گروه سلامت: یک پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف دمنوشهای گیاهی متناسب با طبع در مقابله با استرس و اضطراب روزمره تأثیر چشمگیری دارد.به گزارش باشگاه خبرنگاران، یونس حیدری گفت: استفاده از سرکهها، بهویژه سرکه سیب در درازمدت سبب ضعف اعصاب میشود. همچنین استفاده طولانیمدت از آن سبب لرزش دست و بروز پارکینسون میشود.
وی افزود: استفاده بیرویه از ترشی، چای سیاه، چای سبز، خوردن غذاهای سوخته و غذاهای تند حاوی حجم زیادی فلفل و زنجبیل به دلیل افزایش فشار خون سبب ضعف اعصاب میشود، همچنین مصرف غذاهای اسیدی خصوصا هنگام صبح و در حالت ناشتا مانند آبغوره و لیموترش سبب اختلال در سیستم عصبی میشود.این پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه "اصولاً دمنوشهای تقویتکننده اعصاب دارای طبع گرم هستند"، تصریح کرد: مصرف دمنوش ترکیبی گیاه زیرفون به همراه هل باد و بهلیمو فوقالعاده آرامبخش، ضد تپش قلب، خوابآور و تقویتکننده اعصاب است.
حیدری تاکید کرد: دمنوش ترکیبی گل ساعتی، پنیرک صحرایی و هوفاریقون دارای طبع معتدل بوده، فوقالعاده آرامبخش و مقوی اعصاب است و استفاده از آن شبها قبل از خواب توصیه میشود.وی ادامه داد: دمنوش ترکیبی شقایق، زعفران و بابونه فوقالعاده نشاط آور، آرامبخش، تقویتکننده اعصاب و حافظه است. دمنوش گیاه نعنا فلفلی تنظیمکننده سیستم عصبی و هورمون در خانمها بوده و آرامبخش، تقویتکننده کبد و ضدتهوع است.
این پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: استفاده از دمنوش ترکیبی لاواند، گل محمدی، چند پر گل شقایق و بنفشه دارای طبع معتدل بوده و برای همه مزاجها مفید است. استفاده از آن سبب ایجاد آرامش شده و جایگزین خوبی برای چای است.حیدری افزود: دمنوش چای سفید به همراه زنجبیل و بهلیمو دارای طبع گرم و آرامبخش است اما در افرادی که دارای طبع خیلی سرد و دارای اضافه وزن هستند توصیه میشود. افراد قبل از استفاده از دمنوشها باید مزاج خود را بشناسند و با توجه به آن از دمنوشهای مؤثر استفاده کنند.