گروه سیاسی: فوت مهسا امینی دختر سنندجی كه در پی بازداشت توسط گشت ارشاد در كما فرورفته بود، با واكنشهایی مواجه شد.
این واكنشها را در ادامه بخوانید:
جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی در واکنش به سکته قلبی مهسا امینی نوشت: مرگ سهم تو نیست، حق ما مسئولانی است که این گونه ارشاد و هدایت را میبینیم و ساکتیم!
رحیمی جهان آبادی با انتشار عکسی از مهسا امینی روی تخت بیمارستان نوشت: جماعتی که نظر را حرام می گویند / نظر حرام بکردند و خون خلق حلال. مهمان عزیز سنندجی زنده بمان. مرگ سهم تو نیست حق ما مسئولانی است که این گونه ارشاد و هدایت را میبینیم و ساکتیم!
پاشو دختر ایران، ظلم ابدی نیست.
مهمان عزیز سنندجی زنده بمان
مرگ سهم تو نیست
حق ما مسئولانی است که این گونه ارشاد و هدایت را میبینیم و ساکتیم!
پاشو دختر ایران
ظلم ابدی نیست
حادثه مهسا امینی احساسات جامعه را جریحهدار کرد
حجت الاسلام سیدحسن خمینی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: در آستانه اربعین سید مظلومان اباعبدالله الحسین (ع) خبر به کما رفتن خانم مهسا (ژینا) امینی پس از حضور در مجموعه نیروی انتظامی، احساسات جامعه ما را جریحه دار و اذهان را مشوش کرده است.
بدون شک مسئولان نیروی انتظامی باید به صورت شفاف و دقیق نسبت به آنچه که به نام «توجیه و آموزش» بر این دختر ۲۲ ساله رفته است، پاسخگو باشند.قوه قضاییه نیز با توجه به مسئولیت ذاتی خود، و نیز رویکرد دوره جدید که مبتنی بر پیگیری حقوق عامه و پاسخگویی به افکار عمومی عنوان شده است، با مقصران این حادثه تلخ برخورد فوری و قاطع کند.
عدم برخورد بهنگام و قانونی، و عدم توقف روندهای معیوبی که هر از چندی موجب بروز حادثه میشود، بیم تکرار این قبیل فجایع را بالا میبرد.
مهسا کاملا سالم و سر حال بود
دستکم دو پزشک در شبکههای اجتماعی گفته بودند که با توجه به جراحات صورت مهسا امینی در بیمارستان و خونریزی از گوش او، عامل بستری شدن به هیچ وجه مشکل قلبی نبوده است.به گفته مژگان امینی، مادر مهسا، پیش از بازداشت «کاملا سالم و سر حال» بوده است.
ناجا قانون را اجرا کرده است!
محسن مهدیان ، مدیرعامل موسسه همشهری نوشت: به کما رفتن خاتم مهسا امینی حقیقتا دردناک است.همه دعاگوییم. اما تلختر از این کسالت،جهالت است.از اوباش جماعت که انتظار نیست.اراذلی که زنجیر پاره کردند کارانه سختی کار میگیرند.از اصلاح طلب جماعت هم همچنین.اینها نسل اکبرپونز هستند.حالا نرخ تغییر کرده و رنگ روز گرفتند.اما ماندم ار جماعت انقلابی همیشه در صحنه که فکر می کنند لگد به ناجا و نظام نزنند از بقیه جا می مانند. الان مقصر این ماجرا کیست؟اسلام که گفت حجاب؟یا نظام که حکم اسلام را قانون کرد؟یا ناجا که قانون را اجرا می کند؟یا چی؟ا کدام حجت رسیدید که طرف زیر ضرب و شتم بوده؟فرق شما با جریان جاهل و جاعل که اخبارش را از کف توئیتر می گیرد چیست؟الان هرکسی در مسیر رسیدگی به خطایش دچار عارضه شد مقصر نظام است؟ناجاست؟باور بفرمایید لگد زدن به نظام صله ندارد....از ما گفتن
چهره ما مثل طالبان در دنیا نشان داده میشود
علی مطهری، نماینده سابق مجلس، در گفتوگویی با انتقاد از این شکل برخوردها با زنان در جامعه میگوید: «قطعا فرمانده نیروی انتظامی و وزیر کشور مسئولیت دارند، باید موضوع را پیگیری کنند و توضیح بدهند.» به گفته او، قوه قضائیه میتواند به عنوان مدعیالعموم وارد این پرونده شود؛ یعنی به عنوان مدعی العموم میتواند علیه نیروی انتظامی کیفرخواست صادر و موضوع را پیگیری کند.
بخشهایی از گفتوگوی علی مطهری را در ادامه میخوانید:
اینجا باید در درجه اول نیروی انتظامی به مردم توضیح بدهد؛ یعنی کاملا موضوع را روشن کند که چه اتفاقی افتاده تا از سوءاستفادهها هم جلوگیری شود. متأسفانه نیروی انتظامی توضیح کاملی نمی دهد و فقط یک مطلب سربسته و مجملی را بیان می کند که انسان نمی فهمد واقعیت قضیه چه چیزی بوده است.
در اینجا قطعا فرمانده نیروی انتظامی و وزیر کشور مسئولیت دارند، باید موضوع را پیگیری کنند و توضیح بدهند. نمایندگان مجلس وظیفه دارند موضوع را پیگیری کنند. قوه قضائیه هم اینجا وظیفه دارد؛ قوه قضائیه میتواند به عنوان مدعی العموم وارد این پرونده شود. یعنی به عنوان مدعی العموم میتواند علیه نیروی انتظامی کیفرخواست صادر و موضوع را پیگیری کند.
ولی ما باید به مطلبی را توجه داشته باشیم که به طور کلی زنان چه با حجاب، چه بد حجاب و چه بی حجاب باید مورد احترام باشند؛ یعنی این دستور اسلام است و اصلا ما نباید با زن تندی کنیم. همه زن ها مورد احترام هستند و حق نداریم به آنها آسیبی برسانیم. مسأله پوشش را هم در حد توصیه ها و با زبان نرم بهتر قبول می کنند تا اینکه بخواهد با اینها خشونت به کار برود.
به هر حال باید واقعیت موضوع کاملا روشن شود تا اینکه بتوان یک قضاوت درست انجام داد ولی ما امیدواریم دیگر شاهد این گونه حوادث نباشیم که واقعا دل انسان را به درد می آورد.
این طور حوادث دو اثر بد دارد. یکی اثری است که در نگاه دنیا به ما می گذارد؛ که یک چهره ای مثل طالبان از ما در دنیا نشان می دهد. دیگری هم عکس العملی است که در جامعه ایجاد می کند و ممکن است به عنوان یک عکس العمل سیاسی و اجتماعی، بعضی خانم ها را تشویق به رعایت نکردن حجاب کند؛ و این خیلی بد است.
این دو ماه که شدت عملها صورت گرفته، اثر معکوس داشته است. یعنی اصلا حرمت موضوع حجاب یک مقداری از بین رفته و ممکن است عده ای برای نشان دادن مخالفتشان با این روش اقدامات منفی انجام بدهند؛ در حالی که قبلا این کارها را نمی کردند. بنابر این ما خیلی باید با این موضوع عفاف و حجاب با تدبیر و تفکر، آن طوری که اسلام دستور داده، عمل کنیم.
اصلا این موضوعی نیست که بخواهد رسانهای شود و بگوییم از فردا چنان میکنیم. این طور اقدامات همیشه آثار منفی دارد. باید با تدبیر این موضوع حل شود و نیازی به سر و صدا و فعالیتهای رسانهای نیست.
فرزندان آنها میروند، فرزندان ما میمیرند
علی کریمی، ستاره فوتبال ایران، نیز با انتشار تصویر خانم امینی روی تخت بیمارستان، توییت کرده: «کاوه آینده ایرانزمین زن است.» کریمی همچنین در توییت دیگری، با اشاره غیرمستقیم به مهاجرت آقازادهها به خارج از کشور، نوشته است: «فرزندان آنها میروند، فرزندان ما میمیرند.»