گروه اقتصادی:نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران با بیان اینکه صادرات پوشاک در حد صفر است، گفت: اغلب پارچههای وارداتی موجود در بازار قاچاق است. به گزارش فارس، بهرام شهریاری درباره وضعیت تولید و صادرات پوشاک داخلی اظهار داشت: بعد از افزایش قیمت دلار و ممنوعیت واردات پوشاک در سال 97، انتظار میرفت که این صنعت دوران خوبی را پیش رو داشته باشد اما دو مشکل موجب شد که انتظارات برآورده نشود.
وی با بیان اینکه اولین مساله کرونا و مشکلات ناشی از آن بود، بیان داشت: از زمان ورود ویروس کرونا به کشور چندین بار اصناف و مجتمعهای تجاری به دستور ستاد ملی کرونا تعطیل شد بنابراین با توجه به اینکه فقط در سال گذشته 90 روز یعنی به اندازه یکچهارم سال فروشگاههای عرضه پوشاک تعطیل بود، فروش در این بخش به شدت افت کرد و بدین وسیله آسیبهای اقتصادی واقعا جبرانناپذیری به صنوف این بخش وارد شد.
نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران افزود: مساله دوم نیز محدودیت در واردات مواد اولیه تولیدی بود که موجب شد به طور بیضابطه قیمت مواد اولیه داخلی افزایش یابد و بنابراین لطمات سنگینی به تولیدکنندگان پوشاک وارد شد.شهریاری گفت: افزایش قیمت مواد اولیه موجب افزایش قیمت محصولات تولیدی شد و با توجه به اینکه مردم در سالهای اخیر به علت مسائل اقتصادی و تورم قدرت خریدشان کاهش یافته است بنابراین انتظاراتی که در رابطه با تولید وجود داشت، حاصل نشد. وی در پاسخ به این سوال که آیا با ثبات قیمت ارز، وضعیت تولید تغییری کرده است؟ گفت: خیر، اصلا وضعیت بهتر نشده است اما در چند هفته اخیر با توجه به بهبود نسبی شرایط کرونا، اصناف مجبور به تعطیلی واحدهای صنفی خود نشدهاند بنابراین امیدواریم وضعیت بهتر شود.
* گران شدن مواد اولیه تولید جذابیت صادرات لباس را کاهش داده است
نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران در مورد صادرات پوشاک بیان داشت: اگرچه برخی در مورد صادرات پوشاک به کشورهای اطراف مطالبی را بیان میکنند اما در حقیقت صادرات پوشاک در حد صفر است. شهریاری بیان داشت: مواد اولیه تولید گران شده و بنابراین صادرات نه تنها جذابیتی برای صادرکنندگان ندارد بلکه تولید این بخش از قدرت رقابت در بازارها نیز برخوردار نیست.
وی با اشاره به مشکلاتی که در تامین مواد اولیه وجود دارد، اظهار داشت: برای حفظ قدرت رقابت و افزایش کیفیت باید برخی از مواد اولیه مورد نیاز تولید از طریق واردات تامین شود، در حالی با توجه به محدودیت های ارزی این امکان وجود ندارد. نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران اظهار داشت: اگرچه واردات پارچه آزاد است اما برخی از پارچههای مرغوب و مورد نیاز تولید را نمیتوان از بازار تامین کرد زیرا برای واردات پارچه شرایط سختی از قبیل فرآیند تخصیص ارز در نظر گرفته شده که با این شرایط سخت، واردکنندگان علاقه ای به واردات این کالا ندارند.
* پارچههای وارداتی موجود در بازار اغلب قاچاق است
شهریاری با بیان اینکه سختگیری در واردات کالا موجب واردات قاچاق میشود، گفت: بنابراین پارچههای وارداتی موجود در بازار اغلب از طریق قاچاق به کشور وارد میشود. وی در مورد واردات پوشاک قاچاق به کشور بیان داشت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدعی است که واردات پوشاک قاچاق افت زیادی داشته است، براساس برآورد ستاد واردات پوشاک قاچاق از 2.5 میلیارد دلار به حدود 800 میلیون دلار کاهش یافته است در حالی با توجه به مشاهدات ما از بازار اینگونه نیست.
نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق برای جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق گفت: در مقطعی ستاد اقدامات بسیاری خوبی برای مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق انجام داد بنابراین در آن دوره کاهش عرضه پوشاک قاچاق کاملا محسوس بود اما اکنون این شرایط وجود ندارد. شهریاری اظهار داشت: البته اخیرا اقدامات ستاد در رابطه با مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق دوباره آغاز شده است.وی بیان کرد: انتظار ما از دولت جدید و وزارت صمت این است که برای حل مشکلات تولیدکنندگان پوشاک جلسهای را برگزار و تولید این بخش را در اولویت برنامههای خود قرار دهد، البته تا جایی که ما اطلاع داریم، صنعت پوشاک جزء اولویتهای اول دولت سیزدهم نیست که امیدواریم به این مهم نیز توجه شود.