به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۱:۰۷
 
۱۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب : ۲۱۰۲۱
واگذاری طرح «عفاف وحجاب» به وزارت کشور؛

پایان «گشت ارشاد» فرا رسیده است؟

گروه جامعه:​ سردار اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی کشور که پیش از این درباره این طرح و اجرای آن گفته بود: «ناجا نمی‌تواند یک تنه مبارزه کند»، روز گذشته از واگذاری مسوولیت اجرای طرح به وزارت کشور خبر داده است.
پایان «گشت ارشاد» فرا رسیده است؟
 روزنامه شرق در گزارشی با توجه با واگذاری اجرای طرح عفاف و حجاب به وزارت کشور، این سئوال را مطرح کرده است که آیا اجرای این طرح به معنای پایان گشت ارشااد خواهد بود؟ عنوان کاملش طرح «عفاف و حجاب» است اما همه آن را به اسم «گشت ارشاد» می‌شناسند، بر اساس قانون نیز اجرایی‌کردنش بر عهده 26 وزارتخانه و سازمان است، اما نیروی انتظامی کشور با داشتن 23وظیفه در این طرح، اصلی‌ترین مجری بود. با این حال در این سال‌ها انتقادهای زیادی از شیوه برخورد با افرادی که از آنها به‌عنوان بدحجاب یاد می‌شد، مطرح شد.

حالا در جدیدترین رخداد پیرامون این موضوع سردار اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده نیروی انتظامی کشور که پیش از این درباره این طرح و اجرای آن گفته بود: «ناجا در این میدان تنها ماند.» و همچنین اینکه: «ناجا نمی‌تواند یک تنه مبارزه کند.» روز گذشته از واگذاری مسوولیت اجرای طرح به وزارت کشور خبر داده است. سردار احمدی‌مقدم این خبر را در گفت‌وگویی با خبرگزاری «تسنیم» اعلام کرد. بر این اساس ‌وزارت کشور اخیرا با تشکیل شورای اجتماعی کشور راهبری «طرح عفاف و حجاب» و «امنیت اخلاقی» را به‌عهده گرفته است، فرمانده ناجا در این‌باره گفت: «این شورا در ابتدای کار خود بوده و در حال ساماندهی نیروهای خود هستند. البته نیروی انتظامی نیز در این زمینه با وزارت کشور که سرپرستی شورای اجتماعی کشور را به‌عهده دارد همکاری‌های لازم را داشته و خواهد داشت.»

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا برنامه‌های طرح عفاف و حجاب متفاوت‌تر از گذشته خواهد بود، اظهار کرد: «فعلا طرح جدیدی ارایه نشده است، انتظاری هم نیست چراکه دولت تازه در حال ساماندهی نیروها و مطالعه وضعیت گذشته است.» با توجه به همین اظهارات فرمانده ناجا می‌توان پیش‌بینی کرد که شاهد تغییر روند اجرای این طرح در سطح کشور باشیم. این را نمی‌توان تنها نشانه این تغییر دانست. در روزهای تبلیغات انتخاباتی ریاست‌جمهوری وقتی که حسن روحانی هنوز یکی از کاندیداهای این انتخابات بود در یکی از نطق‌های انتخاباتی خود در تهران خطاب به هوادارانش گفته بود: «من به کمک پلیس کاری خواهم کرد که امنیت، واقعی باشد و دختران ما در خیابان احساس امنیت کنند.

دختران خود حافظ حجاب و عفاف هستند.»روحانی همچنین در گفت‌وگویی با مجله «چلچراغ» در پاسخ به سوال خبرنگار این مجله که از او پرسیده بود:«برخوردی که این سال‌ها با جوان‌ها می‌شود، مثل محدودیت‌های حضور و نشاط اجتماعی، گشت ارشاد و امثالهم چقدر با ایده‌آل شما از جمهوری اسلامی سازگار است؟» با لحنی صریح اینگونه پاسخ داد: «من قطعا با این برخوردها مخالفم. اینها حاصل همان قرائت و برداشت خاص از اسلام و قانون اساسی است.

خیلی از این برخوردها ناشی از دیدگاهی است که چنین شادی و نشاط‌هایی را گام‌های اولیه به سوی تضعیف عفت عمومی می‌بیند و بنابراین تشریح دیدگاه من مناسب است. به نظرم، عفیف‌بودن چیزی فراتر از حجاب‌داشتن است. به نظر من اگر زنی یا مردی حجاب رسمی مد نظر ما را رعایت نکند، عفیف‌بودنش زیر سوال نمی‌رود. قبل از انقلاب زنان زیادی در جامعه ما حجاب نداشتند، ولی آیا انسان‌های عفیفی نبودند؟ من هشدار می‌دهم که حجاب را عین عفاف ندانیم. به نظر من زنان زیادی از جامعه ما حجاب مطلوب قانون را ندارند، ولی عفیف هستند. عفت شاخص‌های زیادی دارد. کمااینکه می‌توان کسانی را هم یافت که ظاهر مطابق قانون دارند و حجاب دارند (چه مرد و چه زن) ولی اصول عفت را رعایت نمی‌کنند. بنابراین تاکید ما باید بر عفت باشد. باید ببینیم عفت را چه چیزی تهدید می‌کند. به نظر من عفت مردم ما را فقر اقتصادی و ناتوانی در ازدواج، بیشتر تهدید می‌کند تا رعایت حجاب مطابق استانداردهایی که عده‌ای دوست دارند و تعریف کرده‌اند...

برخی از برخوردها هم ناشی از نگاه پلیسی و امنیتی به جامعه است، نگاهی که همه چیز را سیاسی می‌بیند.»واکنش حسن روحانی به این مساله تنها به زمان تبلیغات انتخاباتی محدود نماند. او حدود سه‌ماه بعد از آن تاریخ هم زمانی که دیگر سکان ریاست‌جمهوری کشور را به دست گرفته بود در یکی از جلسات رسمی هیات دولت درباره نوع برخورد نیروی انتظامی با موضوع حجاب اینگونه سخن گفت: «از نیروی انتظامی می‌خواهم در برخورد با این موضوع، اجرای قانون را با رویکرد اخلاقی و با رعایت کرامت انسانی و به‌دور از هرگونه افراط و تفریط پیگیری کند.»

او همچنین از مردم خواست که با توجه به حساسیت موضوع اخلاقی، اجتماعی عفاف و حجاب و لزوم اهتمام به آن، با رعایت این دستور دینی، هنجارهای مورد قبول اکثریت جامعه را محترم بشمارند. شورای اجتماعی که حالا متولی اجرای طرح عفاف و حجاب در جامعه است در آخرین روزهای مهرماه گذشته تشکیل شد. احمدی‌مقدم در این‌باره گفته است: «به روندی که دولت در این زمینه در پیش گرفته خوشبین هستیم و امیدواریم طرح امنیت اخلاقی و عفاف و حجاب با انسجام بهتری نسبت به گذشته ادامه داشته باشد.» باید دید آیا می‌توان تغییری که در روند اجرای طرح عفاف و حجاب اعمال شده است را پایانی بر فعالیت هشت‌ساله گشت‌های ارشاد در خیابان‌های شهرهای کشور دانست. فعالیت این واحدهای مربوط به نیروی انتظامی چندی بعد از پیروزی محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1384 آغاز شد.

اگرچه خود احمدی‌نژاد در رقابت‌های انتخاباتی آن سال در یک برنامه تلویزیونی با انتقاد از برخوردها با جوانان به‌خاطر پوشش و نوع حجاب با لحنی سوالی و با طعنه گفته بود «واقعا آیا مشکل کشور ما مدل موی جوانان ماست؟» اما در تمام هر دو دوره ریاست‌جمهوری او بر کشور، برخوردهای بسیاری به‌خاطر همین مدل‌های مو یا نوع و رنگ پوشش‌های دیگر با جوانان دختر و پسر کشور صورت گرفت. البته ماجرای تبعات اجرای این طرح تنها به خیابان‌ها و ون‌های گشت ارشاد خلاصه نشد، در این مدت از مهدکودک‌ها گرفته تا دانشگاه‌ها و ادارات از تصمیماتی که مبنای همه آنها همین طرح حجاب و عفاف بود بی‌تاثیر نماندند. در مهدکودک‌ها درباره نوع پوشش کودکان و شیوه‌های آموزش به آنها، در دانشگاه‌ها تفکیک جنسیتی و در ادارات مختلف طرح‌هایی برای خانه‌نشین‌کردن و دورکاری زنان و... اجرایی شد.

طرح‌هایی که همه آنها با انتقادات زیادی از سوی فعالان حقوق زنان و کودکان همراه بود. با این‌همه حالا که آن مرد پس از هشت‌سال رفته است و مردم در راس قوه اجرایی کشور مردی دیگر را نشانده‌اند گویا امیدواری‌ها برای پایان آن نوع برخوردها هم بیشتر شده است. می‌توان تغییر مجری طرح عفاف و حجاب از نیروی انتظامی به وزارت کشور را گامی در همین راستا دانست. تعداد هواداران تغییر این رویکرد در دولت البته کم نیست، چندی پیش شهیندخت مولاوردی، که حالا معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری است، در گفت‌وگویی با روزنامه بهار در همین‌باره گفته بود: «با توجه به گفتمان جدید در کشور نیاز به اصلاح و بازنگری قوانین مربوط به حجاب وجود دارد. البته مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی هم راه‌حل‌های متفاوتی را در ‌این‌باره در نظر گرفته ولی ما در سال‌های گذشته دیده‌ایم که فقط نیروی انتظامی با برخوردهای انتظامی در این حوزه عمل کرده است در حالی که از اول قرار نبود حجاب یک موضوع امنیتی باشد.»

حالا باید دید پس از این تغییر و تحول آیا حجاب همچنان موضوعی امنیتی باقی می‌ماند یا رویکرد مواجهه شورای اجتماعی وزارت کشور با این مساله متفاوت از تجربه هشت‌سال گذشته خواهد بود. اگر اینگونه شود قطعا باید گفت حسن روحانی به یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی خود برای زنان جامه عمل پوشانده است.

۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۰:۴۹
این همه با احساسات مردم بازی کردید منزجر کردید از حجاب حالا برگشتید سرخط.کی جواب این سیاستهای غلط رو میده.من امیدوارم بین مردم عادی و عده ای که بسیار خارج از عرف جامعه رفتار میکنند هم تفاوت قائل شوید چون در هر حوزه ای افراد خارج از عرف جامعه اونهم از نوع مضر وجود دارد.درهر صورت وضع پوشش و مسائل جنسی در وضعیت خطر ناک قرار دارد. (168004)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۰:۵۷
من یادمه قبل ازدواجم که حدود 1 سال پیشه با نامزدم رفته بودیم بیرون داشتیم قدم میزدیم که سرو کله ی گشت ارشاد پیدا شد , خانمم حجابش عادی بود و اونجا جلوی اون همه مردم اومدن و تحقیرمون کردن و موهای سرمو هم جلوی خانمم و جلوی مردم موهامو قیچی زدن بعدشم مارو بردن کلانتری بعد من بابام زنگ زدم و بابام اومد مارو آزاد کرد.
خدایش کجای اسلام گفته اینجوری با من و امثال من برخورد کنن؟؟؟؟؟ (168009)
saman92
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۱:۰۶
اميدوارم هرچه زودتر گشت ارشاد تعطيل شود (168016)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۴:۳۵
قاطبه ی ملت نجیب و انقلابی ایران اسلامی طرفدار حجاب در جامعه هستند پس ما باید به عنوان نمایندگان مرذم در مقابل اقلیت هنجارشکن مماشاتی نشان ندهیم این امرست که سبب استمرار رای مردم در جامعه میشود. (168213)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۹:۴۰
نمیدونم چرا بعضی کاسه داغتر از آش میشن؛ بابا هر کی تو قبر خودش میخوابه در دین هیچ اجباری نیست اینو اسلام میگه؛ . . . ی میگی گشت ارشاد؟ بجای گیر دادن به لباس های جوونها برن جلوی اراذل اوباش و مواد فروشا رو بگیرند که آمار جرم و جنایت مقداری پایین بیاد (168444)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۲۱:۰۸
حالا اون 4 میلیون شدن اکثریت و باقی اقلیت هنجار شکن؟ (168497)
کاوه فارسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۲۱:۳۸
اولا مشخص این مطلبی که نوشتی از جایی کپی کردی .
دوما دوره شما افراطیون . . . تموم شده دیگه ما مثه شما جمعه ها به مکتب نمیریم (168511)
کاوه فارسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۲۱:۴۵
هیچوقت زور جواب نداده (168512)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۹:۴۳
گشت ارشادیه جورلجبازی وحساسیت میافرید بایدازراهش واردشد (168446)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۱:۱۷
بدحجابی بیشتر به به ضرر خود خانم هاست

چون دست بالای دست بسیار
فردا که خودشون ازدواج کردن شوهرشون از دستشون پرید نگن نگفتی
جالبه قبل ازدواج همه خانمها میگن آزادی و حجاب و ....
ولی بعدش میشن مخالفش (168028)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۲:۱۶
وای چقد تو نگران خانومایی !! به نظرم هرکی صاحب زندگیه خودشه (168077)
سرباز اصلاحات
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۲:۴۵
زدی تو خال
درخت هرچی پر بار تر سر به زیر تر
این خانومایی که بزک میکنن میکنن میان خیابون اکثرا بی شوهر موندن

اینا هنوز نفهمیدن که ازدواجهای خیابونی سرانجام خوبی نداره و تهش یا جدایی هست یا تحمل

بهار جان منتشر کن // مسئله سیاسی نیست و چیز بدی نگفتم // مسئله اجتماعیه و هرکی نظری داره (168107)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۹:۰۲
بزارین هرکس خودش برا ÷وشش تصمیم بگیره (168426)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۳:۱۴
مشکل شما و امثال شما این هست که تفاوت کار فرهنگی و علمی و نظامی و انتظامی و .... نمی دانید. این مشکلی که شما فرمودید و مشکل حجاب کار فرهنگی می خواهد نه اینکه با حجاب پوشاندن به زنها این مشکلات را زیرزمینی کنیم. این مشکلاتی در جامعه وجود دارد و متأسفانه هیچ فکر اساسی برای حل آن نشده است. (168142)
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۳:۳۶
یعنی مقصر همه این مسائلی که شما اشاره کردی، فقط جنس مونث است؟ آن مرد متاهلی که با داشتن تعهد به همسر و فرزندش با یک آرایش و یا مانتوی کوتاه از راه به در میشود و تمام تعهدات خود را می شکند هیجگونه تقصیری ندارد؟ بیائید کمی منصفانه به موضوع نگاه کنیم و به این مسائل مهم اجتماعی، صرفا با دید مردانه آن هم از نوع خاص!! آن نگاه نکنیم. (168166)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۴:۴۱
وقتی فرصتهای برابر اجتماعی به زنان داده نمیشود و در هر تریبونی به جایگاه زنان توهین می شود در مقابل خانم ها هم به این وسیله مبارزه منفی می کنند.
یه کم فکر کن چرا در کشورهایی که حقوق برابر برای زنان و مردان وجود دارد زنان ارایش نمی کنند ولی در کشورهای جهان سوم تا دلت بخاد. (168220)
قربانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۲ ۰۳:۱۶
برای اینکه به زن در اونجا برعکس تمام تبلیغاتی که میکنیم به عنوان کالای جنسی نگاه نمیشه .
آنها عرصه ورزش،هنر،سیاست و ..را برای ابراز وجود خود دارند .
در ایران متاسفانه زنان فقط با بوتوکس و کاکل و کیلیپس و اسفنج و اکستنشن هست که مطلوب و خواستنی هستند . برای همین مسابقه " کی از همه مصنوعی تره " و " کی تیپش از همه جیغ تره " رو برای جلب توجه دیگران و اظهار وجود راه انداخته اند . (168575)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۷:۰۶
یعنی به نظر شما انقدر مردان جامعه ما سست بنیاد هستند که با دیدن هر خانمی که مقداری مو بیرون داره یا رژلب داره یا... دچار هرزگی بشن؟ (168344)
تورج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۲۰:۱۷
دوست گرامی ما باید سعی کنیم خودمون پلیس خودمون باشیم و واسه خودمون خط قرمز بزاریم اگر شوهر کسی از دستش قرار باشه بپره ، می پره ،بقول معروف آب راه خودشو پیدا میکنه، به حجاب ، گشت ارشاد ربطی نداره ، خودت کلاهتو قاضی این همه بگیرو ببند تا حالا جواب داده ، باید سطح فرهنگ جامعه رو بالا برد که این یه کار فرهنگیه وراهش گشت ارشاد نیست .یادمون باشه اینهائی که بد حجابن تو همین سیستم آموزشی درس خوندن از خارج نیومدن که پس باید طرحی نو در انداخت (168469)
۱۳۹۲/۰۸/۲۲ ۰۳:۴۶
شماها حق نداريد راجع به لباس پوشيدنه خانوما نظر بديد خيلي نگرانه از دست دادنه همسراتون هستيد ميتونيد تلوزيون هم نذاريد نگاه كنن يكم هم به خودتون بيشتر توجه كنيد در ضمن از روي ظاهر نميشه راجع به كسي نظر داد يكم فكرتون رو تقويت كنيد (168576)
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۱:۳۵
امیدوارم مسئولان یاد بگیرند اعتمادکردن به جوانان رو... (168044)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۲:۰۳
فقط میخوان با اینکارا دولت رو تحت فشار بذارن و تخریب کنن. الان دولت بخواد گشت ارشاد رو برقرار کنه ، طرفدار هاش رو از دست میده. نخواد گشت ارشاد رو برقرار کنه ، کیهان میزنه دولت بی دین و اسرییلی است . . . . (168062)
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۲:۰۵
حالا وقت عملی کردن شعار هاست. (168065)
یه ایرونی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۲:۱۴
همونطور که آقای روحانی گفتن گشت ارشاد باید آخرین مرحله باشه که بازم متاسفانه طبق معمول اولین و ساده ترین راه حله....!
باید فرهنگ سازیه درستی بشه و از ورود مدلهایی که با فرهنگ ما مغایره جلو گیری بشه نه چیز دیگه.
اینطوری که برخورد میشه مردم بیشتر میرن سراغ این نوع ار مدلها که اصلا خوب نیست. (168073)
زارع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۲:۱۹
اگه ما جوونا خودمون حجاب مورد نظر شرع اسلام رو رعایت کنیم نیازی به آقابالاسر (گشت ارشاد) نداریم.
پس این کارگروه ساماندهی مد و لباس کجاست؟! چیکاره ست اصلا؟!
هی میگن مد غربی! خوب پس این مد ملی و اسلامی چی شد؟
چن سال باید صبر کنیم تا مسئولین محترم !! یه فکری بکنند؟!
ما اگه از داخل تامین نشیم خوب از خارج به دست میاریم خارجی ها هم چیزی رو که مورد نظر خودشون باشه به خورد ما میدن.
تا وقتی که تو این مملکت مسئولین به فکر ریاست و میز و پست و مقام و جمع آوری ثروت برا خودشون باشن اوضاع بدتر میشه که بهتر نمیشه!! (168082)
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۲:۳۲
امیدواریم هرچه زودتر این طرح منتفی و رفتارها و آموزشهای فرهنگی صحیح جایگزین آن گردد. (168100)
کاربر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۳:۱۹
بعضی از خانم ها وضعیت ماهارو که با حجاب وظاهر خیلی بهتر بیرون میریم رو بد کردن.آخه این چه وضع جامعه ست.کجای دنیا خانم هارو با این ظاهر وحشتناک میشه دید!!!! (168147)
ايرانيم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۳:۵۰
وجود گشت ارشاد اساسا منافي آزادي در جامعه است و با زور نيروي انتظامي و تعهد گرفتن نه تنها مساله برطرف نمي شود بلكه بازي با آبروي مردم آنها را لجباز تر و بي اعتقادتر مي كند.
حجاب يك امر شخصي است (168178)
خروس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۴:۵۳
بعضی از کار هایی که تو ایران انجام میشه تو کره شمالی انجام نمیشه گویا این دو کشور تو سخت گیری به مردم باهم کورس گذاشتن
حالا بیان اپی دار کنن اینترنت هر فرد رو-مردم مجبور میشن اینترنت ماهوره ای بگیرن. (168225)
مردمک
United Kingdom
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۹:۰۹
اره همین کار رو مجبورن بکنن (168430)
سیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۵:۰۲
هرچی زودتر جمع بشه بهتره ولی من فکر نمیکنم (168231)
Javad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۷:۴۰
کاری کردید که دیگه خیلی ها از ایرانی بودنشون شرمندن! (168361)
afsaneh
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۸:۱۶
مگر بقیه مردم دنیا زندگی نمیکنن!!با حجاب و بی حجاب همه دارن زندگی میکنن کنار هم توی همین ترکیه!!مهم اینه که ادم به حق کسی تعرض نکنه چارچوب قوانین و حرمتها حفظ بشه چرا اینقدر این مسئله رو بزرگ میکنیداقایون محترم کار فرهنگی کنیدجوونها رو علاقمندبه حجاب کنید با زور و نظامیگری هیچ وقت نمی تونید زنها یامردها رو حجاب دار کنید زمان شعار یا روسری یا توسری تموم شده..باور کنید (168389)
بابک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۱۹:۱۶
برای من خیلی عجیبه که چرا تو کشور ما ، پیدا شدن قسمتی از موهای زنان و یا آرایش کردن بعضی خانم ها ، به قول مسئولین باعث «انحراف اجتماعی» و «سست شدن بنیاد خانواده» میشه اما تو خیلی از کشورهای جهان و حتی بعضی کشورهای با اکثریت مسلمان ، بخشی از زنان اصلا پوشش اسلامی ندارن اما این مسائل (انحراف اخلاقی جوانان، از دست رفتن خانواده و ...) اصلا موضوعیتی نداره؟!
فکر نمی کنید مشکل جامعه ی ما همین سخت گیری ها و جداسازی های بی مورد از بد تولده؟! (168431)
mohammad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۱ ۲۳:۳۹
یه سوال... میخواستم بپرسم تو زمان پامبر اکرم یا زمان خلافت امام علی (ع) که با عدالت ترین حکومت تاریخ هستش گشت ارشادی وجود داشت؟؟؟ جوابش معلومه که همچین چیزی وجود نداشت و امام علی هیچ دختری رو به خاطر بیحجابی آزار نداد.
تو زمان حکومت امام علی مطرب خونه های زیادی وجود داشت ولی اماممون مومنان را فقط با زبان نهی میکرد که به این مطرب خونه ها نرن. (168551)
۱۳۹۲/۰۸/۲۲ ۰۱:۳۸
موافقم .
نهی از منکر به معنی نهی از گناه است نه منع گناه. که متاسفانه افراطیون اینو درک نمی کنند... (168562)
قربانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۲ ۰۳:۰۹
وجود سرقت ،آدم ربایی،کلاهبرداری،زور گیری،کودک آزاری،فروش مواد مخدر و جرمهایی از این دست مهم تر از سنجش سلیقه ای حجاب در خیابانهاست.
پلیس باید بر اساس اولویت ها به سراغ وظایفش برود .
مادر بزرگ مرحوم من چادر تا لحظه مرگش از سرش نیفتاد اما هرصبح موهای دخترش را می بافت و به مدرسه روانه میکرد .
هردو هم عفیف بودند و هستند..مسائل مهم تری درجامعه است،وقت ،انرژی ،هزینه خود و ملت را برای فرع غیر ضروری هدرندهید (168573)
الی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۲ ۰۵:۰۷
حجاب خانومای ایرانی برمبنای میزان ایمان آقاییون ایرونیه.واقعا تاسف انگیزه.کلا ما عادت کردیم به جزئیات گیر دادنودیکتاتوری تو خونمونه! (168579)