گروه جامعه: شمار مبتلایان شناسایی شده ویروس کرونا در جهان تا بامداد یکشنبه از ۲۵میلیون نفر فراتر رفته است. خبرگزاری فرانسه این آمار را با استناد به گزارشهای رسمی دولتها منتشر کرده است.
از زمان شیوع ویروس کرونا در چین در دسامبر سال ۲۰۱۹ تا ۳۰ اوت ۲۰۲۰، در مجموع ۲۵میلیون و ۲۹ هزار و دویست و پنجاه بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در جهان شناسایی شدهاند. از این میان و به گفته دولتها ۸۴۲ هزار و ۹۱۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.از هر ۱۰ بیمار شناسایی شده، چهار نفر ساکن ایالات متحده و برزیل بودند؛ دو کشوری که بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا در جهان برده اند. در ایالات متحده آمریکا ۵میلیون و نهصد و شصت هزار و در برزیل نزدیک به سه میلیون و هشتصد و چهل و هفت هزار مورد مثبت ابتلای به کووید-۱۹ ثبت شده است.
با این حال در هفته گذشته شمار مبتلایان ثبت شده در ایالات متحده ۵درصد و در برزیل یکدرصد کاهش یافته است.با وجود افزایش موارد ابتلا در جهان، به نظر میرسد آهنگ شیوع ویروس بر خلاف ماههای گذشته، ثابت شده است: ویروس کرونا از نیمه ماه ژوئیه به بعد، هر چهار روز یک میلیون نفر را در جهان مبتلا میکند.
بر اساس این گزارش، از زمان اعلام نخستین مورد بیماری در چین تا رسیدن به یک میلیون مبتلا به کووید-۱۹، ۹۴ روز طول کشید. پس از آن آهنگ شیوع ویروس با رشدی تصاعدی ادامه پیدا کرد: ۱۴۹ روز بعد از اعلام دولت چین، در ۱۱ ماه ژوئیه شمار موارد شناسایی شده بیماری در جهان به ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید.در قاره آسیا، نخستین مرکز شیوع همهگیری، پس از فروکش کردن موج اول بیماری، هماکنون هند یکی از مراکز اصلی چرخش ویروس کرونا در جهان به شمار میرود: از هر ۱۰ مورد ابتلا به کووید-۱۰ در قاره آسیا در هفته گذشته، ۸ مورد در این کشور ثبت شده است. هند تنها در شبانه روز گذشته (شنبه ۲۹ اوت) با شناسایی ۷۸ هزار و هفتصد و شصت و یک مورد جدید ابتلا، یک رکورد جهانی ثبت کرده است.
این آمار در حالی منتشر میشود که بهگفته کارشناسان شمار واقعی مبتلایان در سراسر جهان بسیار بیشتر از تعداد رسمی بیماران است. بسیاری از دولتها با وجود توصیه سازمان جهانی بهداست به تست گسترده، از این رویه پیروی نمیکنند. بهعلاوه بسیاری از ناقلان ویروس و بهویژه جوانان، هیچ نشانهای از بیماری را ندارند.