به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۰۲ ساعت ۱۰:۱۷
کد مطلب : ۳۹۹۱۲۸

شکایت‌از نتفلیکس؛کلئوپاترا هم رنگین‌پوست بود!؟

شکایت‌از نتفلیکس؛کلئوپاترا هم رنگین‌پوست بود!؟
گروه فرهنگی:نتفلیکس شخصیت کلئوپاترا را در سریال مستند «ملکه کلئوپاترا» زنی رنگین‌پوست نشان داد. در نتیجه این امر وکیل مصری از نتفلیکس شکایت کرده است.به گزارش صبا،تریلر سریال مستند «ملکه کلئوپاترا» تأکید می‌کند که آخرین فرعون مصر باستان زنی رنگین‌پوست بوده است.
 
در بخشی از تریلر که هفته پیش منتشر شد و تاکنون بیش از ۲ میلیون بازدید در یوتیوب داشته، یکی از عوامل رنگین‌پوست سریال تأکید می‌کند:‌ به یاد می‌آورم که مادربزرگم به من می‌گفت: «برای من مهم نیست در مدرسه به شما چه می‌گویند، کلئوپاترا سیاه بوده.» اما همان‌گونه که «دیوید ابولعفیا» در «اسپکتیتور» می‌نویسد، افسوس که درک مادربزرگ بر پایه این تصور غلط شکل گرفته که تمامی آفریقایی‌ها سیاه‌پوستند.

«ملکه کلئوپاترای هفتم مصر» از تباری یونانی بود و در قرن اول پیش از میلاد بر سرزمین مصر حکمرانی کرد. رد او را تا بطلمیوس ژنرال اسکندر مقدونی گرفته‌اند. در زمان فرمانروایی کلئوپاترا شمار شاهان مصری که با نام بطلیموس شناخته می‌شدند و پس از مرگ اسکندر نزدیک به یک قرن حکمرانی کردند به ۱۳ می‌رسید. آن‌ها با یونانی‌ها و گاهی به رسم باستانی مصر با خواهر خودشان ازدواج کرده‌اند. هرچند نام مادر کلئوپاترا نامعلوم است اما شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد او زنی مصری نبوده است.

برخی تاریخ‌دانان معتقدند که خون مهرداد ششم (پنتوس) در رگ‌های کلئوپاترا جاری بوده است. این حاکم از تبار ایرانی خود به همان‌گونه استفاده سیاسی کرد که کلئوپاترا از تبار مصری خود استفاده می‌کرد با این تفاوت که تبار مصری کلئوپاترا در واقع وجود نداشته است. با این حال از کلئوپاترا در حکاکی‌ها به عنوان «فرعون مصر» یاد شده.

کلئوپاترا در سخنرانی‌هایش از تبار یونانی خود می‌گوید و احتمالاً با عشاق خود «ژولیوس سزار» و «مارک آنتونی» به یونانی گفت‌وگو می‌کرده و نه لاتین. او اولین حاکم بطلمیوسی مصر بود که به سختی زبان مصری آموخت هرچند مانند بسیاری از پیشینیانش به چند زبان مسلط بوده است. کلئوپاترا در پی مرگ همسر دومش خودکشی کرد و سبب شد که مصر به امپراتوری روم ملحق شود.

آخرین بار کتاب بدنام «آتن سیاه» نوشته «مارتین برنال» تلاش کرده بود تمدن مصر را «سیاه» نشان دهد. برنال یک چین‌شناس و فرزند «جی.دی. برنال» دانشمند برجسته سوسیالییست بود. او در تحقیقاتش به این نتیجه رسید که تمدن یونان نه در اروپا بلکه در آفریقا و آسیا ریشه دارد. کتاب برنال در سال ۱۹۸۷ بی‌ارزش دانسته شد هرچند ستایندگانی داشت.

به دنبال پخش تریلر «ملکه کلئوپاترا»، یک وکیل مصری شکایتی علیه نتفلیکس ثبت کرد. «ایندیپندنت مصر» گزارش داده است که «محمود السمری» خواستار توقیف این سریال مستند «جعلی» شده و می‌گوید: «بیشتر محتوایی که نتفلیکس نشان می‌دهد با اصول و ارزش‌های اسلامی و اجتماعی مطابقت نمی‌کند، به‌ویژه ارزش‌های مصر.»

در بخش دیگری از دادخواست آمده است: «برای حفظ هویت ملی و فرهنگی مصر در میان مصریان و سراسر جهان این دست آثار باید غرور‌آفرین باشند.»«زاهی حواس» باستان‌شناس مصری و وزیر باستان‌شناسی مصر می‌گوید: «کاملاً جعلی است. کلئوپاترا یونانی بوده، به این معنا که باید بلوند باشد نه سیاه.»
برچسب ها: نتفلیکس
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها