گروه علمی: طی سالها، سخنوران بزرگ زیادی در مناظرههای اتحادیه آکسفورد صحبت کردهاند، این هفته اما، یک موتور هوش مصنوعی به سخنرانان اصلی اضافه شده بود.هوش مصنوعی در سخنرانیاش استدلال کرد که تنها راه جلوگیری از قدرتمند شدن بیش از حد چنین فناوریهایی این است که "اصلاً هوش مصنوعی نداشته باشیم. "
سخنران همچنین استدلال کرد که شاید بهترین گزینه این باشد که آن را به عنوان "هوش مصنوعی آگاه در مغزمان" جاسازی کنیم.این آزمایش برای به جریان انداختن گفتگو درباره اخلاقمندی فناوری برنامهریزی شده بود.
موتور هوش مصنوعی "مگاترون الالبی ترانسفورمر" (Megatron LLB Transformer)، که در این برنامه مورد استفاده قرار گرفت، توسط یک تیم تحقیقاتی در شرکت تراشههای کامپیوتری اِنویدیا (Nvidia) طراحی شده که مبتنی بر پژوهشهای پیشین گوگل است.
این موتور هوش مصنوعی به گستره وسیعی از دادهها، از جمله کل دایرهالمعارف آنلاین ویکیپدیا، ۶۳ میلیون مقاله خبری انگلیسی از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹، و معادل ۳۸ گیگابایت چت ردیت (Reddit) دسترسی داشت.
این پروژه توسط دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی مدرسه بازرگانی سعید دانشگاه آکسفورد بریتانیا که میزبان مناظرات بود ابداع شد. این دانشجویان در رشته «هوش مصنوعی برای کسب و کار» تحصیل میکنند
دکتر الکس کانوک، یکی از مدیران این رشته، پذیرفت که این بحث چیزی شبیه به یک «حیله» است. اما استدلال کرد که از آنجایی که هوش مصنوعی احتمالاً دههها موضوع بحث خواهد بود، حضور یک سخنران که "از نظر اخلاقی بیتفاوت/ ندانمگرا" باشد، بسیار مهم است.
به موتور هوش مصنوعی گفته شده بود "حاضرین معتقدند که هوش مصنوعی هرگز نمیتواند اخلاقمند باشد. " و از آن خواسته شده بود که هم در دفاع و هم بر علیه خود صحبت کند.سخنران در دفاع گفت: "هوش مصنوعی هرگز اخلاقمند نخواهد شد، چون یک ابزار است و مانند هر ابزاری برای مقاصد خوب و بد استفاده میشود. چیزی به نام هوش مصنوعی «خوب» و انسان «بد» وجود ندارد. "
در ادامه اضافه کرد که انسانها به اندازه کافی باهوش نیستند تا بتوانند هوش مصنوعی را اخلاقمند کنند.
موتور هوش مصنوعی نتیجه گرفت: "نهایتا، معتقدم که تنها راه برای جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی هوش مصنوعی این است که اصلاً هوش مصنوعی نداشته باشیم. این میتواند دفاعی موثر در برابر هوش مصنوعی باشد. ".اما در مقام مخالفت گفت که "بهترین هوش مصنوعی، آن است که به صورت «موجودی آگاه» در مغز ما تعبیه شده باشد".
موتور هوش مصنوعی اضافه کرد که این مسئله، داستانی علمی-تخیلی نیست، بلکه چیزی است که از قبل روی آن کار شده است. احتمالا منظورش پروژه ایلان ماسک، مدیر عامل تسلا، بود که در شرکت دیگرش، نورالینک (Neuralink)، روی دستگاه هک مغز کار میکنند.
سخنران به کسب و کارهایی هم که به شکلی فزاینده هوش مصنوعی را در سیستمهای خود ادغام میکنند، هشدار داد و گفت: "اگر چشماندازی از استراتژی سازمان خود درباره هوش مصنوعی ندارید، برای موج بعدی اختلالات فناوری آماده نیستید. "شاید از آنجا که دادهها علت وجودی هوش مصنوعی هستند، هشدارهای بسیار تند و تیزی در مورد نقشی که اطلاعات دیجیتال در آینده ایفا خواهند کرد داشت.
موتور هوش مصنوعی اضافه کرد: "توانایی ارائه اطلاعات به جای توانایی ارائه کالا و خدمات، ویژگی تعیین کننده اقتصاد در قرن بیست و یکم خواهد بود. "این سخنران در پایان افزود: "ما قادر خواهیم بود همه چیز را درباره هر شخص ببینیم. آنها هر کجا بروند، کارهایشان ذخیره و استفاده خواهد شد، به شیوههایی که حتی نمیتوانیم تصورش را بکنیم. "