به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۷:۵۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۲/۱۷ ساعت ۱۳:۵۶
کد مطلب : ۳۳۵۱۹۸

موج هولناك گرانی

موج هولناك گرانی
اقباله هیئتی
هر چه بیشتر اخبار روزهای گذشته را رصد كنید، متوجه خواهید شد كه دغدغه‌های مردم و مسئولان تا چه حد متفاوت است. در حالی كه خبر افزایش قیمت چندین برابری ماكارونی و نان،‌مردم را به شدت نگران كرده است و خبر از روزهایی می دهد كه قرار است به دلیل گرن شدن،‌ قوت لایموت مردم هم از سفره‌های كوچكشان حذف شود، دولت می گوید گرانی نان را با یارانه جبران خواهد كرد و یا اینكه برای مصرف نان الگوی صحیح طراحی شده تا اگر خانواری بیش از الگو مصرف كرد،‌مابه التفاوت آن را با خرید به قیمت آزاد بپردازد!
واقعا این است یهم مردم این كشور،‌با این همه سرمایه؟ آیا مردم در كشورهایی با این حجم عظیم از نفا و گاز و منابع خدادادی با این همه مكشلات و الگوی مصرف برای نان زندگی می كنند؟ آیا حذف گوشت قرمز، گوشت مرغ، لبنیات،‌میوه، برنج ایرانی وسایر خوراكی‌ها از سفره‌های مردم كافی نبود كه به نان هم چشم دوختید تا آن را هم از سفره محروم‌ترین اقشار این سرزمین حذف كنید؟ دولتی كه با شعارهای انقلابی و بهیود معیشت و عدالت برای همه بر سر كار آمد،‌هنوز به یك سال نرسیده وضعیت معیشت مردم را از این رو به آن رو كرده است! چه كسی فكر می‌كرد روزی برای یك گونی برنج قرار است یك میلیون تومان پول بدهد  و برای نیم‌كیلو ماكارونی 20 هزار تومان؟ آن هم تازه با كلی منت و فروش كالاهای دیگر!
وضعیت مردم كه تا پیش از این هم با سیلی صورت خود را سرخ نگاه می داشتند، این روزها و با گرانی های صورت گرفته در حوزه آرد و نان به شدت بحرانی خواهد شد. این در حالی است كه هیچ روزنه امیدی هم برای به سرانجام رسیدن برجام و بهبود شرایط اقتصادی وجود ندارد. توجیهیاتی همچون ارزان بودن قیمت آرد و گندم در كشور، نسبت به كشورهای همسایه هم نمی تواند برای مردم تاثری در وضعیتشان به وجود آورد،‌چرا اگر قرار است این همه وزارتخانه و اركان و نهاد دولتی با بودجه عمومی و پول بیت‌المال نتوانند در برابر قاچاق 3 هزار تن آرد، هیچ كاری از پیش ببرند، پس این همه پول صرف چه چیزی می‌شود؟ آیا بهتر نیست دولت به جای گران كردن آرد، به فكر كاهش نرخ تورم باشد تا این گپ قیمتی را پر كند؟ آیا افزایش قیمت كالاهایی كه در گذشته با این توجیه صورت گرفته است،‌ تاكنون كمكی به بهبود شرایط كرده است؟ آیا این چرخه پایان‌ناپذیر گران كردن كالاها، در حالی كه اقتصاد كشور با تورم بالای 50 درصد دست و پنجه نرم می‌كند و هر گونه آزادسازی قیمت را به موج وحشتناك تورمی تبدیل می‌كند،‌ این موضوع را به دولتمردان و سیاست‌گذاران ثابت نكرده است كه در این شرایط گران كردن نرخ گندم به اسم آزادسازی و جلوگیری از قاچاق، نمی‌تواند اهدافی كه گفته می‌شود را برآورده كند؟
برچسب ها: تورم

۱۴۰۱/۰۲/۱۹ ۲۲:۵۰
یارانه جدید مبارک و طوفان گرانی پشت سر آن واویلا (387124)
۱۴۰۱/۰۲/۲۰ ۱۰:۳۱
وقتی مدعیان بصیرت ولی بی سواد، مسئول کشور بشوند همین میشه (387137)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها