گروه اقتصادی:۳۰ اردیبهشت ماه بود که در نهایت دولت با تاخیر یک ماهه آمار تورم فروردین ماه ۱۴۰۲ را منتشر کرد و بر اساس این گزارش، تورم نقطه به نقطه در ماه مذکور ۵۵ و نیم درصد اعلام شد. علاوه بر این مرکز آمار در مقایسه فروردین ماه سال ۱۴۰۲ با مدت مشابه، از یک درصد افزایش تورم خبر داد.تعلل یک ماهه در انتشار آمار و از طرفی تاکید بر ارقام ۵۰ درصدی و حتی یک درصدی در آمار مذکور منجر به شکلگیری این پرسش میشود که نرخ آمار رسمی منتشر شده از طرف دولت تا چه اندازه با واقعیت موجود در جامعه سازگار است؟
آمار دولت درباره تورم با واقعیت تطبیق ندارد
به گزارش گسترش نیوز، عزتالله یوسفیانملا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم شورای اسلامی در واکنش به اینکه آمار ۵۵ درصدی نقطه به نقطه منتشر شده از طرف مرکز آمار تا چه اندازه به واقعیت نزدیک است؟ گفت: صد در صد تورم ۵۵ درصدی نقطه به نقطه با واقعیت تطبیق ندارد. اعلام نرخ تورم، نرخ بیکاری، تولید ناخالص مالی همگی موارد علمی هستند که مردم به آن توجه ندارند به عنوان مثال وقتی به مردم گفته میشود که نرخ تورم این اندازه است میگویند امروز نان یا فلان جنس تا این اندازه گران شده است. نکته قابل توجه این است تا زمانی که آمار خود را با واقعیتهای موجود تطبیق ندهد، آن آمار قابل قبول نیست.
صحبت در مورد آمارها حرف مفت محسوب میشود
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به آمار نهادهای دولتی افزود: در حال حاضر گفته میشود برخی از دستگاهها آمار خود را منتشر نمیکنند که نمیدانم تا چه اندازه واقعیت دارد اما با این وجود آمار زمانی مورد قبول است که مردم نزدیکی آن با واقعیت را لمس کنند. بنابراین این گونه آمارهایی که منتشر شده قابل قبول نیستند. کما اینکه به هر کسی گفته شود گزارش نقطه به نقطه این مقدار شده، گوش نمیدهد و اعتنا نمیکنند چرا که در شرایط فعلی صحبت در مورد آمارها حرف مفت محسوب میشود. لذا شرایط غیر از این است و آمار نمی تواند تصلی بخش باشد یا حتی نمیتوان گفت این آمار در آینده کارگشا خواهد بود.
آمار دستگاهها با هم همخوانی ندارند
یوسفیانملا با اشاره به تناقض در آمار دولتی تصریح کرد: اولاً آمارهایی که گفته میشود متفاوت است برای نمونه اگر آمار دستگاهها کنار هم گذاشته شوند بسیار کم پیش میآید که آمارها با هم تطبیق و همخوانی داشته باشند. مهمتر از همه این نکته است که آمار باید با واقعیت موجود جامعه خود را تطبیق دهد چراکه اگر تطبیق ندهد آمار پذیرفتنی نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به تاخیر انتشار آمار تورم فروردین ماه از طرف دولت خاطرنشان کرد: انتشار با تاخیر آمار منجر به شک و تردید میشود به این معنی که اگر آمار و ارقام مورد اعتماد هستند گذشت زمان که به خودی خود منجر به تغییر آمار گذشته نمیشود مگر اینکه اتفاقتی صورت بگیرد. به عبارت دیگر هیچگاه آمار به خودی خود تغییر نمیکند مگر اینکه اتفاقاتی صورت بگیرد.
یوسفیانملا در پایان یادآور شد: همین نکته تعلل در انتشار آمار نشاندهنده این نکته است که امکان دارد اتفاقاتی صورت بگیرد و خدایی نکرده تردید میشود که آمار دستکاری شده چراکه اگر آمار واقعی باشد نیازی نیست از قبل اعلام کنند در فلان روز آمار را منتشر میشود. در حقیقت در صورت واقعی بودن آمار، به خودی خود همه چیز مشخص است و خود را نشان میدهد، بنابراین همین تاخیرها در اعلام آمارها منجر به شک و تردید میشود، که باید برطرف شود.