گروه اقتصادی: در پی مکاتبات، رایزنیها و پیگیریهای مستمر و تلاش همه دستگاهها مبنی بر بازگشایی و فعالیت مجدد تالارها، کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا از ششم خردادماه سال جاری موافقت خود را در خصوص صدور مجوز فعالیت مجدد تالارها مشروط بر رعایت حداکثری شیوه نامههای بهداشتی و نظارت دقیق بر اجرای ضوابط و دستورالعملها اعلام کرده است.
شیوع ویروس کرونا تمامی مراسمها را تحت شعاع قرار داد و بسیاری از عروس و دامادها منتظر برگزاری مراسم عروسی شدند. حالا با بازگشایی تالارهای پذیرایی به خصوص پس از ماههای محرم و صفر بازار عروسیها را داغ کرد. فروشندگان و مزونهای دوخت لباس عروس یکی ازصدها واحدهای صنفی بودند که در زمان تعطیلی تالارهای پذیرایی، خسارت زیادی را متحمل شدند.
امروز وضعیت این واحدهای صنفی با دو سال گذشته کمی متفاوت شده است. از گرانی مواد اولیه جهت دوخت لباس عروس تا اجاره بهای واحدهای صنفی موضوعاتی است که علی رغم چرخش مجدد چرخ فعالیت این واحدها، گرانی را به خریداران این محصول تحمیل کرده است.
کوچه رفاهی؛ کوچه بالایی مهران و برلن در محدوده خیابان سعدی، بورس مزون لباس عروسی است. این کوچه را نو عروسان و آقا دامادها جهت خرید و یا کرایه لباس جشن یک شب به یاد ماندنی انتخاب میکنند.گزارش میدانی نشان میدهد که این روزها شرایط فروش مزونهای لباس عروس نسبت به سال گذشته و اواخر سال قبلتر آن بهتر شده، اما قیمتها نیز به همان اندازه قد کشیده است.
هزینه جشن یک شب زوجین بسیار سنگینتر از آنچه که در نظر گرفتهاند تمام میشود. یکی از فروشندگان لباس عروس در این کوچه معروف با بیان این مطلب در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: بازار گران لباس عروس گریبان دامادها را گرفته است. اجاره لباس عروس برای یک شب از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۵۰ میلیون تومان برای یک زوج تمام میشود.
به گفته این فروشنده لباس عروس؛ قیمتها نسبت به سال گذشته با افزایش بیش از ۳۰ درصدی مواجه شده است. علت گرانی لباس عروس به افزایش قیمت پارچه، مزد خیاط، بیمه کارگران و سایر هزینههای جانبی بر میگردد.نکته جالب در اینجاست که تفاوت هزینه اجاره یک شب لباس عروس با خرید آن بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان است! این فعال صنفی با بیان این مطلب توضیح داد: پس از انتخاب مدل و نوع پارچه، لباس عروس سایز مشتری دوخته میشود. حالا پس از این تصمیم بر عهده خریدار است اگرتمایل به خرید داشته باشد تنها مبلغ اندکی نسبت به اجاره آن میپردازد در غیر اینصورت لباس عروس کرایه داده میشود.
این فعال صنفی با اشاره به اینکه قیمت لباسها با توجه به نوع دوخت و پارچه متفاوت است ادامه داد: برخی از مشتریها برای لباس عروس هزینههای بالایی را در نظر میگیرند. لباسهای ژورنالی با قیمت ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومانی دوخته و تحویل مشتری داده میشود. گرانی این نوع دوخت به دلیل افزایش نرخ پارچه وانتخاب مدل و سایر هزینههای جاری میباشد. اما عدهای از مشتریها نیز با رقم ۲ میلیون و ۵۰۰ به بالا نیز میتوانند سفارش کار بدهند و پس از گذراندن یک شب جشن عروسی لباس را به مزون پس میدهند.
این مزون دار لباس عروس در پاسخ به این سوال که در صورت اجاره لباس چه سرنوشتی برای آن خواهد بود گفت: لباس عروسهایی که اجاره داده میشود پس از تحویل، به سایر مزونهای لباس عروس در شهرستانها فروخته میشود. قطعاً در شهرستانها همین لباس عروسها به دفعات کرایه داده میشود.
پس از قیمتهای جنجالی لباس عروس نوبت تاج سر عروس میرسد. این مزون دار لباس عروس در خصوص اجاره و فروش تاج میگوید: نرخ تاج عروس نیز به مراتب افزایش داشته است. گرانی ۲۰ تا ۴۰ درصدی این کالا بار هزینه برای داماد را افزایش داده است. در گذشته مدلهای مختلف تاج از سایر کشورها وارد میشد. به طور نمونه یک مدل تاج آلمانی که از سوریه خریداری میشد امروز به دلیل بحران جنگی در این کشور از ترکیه خریداری میشود. این برند با افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی به دلیل گرانی دلار مواجه شده است.امروز تاجهای چینی به دلیل ارزانی و تنوع مشتریان زیادی را دارد. وی گفت: البته نرخ کرایه تاج عروس در آرایشگاهها با عنوان برندهای مختلف خارجی با قیمتهای عجیب کرایه داده میشود.