گروه جامعه: مواد غذایی برای تقویت حافظه و عملکرد مغز نقش مهمی دارند چرا که منجر به بهتر شدن عملکرد شناختی، حافظه و هشیاری میشود. نسرین علیزاده اظهار کرد: اگر احساس فراموشی میکنید، ممکن است این مشکل ناشی از کمبود خواب یا دلایل دیگری همچون ژنتیک، سطح فعالیت بدنی و شیوه زندگی و عوامل محیطی باشد با این حال، شکی نیست که رژیم غذایی نقش مهمی در سلامت مغز دارد.
وی بیان داشت: برای تقویت حافظه، مواد غذایی مانند سبزیجات، اسیدهای چرب امگا ۳، مصرف انواع توتها و گیلاس و گردو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.علیزاده درخصوص مصرف سبزیجات گفت: سبزیجاتی مانند کرفس، کلم بروکلی،کلم، سبزیجات تیره به بهبود حافظه کمک میکنند، بنابراین در ساندویچهایتان از کلم برگ یا بروکلی استفاده کنید. همچنین بروکلی تفت داده شده گزینه خوبی در کنار ناهار و شام است.
وی با بیان اینکه توتها به خصوص توتهای رنگ تیره مانند تمشک، زغالاخته و گیلاس منبع غنی از آنتوسیانینها و دیگر فلاونوئیدها هستند، افزود: این میوهها عملکرد حافظه را افزایش میدهند. بنابراین از این میوهها به عنوان یک میانوعده، ترکیب با غلات یا به صورت پخته در دسر به عنوان یک منبع غنی از آنتیاکسیدان استفاده کنید.علیزاده امگا ۳ را برای سلامت مغز ضروری دانست و گفت: اسیدهای چرب امگا ۳، به خصوص دیکوزا هگزانوئیک اسید یا DHA، ممکن است به بهبود حافظه در جوانان کمک کند.
وی عنوان کرد: غذاهای دریایی، جلبکها و ماهیهای چرب از جمله ماهی قزلآلا، ماهی تن، ساردین ها و شاه ماهی از بهترین منابع اسید چرب امگا ۳ هستند و هفتهای دو بار ماهی برای به دست آوردن یک دوز سالم توصیه میشود.علیزاده خاطرنشان کرد: اگر نمیتوانید ماهی بخورید، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا گزینههای دیگر غذایی و مکملها را برای شما در نظر بگیرد.وی با بیان این که اثرات مفید گردو برای قلب برای همه آشکار است، گفت: گردو باعث بهبود عملکرد شناختی مغز میشود و مصرف گردو به اندازه یک مشت به عنوان یک میانوعده برای رفع گرسنگی مناسب است.