مسئولیت تنظیم خلق و حرکت را بر عهده دارند، توسط شبکه گستردهتری از نواحی مغز پردازش میشوند. ما باور داریم که پژوهش ما راه را برای نسل بعدی تعامل ماشین و مغز که به تقویت حافظه و یادگیری انسانهای سالم کمک میکنند، هموار خواهد کرد.
وی افزود: شاید این روش غیرتهاجمی بتواند به بیمارانی که از نقص در یادگیری و حافظه رنج میبرند، کمک کند تا هم هزینه کمتری برای درمان نداشته باشند و هم خطرات ناشی از کاشت الکترود در جمجمه را تحمل نکنند. این روش همچنین میتواند کارآیی رفتاردرمانی با کمک واقعیت مجازی را نیز افزایش دهد و به درمان اختلال استرسی پس از آسیب روانی نیز کمک کند.این پژوهش، در مجله " Frontiers in Neuroscience" به چاپ رسید.