به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۳ - ۱۸:۵۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۱۲ ساعت ۱۰:۳۹
کد مطلب : ۲۶۳۷۶۳

منافع مشترک واشنگتن و پکن در ارتباط با ایران

منافع مشترک واشنگتن و پکن در ارتباط با ایران
گروه سیاسی: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: منافع آمریکا و چین در زمینه مهار برنامه هسته‌ای ایران سازگار است و امضای یک توافق بلندمدت میان ایران و چین تاثیری بر همکاری واشنگتن و پکن نخواهد داشت.
ند پرایس در پاسخ به این سوال که آیا دولت آمریکا سند همکاری ایران و چین را بررسی کرده از اظهار نظر درباره آن توافق خودداری کرد.
او در کنفرانس خبری خود گفت: "همانطور که می‌دانید آنچه روابط ما با چین را تعریف می‌کند رقابت است، اما در برخی موارد، در زمینه‌های بسیار محدود هماهنگی تاکتیکی پیدا می‌کنیم."
"ایران از قضا یکی از همین موارد است. چین با تلاش‌ها برای مهار برنامه اتمی ایران همکاری کرده است."سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: "پکن البته علاقه ای به دستیابی ایران به سلاح هسته ای و تاثیر عمیقا بی ثبات کننده ای که می‌تواند بر منطقه ای که چین به آن متکی است داشته باشد ندارد."
چین یکی از شش قدرتی بود که در سال ۲۰۱۵ توافق برنامه جامع اقدام مشترک، برجام، را با ایران امضا کردند. براساس آن توافق ایران پذیرفت بخش‌های حساس برنامه اتمی‌اش را در ازای رفع تحریم‌ها برچیند.
 پرایس گفت که چین و ایالات متحده "در تلاش برای یافتن راه‌هایی برای بازگشت متقابل به تعهدات بر اساس برجام" منافع مشترکی دارند.همزمان یک مقام آمریکایی که نخواسته نامش فاش شود در مورد تلاش‌ها برای احیای برجام به لورا روزن خبرنگار آزاد در امور سیاست خارجی آمریکا در واشنگتن گفته است: "هدف ما اکنون این است که ببینیم آیا می‌توانیم بر سر این موضوع به توافق برسیم که پایبندی دوباره به برجام چه شکل و شمایلی خواهد داشت."این مقام گفت که "ما آماده ایم پیش از انتخابات (ماه ژوئن ایران) کارها را به سرانجام برسانیم، اما نمی‌توانیم به زور این فرآیند را تسریع کنیم."این مقام گفت مساله احیای برجام پیچیده و نیازمند "سطحی از تفاهم متقابل" است."خیلی خیلی آسانتر خواهد بود اگر بتوانیم پشت یک میز بنشینیم. آنها نمی‌خواهند پشت میز مذاکره بنشینند. پس مجبوریم غیرمستقیم عمل کنیم. و این کارها را مشکل تر و زمینه را برای سوءتفاهم مساعدتر خواهد کرد."
او گفت "دو گزینه هست که باید مردود شناخت: اینکه ایران اول همه تعهدات را اجرا کند بعد آمریکا تحریم‌ها را بردارد؛ دیگر اینکه آمریکا ابتدا تحریم‌ها را بردارد، بعد ایران (به نقض تعهداتش پایان دهد). هیچ کدام اینها واقع بینانه نیست."
برچسب ها: آمریکا
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها