گروه جامعه: نماینده رشت در مجلس با اشاره به آمار فوتیها و مبتلایان ویروس کرونا میگوید شرایط استان بسیار وخیم است و آمارهایی که داده میشود درست نیست، زیرا از بسیاری از افرادی که فوت میشوند تست کرونا نگرفتهاند اما آنها با علائم کرونا فوت میشوند.
ویروس کرونا در کشور درحالی همچنان جان مردم را میگیرد که سیاست یک بام و دو هوای مسئولین تمامی ندارد. بیمارستانها به دلیل حجم بالای بیمار، دیگر امکان و توانایی پذیرش بیمار جدید را ندارند و کمبود امکانات باعث تشدید شرایط برای مردم و کادر درمان شده است. خبرهای غیر رسمی حاکی از این است که در بسیاری از استانها مانند قم، تهران، گیلان و مازندران تعداد فوتیها براثر ابتلا به کرونا بسیار زیاد است اما از آنجایی که از همه افراد تست کرونا گرفته نمیشود، روزانه اجساد زیادی را با علائم کرونا دفن میکنیم که در آمارهای رسمی مشخص نمیشوند.
۵۰ درصد کادر درمان به ویروس کرونا مبتلا هستند
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی به سایت رویداد۲۴ میگوید: ابتدا باید بگویم که همه مسئولان درحال زحمت کشیدن هستند و باید از آنها قدردانی کرد، اما امکانات کم است. ما دستگاه تنفسساز، تخت آی سی یو، ماسک و لباس محافظ نداریم. او میگوید: برایم جالب است که شاید روزانه ۱۰ هزار ماسک n۹۵ مصرف داریم و صریح بگویم که نمیتوانیم جان کادر درمانی خودمان را تامین کنیم، زیرا با کمبودهای بسیاری مواجه هستیم و شرمنده آنها هستیم و اگر بگویم که ۵۰ درصد کادر درمانی استان ما مبتلا به کرونا هستند، خلاف نگفتهام.
قبرستانها دیگر جا ندارند
جعفرزاده ادامه داد: با صراحت بگویم که آمارهایی که از تعداد مبتلایان و فوتیها بر اثر کرونا داده میشود راست است، اما درست نیست. زیرا ما از همه تست نمیگیریم پس بنابراین افرادی که مشکوک هستند یا با علائم کرونا فوت میکنند در آمارها نیستند. قبرستانها جا ندارد و اجساد روی هم دفن میشوند. نمیخواهم وحشت و نگرانی ایجاد کنم اما باید صراحت داشته باشم و بگویم افراد زیادی با علائم کرونا در استان فوت شدند، اما چون تست ندادهاند در آمار محسوب نمیشوند. به نظرم روزانه فقط ۳۰ الی ۴۰ نفر در استان جان خود را در اثر این بیماری از دست میدهند و آمار واقعی نیست. نبودن یک آمار واقعی باعث شده که عمق فاجعه مشخص نباشد و متاسفانه آمار مبتلایان و فوتیها روز به روز به صورت تصاعدی بالا میرود.
چرخه تولید بیمار متوقف نشده است/ اختیارات استانداران باید زیاد شود
این نماینده مجلس با بیان اینکه چرخه تولید بیمار در گیلان متوقف نشده است، تصریح کرد: باورتان میشود که ما در چنین شرایطی در شهر ترافیک داریم؟! مردم از شهرهای دیگر به این استان آمدهاند و شهر شلوغ است. ما امکانات نداریم و بیمارستانها دیگر امکان پذیرش بیمار ندارند، زیرا ظرفیت آنها پر شده است. درباره قرنطینه شهر باید بگویم که رئیس جمهور باید اختیارات استانداران خود را زیاد کند. او میگوید: متاسفانه روند بورکراسی در کشورما بسیار زیاد است. به طور مثال برای ورود مواد شوینده به استان میگویند معاونت سازمان غذا و دارو باید دستور بدهد، این سازمان میگوید معاونت استان باید بگوید و .... اکنون بیشترین اختیارها را باید به استانداران بدهند. استانداران حتی اختیار ندارند اصناف غیر ضروری که حتی در تولید بیمار هم نقش دارند را تعطیل کنند. دولت باید برای استانهای پیک مانند قم، مازندران و گیلان را بیشتر کند و بدون اینکه بخواهد منتظر جلسه هیات دولت و دستورهای آنها باشد خودش با هماهنگیهای لازم امور را پیش ببرد.
تعداد مبتلایان و فوتیها به صورت تصاعدی در حال رشد است
جعفرزاده ادامه داد: این منطق رئیس جمهور برای دایر بودن برخی از مراکز را درک نمیکنم. اگر ما کشور را تعطیل کرده بودیم، میتوانسیم این بیماری را تا حد زیادی مهار کنیم نه اینکه روند عادی آمد و شد را داشته باشیم. بیماری به هیچ عنوان کنترل نشده است و به صورت تصاعدی در حال رشد است.
نماینده مردم رشت میگوید: مردم اسیر شدهاند و شخصا روزانه مراجعان زیادی داریم که باید پیگیر بستری، دفن و ... آنها باشیم. شرایط خوب نیست. از سوی دیگر میخواهم دولت را درک کنم و نمیتوانم یک طرفه قضاوت کنم؛ امکانات ما کم است، اما با همین امکانات کم هم میتوانستیم تا حدودی این بیماری را مهار کنیم. او ادامه میدهد: شرایط استانها با یکدیگر متفاوت هستند و دایر بودن ادارات نیز در هر استان فرق میکند. بیمارستانهای ما دیگر امکان پذیرش ندارند و به دلیل پر شدن ظرفیت بیمارستانها ما در خانهها بیماران را بستری کردهایم. حتی استراحتگاه ورزشکاران را به بیمارستان تبدیل کردهایم، خب در چنین شرایطی چرا باید اداره و برخی مراکز استان کماکان باز باشد.
نماینده مجلس دهم میگوید: مراکز آموزشی و نماز جمعه را تعطیل کردند که جای تقدیر دارد و نشان میدهد که جان مردم برایشان اهمیت دارد. بماند که برخی از ائمه جمعه با لجاجت سعی در برگزاری این امر را داشتند، اما از ائمه جمعه که برای تعطیلی نماز جمعه همراهی کردند تشکر میکنیم. اصناف غیرضروری و خصوصی یا بازارهای محلی باید همراهی کنند و به صورت کامل بسته شوند تا بتوانیم تا حدی این بیماری را مهار کنیم و مردم کمتر تردد کنند.
جعفرزاده با اشاره به کمبود بیمارستان در گیلان و امکان احداث بیمارستانهای صحرایی در این استان گفت: ما نظرمان این است که به جای بیمارستان صحرایی و جنگی نشان دادن شهر، بیمارستانهای نیمه کاره استان را به پایان برسانیم تا پذیرای بیماران باشند. به جای هزینه برای بیمارستان صحرایی، بودجه دهند تا بیمارستانهای استان که بیش از ۸۰ درصد کامل شدهاند را تکمیل کنیم. اگر بودجه بدهند این بیمارستانها نهایتا دو ماه دیگر کامل میشوند، حتی میتوانند مستقر شوند و پذیرش بیمار داشته باشند و همزمان هم آنجا را تکمیل کنند. متاسفانه درد روی درد است.
این نماینده مجلس ادامه داد: باور کنید من هر روز صبح با استرس و نگرانی زیادی گوشیام را چک میکنم. نگران از اینکه امروز چند نفر از هموطنانمان بر اثر این بیماری فوت شدهاند. عاجزانه درخواست دارم و مردم را قسم میدهم که به استان سفر نکنند، شرایط وخیم است و به هیچ عنوان به این استان سفر نکنید، ما همین که بتوانیم مردم استان را درمان کنیم هنر کردهایم، لطفا شرایط را برایمان سختتر نکنید و فعلا سفر را متوقف کنید.