گروه علمی: متخصصان تغذیه میگویند بسیاری از خوراکیهایی که روزانه مصرف میکنیم، میزان قند بالایی را در خود پنهان کردهاند.شکر اضافهشده به خوراکیهای کمچرب برای جبران از بین رفتن طعم و قوام ناشی از چربی استفاده میشود و بسیاری از ماستهای با طعم و کمچربی نیز حاوی انواع شیرینکنندههای ناسالم مانند شکر یا شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند.
در حالی که متخصصان تغذیه اظهار میدارند که زنان فقط باید ۲۴ گرم قند در روز مصرف کنند و مردان تا ۳۶ گرم مجاز هستند، اما بسیاری از ما ممکن است تعجب کنیم که ما بسیار بیشتر از این مقدار در روز مصرف میکنیم.
اگرچه برخی از غذاها یا نوشیدنیها مانند نوشابه حاوی مقادیر زیادی قند هستند، اما بسیاری از ما نمیدانیم که برای مثال یک قوطی کنسرو گوجهفرنگی میتواند تا ۲۰ گرم قند داشته باشد و بسیاری از مواد غذایی دیگر ممکن است مقدار زیادی از این سم سفید را در داخل خود پنهان کنند.در این بخش با برخی خوراکیهای حاوی قند پنهان آشنا میشویم.
گوجهفرنگی کنسروشده
بسیاری از افراد تصور میکنند که کنسرو گوجهفرنگی سالم است، اما این درست نیست. مقدار قند موجود در یک قوطی از آن میتواند مقدار مورد نیاز روزانه را پوشش دهد، خصوصاً در سسهای گوجهفرنگی که از شکر برای تعادل اسیدیته آنها استفاده میشود.
شیر کمچرب
گرچه ممکن است غذاهای کمچربی کسانی را که به دنبال یک سبک زندگی سالم هستند وسوسه کنند، همه آنها اینگونه نیستند، بهخصوص وقتی صحبت از ماست میشود.یک بسته ماست پرچرب حاوی ۴.۷ گرم قند است، در حالی که یک بسته ماست یونانی کمچربی میتواند بین ۶ تا ۱۲ گرم قند داشته باشد.شکر اضافهشده به خوراکیهای کمچرب برای جبران از بین رفتن طعم و قوام ناشی از چربی استفاده میشود و بسیاری از ماستهای با طعم و کمچربی نیز حاوی انواع شیرینکنندههای ناسالم مانند شکر یا شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند.
سس سالاد بدون چربی
علاوه بر این، سسهای سالاد رژیمی که دارای چربی و کالری کمتری هستند حاوی مقادیر بیشتری قند هستند و حتی دو قاشق غذاخوری از آن سس میتواند حدود ۷ تا ۱۰ گرم چربی اضافهشده را در خود ذخیره کند. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند برای اطمینان از عدم افزودن قند یا مواد نگهدارنده، سس سالاد خود را در خانه تهیه کنید.
سس گوجهفرنگی
در مورد سس گوجهفرنگی که حاوی مخلوطی از طعمهای شیرین و ترش است، یک قاشق غذاخوری از آن برابر است با قرار دادن یک مکعب قند کامل در دهان، زیرا بیشتر بطریهای سس گوجهفرنگی حاوی تقریبا ۴ گرم قند در هر قاشق غذاخوری، علاوه بر مقدار زیادی شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند که اغلب با چاقی و بیماریهای قلبی مرتبط است.
کره بادام زمینی
کره بادام زمینی حاوی مقدار زیادی قند نیست، اما بسیاری دیگر از آنها پر از روغنهای ناسالم و قندهای اضافهشده هستند؛ بنابراین متخصصان تغذیه توصیه میکنند برچسب مواد تشکیلدهنده کره بادام زمینی را بخوانید و ببینید که کدام یک طبیعیتر و سالمتر هستند.
چیپس
چیپسها همچنین حاوی ۳ تا ۵ درصد شکر هستند، بهخصوص آنهایی که با کباب، چیلی، عسل یا دانههای ذرت شیرین طعمدار شدهاند. آنها همچنین دارای کربوهیدرات زیادی هستند، که بدن آنها را به شکلی به نام قند تبدیل میکند.
میوه خشک
برخی فکر میکنند میوه ممکن است یک میانوعده سالم را ایجاد کند. در صورت خشک شدن آب آن از دست میرود و تمام قندها را در داخل فشرده میکند و باعث میشود که از نظر قندهای طبیعی بسیار غنی باشد.