به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۲۷ ساعت ۱۱:۳۴
کد مطلب : ۲۶۶۴۲۷

باید ها و نبایدهای وعده های سحری و افطار

باید ها و نبایدهای وعده های سحری و افطار
گروه جامعه: مدیر گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر لزوم توجه روزه داران به وعده های سحری و افطار تاکید کرد.دکتر"امین سعیدی"  با اشاره به آثار معنوی روزه داری توجه به وعده های سحری و افطار را نیز مورد تاکید قرارداد و گفت: روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی از نظر جسمانی نیز مفید است و بدون شک زمانی می توان از آثار مثبت روزه داری بهره مند شد که سحر و افطار رژیم غذایی متعادل و متنوع باشد.وی روزه را در درمان بسیاری از بیماری ها و همچنین استراحت دستگاه گوارش موثر عنوان کرد و افزود: روزه داری در کنترل قند، چربی خون، وزن و مشکلات دستگاه گوارش سودمند است .
 
سعیدی وعده سحری را  یکی از مهمترین وعده های غذایی دانست و اظهار کرد: با توجه به اینکه وعده سحری مواد مغذی و انرژی مورد نیاز فعالیت های روزانه را تامین می کند لذا توصیه می شود وعده سحری به هیچ عنوان حذف نشود.وی پرهیز از روزه داری بدون وعده سحری را مورد تاکید قرار داد و گفت: افرادی که در ماه مبارک رمضان اقدام به روزه داری بدون وعده سحری می کنند، عموما دچار بی حالی، بی حسی و ضعف در طول روز می شوند که این عوارض بدون ارتباط با ماه مبارک رمضان است و ناشی از اقدام به روزه داری بدون استفاده از وعده سحری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: باید در وعده سحری از خوردن کربوهیدرات های ساده مانند قند، مربا، برنج، نان و زولبیا پرهیز و سعی کنیم که غذاهای دارای  فیبر از جمله  غلات، حبوبات و سبزیجات استفاده کنیم و همچنین مصرف چند تکه  نان سنگک به همراه پنیر، خرما و  با مقدار فراوان آب یک وعده سبک برای  سحری مناسب است.وی در ادامه تشریح بایدها و نبایدهای روزه داری گفت: خوردن سالاد همراه با یک تکه مرغ یا ماهی برای وعده سحری مناسب است و همچنین حلیم یک منبع غذایی غنی از پروتئین با سرعت هضم کم برای وعده سحری توصیه می شود.

سعیدی مصرف غذاهای دیرهضم و حاوی فیبر که به تدریج هضم و جذب می شوند را برای وعده  سحر مناسب دانست‌ و گفت: غذاهای حاوی قندهای ساده مانند مربا و زولبیا هنگام سحر سیری زودرس و به علت هضم و جذب سریع گرسنگی زودرس را به دنبال دارد.مدیر گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت خودداری  از مصرف نوشیدنی های کافئین دار شامل قهوه و نوشابه را خواستار شد و اظهار کرد: با توجه به دفع سریع و ایجاد تشنگی لذا باید از مصرف آنها  خودداری شود.

وی با بیان اینکه افطار را بهتر است با مایعات ولرم از جمله شیر یا چای کمرنگ شروع  و به تدریج از مواد غذایی سبک مانند نان، پنیر و سوپ استفاده کنیم، افزود: باید فاصله زمانی بین افطار و خوردن شام وجود داشته باشد و  برخلاف سحر که توصیه به استفاده از قندهای ساده (مربا، عسل و شکر) نمی شود در هنگام افطار توصیه به مصرف مقدار کمی از مواد مذکور را داریم که گلوکز لازم جهت تامین منابع غذایی سلول فراهم شود.سعیدی خودداری از نوشیدن مقدار فراوان آب و یا نوشیدنی های سرد هنگام افطار و شام را مورد تاکید قرار داد و گفت: مایعات سرد موجب رقیق شدن اسید و عدم جذب مواد غذایی می شود و همچنین در افرادی که دچار نفخ شکم می شوند توصیه داریم مایعات کمتری همراه با وعده افطار مصرف کنند.وی پرهیز از اسراف و پُرخوری را نیز باعث از بین بردن اثرات معنوی روزه عنوان کرد و افزود: یادمان باشد تهیه انواع  خوراکی ها در مهمانی های افطاری، از بین بردن اثرات معنوی روزه، پرخوری و اسراف را به همراه دارد.
برچسب ها: تغذیه روزه داری
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها