به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۱:۱۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۱۶ ساعت ۱۰:۲۰
کد مطلب : ۳۶۷۹۱۷
روزهای پرحاشیه رستمِ کابینه با استیضاح به پایان می‌رسد یا برکناری؟

عبدالملکی به حیاط‌خلوت دولت کوچ کرد

عبدالملکی به حیاط‌خلوت دولت کوچ کرد
گروه اقتصادی: با تشکیل دولت سیزدهم بسیاری از نگاه‌هایِ امیدوار به بهبود اوضاع اقتصادی کشور، به کابینه جدید سیدابراهیم رئیسی خیره شد که با قول جوان‌سازی و چابک‌سازی دولت روی کار آمده بود.حامیان رئیسی هم دلخوش از دولت مردمی بودند که قرار بود سکان هدایت وزارتخانه‌ها و معاونت‌ها را در دست بگیرند و تحولی شگرف در وضعیت کشور ایجاد کنند. 

اما هر روزی که از عمر دولت کاسته  شد، مشکلات هم یکی پس از دیگری سر برآورد. شاید ادامه مشکلات اقتصادی طبیعی به‌نظر می‌رسید و یا تداوم معضلات حوزه سیاست خارجی هم قابل پیش‌بینی بود؛ اما کمتر کسی گمان می‌برد که حواشی دامن این دولت را هم بگیرد که سر آن به اعضای کابینه بازگردد.آن‌گونه که انتخاب برخی از دولتمردان برای رئیسی هزینه‌بر شد و وی را در سال اول حکمرانی و ابتدای سال دوم آن دچار چالش جدی کرد.

پوست خربزه زیر پای رئیسی | رجعت عبدالملکی به دولت!
حجت‌الله عبدالملکی، وزیر جوان کار، تعاون و رفاه اجتماعی اولین پوست خربزه را زیر پای ابراهیم رئیسی گذاشت. او که با وعده‌های پوپولیستی‌اش موجبات وهن و تمسخر دولت را فراهم کرده بود و وعده اشتغال‌زایی وی تنها با یک‌میلیون تومان مورد تمسخر همگان قرار می‌گرفت، در نهایت بدون ایجاد حتی یک شغل، مجبور به استعفا شد؛ چراکه تجمع و اعتصاب اصناف گوناگون، شدت گرفت و بازنشستگان هم با برگزاری اعتراضات سراسری خواستار استعفای او شدند. این آغاز انتقادات از دولتمردان رئیسی در کمتر از یک سال از آغاز زمامداری او بود.

افزایش تنها ۱۰درصدی حقوق بازنشستگان با وجود تصمیم شورای عالی کار مبنی بر افزایش ۳۸درصدی آن، باعث اعتراض نهادهای مستقل کارگری و اتحادیه‌های صنفی شد. اینجا دیگر باعث شد عبدالملکی رفتن را بر ماندن ترجیح دهد و ابراهیم رئیسی نیز استعفای او را به‌راحتی هرچه تمام‌تر بپذیرد.با اینکه تصور می‌شد پذیرش این استعفا، مسیر عبدالملکی را از دولت جدا کند اما روز گذشته عبدالملکی از مسیری دیگر در دولت ماندگار شد.

بر اساس خبری که نورنیوز، رسانه شورای عالی امنیت ملی منتشر کرد، عبدالملکی با موافقت رئیس‌جمهور و با حکم وزیر اقتصاد جایگزین سعید محمد شد و  به سمت دبیری شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی منصوب گردید تا بار دیگر نفوذ برخی چهره‌های پشت‌پرده در چینش کابینه اثبات شود.

پسر در کانادا، مادر در پاستور
انسیه خزعلی، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور حاشیه پررنگ‌تری از وزیر جوان کابینه داشت. افشای زندگی پسر وی در خارج از کشور، دولت را دچار چالش جدیدی کرد و خزعلی در پاسخ اوضاع را بدتر هم کرد. پسر خزعلی بنا به گفته مهدی برادر انسیه، در کانادا صاحب شرکتی است که در زمینه وی‌پی‌ان فعالیت می‌کند. همان چیزی که ایرانیان برای دور زدن محدودیت‌های اینترنتی دربه‌در دنبال آن می‌گردند؛ اما واکنش انسیه خزعلی قابل‌تأمل بود.
او در واکنشی توئیتری گفت: «اما امروز برخی با ذوق‌زدگی از مهاجرت فرزند اینجانب گفتند؛ در حالی که سفر موقت کاری وی جهت توسعه و پشتیبانی مجموعه دانش‌بنیانی است که در ایران با تعداد زیادی از دانشجویان کامپیوتر فعال است. خوشبختانه این پروژه کاری روبه‌اتمام بوده و وی در ماه‌های آینده به کشور بازمی‌گردد. ‌ اگرچه ایشان متاهل و مستقل است، ولی هرگز قصد مهاجرت ندارند. بی‌شک بسترسازی برای تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان جاری در کشور، برخاسته از تعلق به وطن و مسئولیت‌پذیری است.»

حواشی این مهاجرت آنقدر دامن دولت را گرفت تا اینکه چند روز پیش سخنگوی دولت از تذکر به معاون رئیسی و بازگشت پسرش به ایران داد.اما این تنها دلیل حواشی خانم معاون نبود. اظهارنظرهای گاه‌وبیگاه او در مورد زنان آنقدر نابجاست که شاید عدم حضور خزعلی و خالی‌بودن جایگاه این معاونت بیشتر به نفع منافع زنان و خانواده باشد.

وزیری که از لبه تیغ استیضاح برگشت
سیدرضا فاطمی امین، وزیر صمت دولت سیزدهم هم می‌توان از هزینه‌زاترین وزرای کابینه دانست. او نه‌تنها به هیچ‌کدام از وعده‌های خود عمل نکرد؛ بلکه اساساً هیچ کاری انجام نداد تا دولت را از تیررس انتقادات دور کند. او که بارها تا آستانه استیضاح رفته بود، این بار دیگر از دست نمایندگان نجست و بالاخره استیضاح شد. محور اصلی استیضاح‌کنندگان دو غول بزرگ خودروسازی بود که فاطمی امین در روز گرفتن رأی اعتماد وعده مردمی‌سازی آنها را داده بود؛ اما به زعم استیضاح‌کنندگان این مهم محقق نشد. اما ایرادات نمایندگان تنها به موضوع خودرو محدود نمی‌شد. معادن کشور نیز این روزها با سرعت بیشتری در حال تعطیلی و تعدیل نیرو هستند. فولاد و ناتوانی در تنظیم بازار هم از دیگر دلایل استیضاح وزیر صمت بود. در نهایت اما فاطمی امین با دادن وعده‌های فراوان دوباره به نمایندگان، موفق به اخذ رأی اعتماد از مجلس یازدهم شد.

حاشیه‌های تمام‌نشدنی وزارت رستم قاسمی
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی تا اینجای عمر دولت آخرین ضربه تبر را به ریشه دولت زده است. او ابتدا با مشاور عالی و بازرس ویژه خود جنجال آفرید. مأموران وزارت اطلاعات، قاسم مکارم شیرازی را دقیقاً سر قراری که برای دریافت رشوه به‌صورت یورو ترتیب داده بود، دستگیر کردند. جالب اینجاست که رستم قاسمی به‌جای واکنش نشان‌دادن به این موضوع و دقیقاً در همان روز کمردرد گرفت و بستری شد. هرچند رستم قاسمی از این اتفاق قسر در رفت، اما خیلی زود ماجرایی دیگری برای او علم شد که شاید این بار نتواند رهایی یابد. در روزهای گذشته، عکس‌هایی از زندگی خصوصی رستم قاسمی لو رفت که به‌شدت از سوی افکارِعمومی به‌علت ریاکاری مورد شماتت قرار گرفت. این بار هم رستم کابینه سکوت اختیار کرد و صلاح دانست که فقط منتقدین را به خدا واگذار کند. 

زمزمه‌ها از گوشه و کنار پارلمان اما حکایت از آن دارد که شاید نمایندگان این بار به سراغ او رفته و او را از کابینه پیاده کنند. چه آنکه تا اینجای عمر دولت، رئیسی نشان داده خود تصمیمی برای کنار زدن وزرا و معاونان پرحاشیه‌اش را ندارد و اصرارش بر ماندگاری پرحاشیه‌ها در دولت است.
مرجع : قرن نو
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها