گروه بینالملل: رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا بار دیگر به انتقاد از حكومت كمونیستی چین پرداخت و گفت که «بیکفایتی» پکن در مبارزه با شیوع کرونا باعث «کشتار جهانی» شده است.
دونالد ترامپ، در پیامی توییتری نوشت: «دیوانهای در چین به تازگی بیانیهای را منتشر و همه را به جز چین برای شیوع این ویروس که تا کنون صدها هزار نفر را کشته، متهم کرده است. لطفا برای او توضیح دهید که کشتار جهانی که بوجود آمده، نتیجه بیکفایتی چین بوده است و نه چیز دیگری.»
او در این پیام اشارهای به نام منتشر کنندۀ چنین بیانیهای نکرده است. دونالد ترامپ طی هفتههای اخیر بارها بر این موضوع تاکید داشته است که اگر چینیها در قبال شیوع کرونا مسئولیتپذیری بیشتری داشتند، جهان میتوانست از تلفات سنگین شیوع کرونا جلوگیری کند. اعتراضات او علیه چین درحالی ادامه دارد که شمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان به بیش از ۵ میلیون و ۱۹ هزار نفر و شمار قربانیان آن به بیش از ۳۲۵ هزار نفر رسیده است. ایالات متحده آمریکا بیش از هر کشوری در جهان از ویروس کرونا آسیب دیده است؛ تا کنون در این کشور بیش از ۱ میلیون و ۵۷۰ هزار نفر به کووید۱۹ مبتلا شده و بیش از ۹۳ هزار نفر نیز جان باختهاند.
او یک هفته پیش از این هم تهدید کرده بود که همه روابط دوجانبه اقتصادی کشورش را با چین به حالت تعلیق درخواهد آورد و گفته بود تمایلی ندارد که در وضعیت کنونی شی جین-پینگ، همتای چینی خود را ملاقات کند.
سرزنشهای او علیه چین در حالی ادامه دارد که پکن میگوید در مدیریت بحران کرونا در کشورش موفق بوده و همۀ اطلاعات مربوطه را نیز در اسرع وقت در اختیار سازمان جهانی بهداشت گذاشته است! دونالد ترامپ همچنین سازمان جهانی بهداشت را بسیار نزدیک به چین میداند و بر این اساس دستور داده است تا پرداخت سهم واشنگتن در تامین مالی این سازمان نیز به حالت تعلیق درآید.
مقام آمریکایی: واکسن کرونا دارایی عمومی جهان خواهد بود
فرانسیس کالینز، مدیر موسسه ملی بهداشت آمریکا می گوید که کشورش در صورت دستیابی به واکسن بیماری همه گیر «کووید ۱۹» وظیفه دارد تا به سرعت آن را در اختیار دیگر کشورهای جهان هم بگذارد.
این سخنان مدیر موسسه ملی بهداشت ایالات متحده در حالی بیان می شود که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور در نظر دارد تا جمعیت کشورش را در اولویت تزریق واکسن احتمالی کرونا قرار دهد. فرانسیس کالینز ضمن ابراز نگرانی از شیوع ویروس جدید کرونا در آفریقا اعلام کرد که با اظهارات روسای جمهور چین و فرانسه مبنی بر اینکه واکسن کرونا باید یک «دارایی عمومی جهانی» محسوب شود موافق است. مدیر موسسه ملی بهداشت آمریکا گفت: «مایلم که اگر ما به واکسنی که نتیجه بخش باشد دست پیدا کنیم خیلی زود در آنجا [آفریقا] و آمریکای جنوبی در دسترس باشد. مشاهده می کنید که اکنون در برزیل چه رخ می دهد.» وی افزود: «ما مسئولیت زیادی داریم. ثروتمندترین کشور جهان هستیم. نمی توانیم تنها به خودمان اهمیت بدهیم. این [کار] وحشتناک خواهد بود.»
دولت دونالد ترامپ هدف خود را تولید ۳۰۰ میلیون نمونه از واکسن آزمایش شده کرونا تا ماه ژانویه (دی/بهمن) تعیین کرده است. موسسه ملی بهداشت ایالات متحده هر سال بودجه ای ۴۲ میلیاردی دریافت کند. شرکت آمریکایی «مدرنا» (Moderna) یکی از طرح های تولید واکسن را که پیشرفت زیادی کرده است پیگیری می کند. این شرکت اعلام کرده است که نتایج اولیه آزمایش واکسنی که برای ویروس جدید کرونا تهیه کرده «امیدوارکننده» بوده است. دولت آمریکا هم به طرح تحقیقاتی «مدرنا» نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار کمک مالی کرده است. ایالات متحده همچنین با شرکت فرانسوی «سانوفی» قراردادی امضاء کرده است که براساس آن این کشور برای دریافت واکسن تولیدی این شرکت در اولویت قرار خواهد داشت. امری که اعتراض های زیادی را در فرانسه به دنبال داشته است.
-