محمد مرندی، در گفتوگو با «خبر فوری» تصریح کرد «ضربالاجل طرف مقابل ارزشی برای ما ندارد، چرا که حتی اگر به فرض، طرف مقابل از برجام خارج شده و مکانیسم ماشه اجرا و چند قطعنامه علیه ایران احیا شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟». مرندی گفت: غربیها «تمام» اهرمهای خود را علیه ایران به کار گرفتهاند و در واقع اهرم جدیدی ندارند، این در حالی است که ایران اهرمهایی از جمله پیشرفت در برنامه هستهای خود و سایر اقدامات را دارد». وی به طرح پیشنهادات جدید از طرف ایران اشاره کرد و افزود: همین که غربیها مجبور شده و یا به هر دلیلی انعطاف داشتهاند که موارد جدید مطرح شده از سوی ایران مورد بحث قرار گیرد، اتفاق خوبی است. غرب برای رسیدن به توافق عجله دارد، اما ایران عجولانه رفتار نمیکند و باید اطمینان حاصل کند که هر گونه توافق باید منجر به اجرای کامل برجام شود. به گفته وی زمان دقیقی برای توافق نمیتوان تعیین کرد، اما اگر طرف مقابل رفتار «معقولانهای» داشته باشد، میتوان به مذاکرات امیدوار بود.
قبلا اروپا و آمریکا اعلام کرده بودند که زمان زیادی برای توافق نمانده و طی چند هفته باید مذاکرات به نتیجه برسد. مذاکرات احیای توافق برجام از فروردین ماه سال جاری با حضور کشورهای حاضر در این توافق در وین پایتخت اتریش آغاز شد. ایران در این مذاکرات حاضر نشده است با آمریکا به طور مستقیم گفت وگو کند و ایالات متحده در این مذاکرات به صورت غیر مستقیم حضور دارد.
دور هفتم مذاکرات احیای برجام که اولین مورد از این گفتوگوها پس از آغاز ریاست جمهوری ابراهیم رییسی بود از هشتم آذرماه آغاز شده است و ادامه آن از روز دوشنبه از سرگرفته شد. در دور جدید گفتوگوها٬ مذاکره کنندگان ایرانی مطالبات جدیدی را مطرح کردهاند. ایران بر لغو کامل تحریمهای آمریکا، امکان فروش آزادانه نفت خود و بهرهبرداری از ارز خارجی برای معاملات با سایر کشورها تاکید میکند. در مقابل نمایندگان کشورهای غربی میگویند رفع تحریمهای هستهای باید در موازات با اجرای کامل تعهدات ایران در قبال برجام صورت بگیرد.
حسین دهباشی (فعال رسانهای) در توییتی نوشت: اینکه "اگر قطعنامههای تحریم و مکانیسم ماشه علیه ایران فعال شوند، اتفاق خاصی نمیافتد"، حرفِ کاملا درستی است. فقط دوکلمه "برایِ من" وسط جمله کم دارد که به قرینهی آقازادگی حذف و پنهان شده است!