گروه فرهنگي: گونتر گراس برنده جایزه نوبل ادبیات ميگويد: به دلیل سن بالا و وضع سلامت جسمیاش دیگر از پس نوشتن رمانی بلند برنمیآید، ولی او همچنان به طراحی، نقاشی و نوشتن شعر ادامه میدهد.
به گزارش دويچهوله، در مصاحبهای که ديروز دوشنبه در روزنامه آلمانی "پاساور نویه پرسه" منتشر شد، گونتر گراس از شرایط جسمی و مشکلاتی که سن بالا و وضعیت نامطلوب سلامتیاش در خلاقیت ادبی او ایجاد کردهاند، سخن گفته است. این نویسنده نامدار آلمانی با اشاره به این که نوشتن یک رمان بلند به پنج تا شش سال تحقیق نیاز دارد، گفته است: «من ۸۶ سال سن دارم. فکر نمیکنم که دیگر توانایی نوشتن یک رمان را داشته باشم.» به گفته گراس وضع سلامتی او دیگر این اجازه را نمیدهد که برای کاری درازمدت برنامهریزی کند.
با وجود این گراس قصد ندارد قلم را بر زمین بگذارد. نویسنده "طبل حلبی" حالا پس ازگذشت دورهای بیماری و بارها بستری شدن در بیمارستان که سد راه او شده بود، دوباره کارهای خلاقانه را از سر گرفته است. گراس در این باره گفته است: «از طراحی و نقاشی آبرنگ دوباره به نوشتن متن رسیدم. دارم روی آنها کار میکنم. اینکه نتیجه چه میشود را نمیدانم.» آخرین رمان گونتر گراس که از داستان زندگی خود او سرچشمه گرفته "صندوق" نام دارد و در سال ۲۰۰۸ منتشر شد. مجموعه شعر "مگس یکروزه" جدیدترین اثر او در سال ۲۰۱۲ به مناسبت سالروز ۸۵ سالگیاش منتشر شد. گراس دراشعار این مجموعه بیشتر به موضوعات سالخوردگی و مرگ پرداخته است.
گراس یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان آلمانیزبان دوره معاصر است. صدای بلند انتقاد او از سیاست و جامعه آلمان با بالا رفتن سنش هم آرامتر نشده است. از گونتر گراس به عنوان وجدان بیدار آلمان یاد میشود. در سال ۲۰۱۱ با انتشار شعر "آنچه باید گفته شود" که حاوی انتقادهایی به سیاستهای دولت اسرائیل بود گراس بیش از پیش به یک چهره جنجالی تبدیل شد و مورد نقد قرار گرفت. سال گذشته نیز او با انتقاد از دولت آلمان از ادوارد اسنودن افشاگر رسوایی سازمانهای اطلاعاتی آمریکا حمایت کرد. گراس از دولت آلمان خواست به اسنودن پناهندگی بدهند.