گروه جامعه: مدیرعامل بهشت زهرا میگوید، ۴۰ درصد قربانیان کرونا در بهشت زهرای تهران آرمیدهاند.
به گفته مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، ۴۱ هزار و ۵۹۱ تن از جان باختگان در اثر ابتلا به کرونا در تهران و در بهشت زهرا به خاک سپرده شدهاند: حدود ۶۰ درصد جانباختگان را مرد و حدود ۴۰ درصد آنان را زنان تشکیل میدهند.
سعید خال که در جلسه شورای شهر تهران سخن میگفت، شمار متوفیان به خاک سپرده شده در بهشت زهرا را حدود ۴۰ درصد آمار متوفیان کرونا در سراسر کشور دانست.
این در حالی است که روزنامه جوان هفته گذشته به نقل از هلاکویی نائینی، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نوشت: « ایرج حریرچی گفته است آمار فوتیها را باید دو و نیم تا سه برابر کرد. اما من میگویم، شما میتوانید آمار فوتیها را تا هفت برابر کنید.» این اپیدمیولوژیست با هشدار نسبت به بروز موج ششم کرونا با شدت و مرگهای بیشتر گفته بود: «اگر مداخلات لازم را انجام ندهیم، پیک بعدی قویتر از این اتفاق خواهد افتاد و مرگهای بیشتری خواهیم داشت.»
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران نیز پیشتر از "ارسال آمار دروغ به سازمان بهداشت جهانی" سخن گفته بود.مجموع شمار مبتلایان به این بیماری در سراسر جهان تا روز ۱۰ شهریور حدود ۲۱۸ میلیون نفر و جانباختگان در اثر ابتلا به کووید ۱۹ حدود ۴ میلیون و پانصد هزار نفر اعلام شده است.طبق آمار رسمی در ایران تاکنون حدود ۲۱ درصد از شهروندان ایران دوز نخست واکسن و حدود ۱۰ درصد هر دو دوز را دریافت کردهاند.در جلسه شورای شهر تهران، مدیرعامل بهشت زهرا همچنین با اشاره به شرایط سختی که کارکنان بهشت زهرا در ۱۹ ماه گذشته تحمل کردهاند، به زیرساختهای خوب این آرامگاه اشاره کرد. به گفته او بدون این زیرساختهای خوب و کاری که "تنها مؤلفه آن عشق به مردم است"، نمیشد این بحران را پشت سر گذاشت.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا همچنین به "تغسیل پیکر بیش از ۱۲ هزار متوفی" در بهشت زهرا و "انتقال آنها به اقصاء نقاط کشور و مرزهای کشور" سخن گفته است.
مدتهاست که مسئولان گورستان بهشت زهرا نسبت به پر شدن ظرفیت این قبرستان در تهران هشدار میدهند. ماه پیش مدیر بهشت زهرا با اشاره به روند مرگ و میر گفته بود: «بهشت زهرا حداکثر تا ۳ سال آینده جوابگوی نیاز تهران خواهد بود.»شورای شهر تهران نیز در مرداد ماه فوریت لایجه مکانیابی و احداث گورستانهای جدید در تهران را به بررسی گذاشت.
تا پیدا شدن مکانهای جدید و احداث گورستانهای تازه در تهران اما، اعضای شورای شهر تهران از ایدههای خود برای گذر از بحران سخن گفتند. یکی از اعضای این شورا گفت: «کشورها در این شرایط به سمت گورهای دسته جمعی میروند و باید سردخانههایی را به صورت سیار پیشبینی کرد.»
نایب رئیس شورای شهر تهران نیز با اشاره به قدمت ۵۰ ساله این آرامستان و قبرهایی که ۳۰ سال از عمر آنها گذشته، ایده "استفاده مجدد از این قبور" را مطرح کرده است.