به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۰:۰۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۳/۲۶ ساعت ۱۳:۴۲
کد مطلب : ۴۱۰۲۱۲

 اوکراین ۱۰۰ کیلومتر از خاکش را پس گرفت

 اوکراین ۱۰۰ کیلومتر از خاکش را پس گرفت
گروه بین الملل: در جنوب اوکراین، نیروهای کی‌یف به تدریج مناطقی را بازپس می‌گیرند. یک مؤسسه تحقیقاتی بریتانیایی می‌گوید، مرحله تعیین‌کننده ضدحمله هنوز فرا نرسیده است. ارتش اوکراین در حال حاضر برای دستیابی به سه هدف تلاش می‌کند.
چند روزی است که ضدحمله اوکراین آغاز شده است. در منطقه زاپوریژیا در جنوب کشور، نیروهای مسلح کی‌یف چند روز پیش توانستند برخی از روستاها را آزاد کنند. بر اساس تحلیل "انستیتوی خدمات متحد سلطنتی بریتانیا" (RUSI)، این عملیات هنوز تا مرحله تعیین‌کننده خود فاصله دارد.
جک واتلینگ، همکار علمی این انستیتوی پژوهشی می‌گوید، اگرچه واحدهای اوکراینی توانستند برخی از مواضع را تصرف کنند، اما خط دفاعی اصلی روسیه هنوز ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر دورتر است و با قدرت بیشتری موضع گرفته است. به گفته او، در پشت خط دفاعی اصلی نیز واحدهای ذخیره مسکو موضع گرفته‌اند.واتلینگ می‌گوید: «ارتش اوکراین هم‌زمان تلاش می‌کند تا خط مقدم نبرد را تحت فشار قرار دهد تا در یک جبهه وسیع‌تر از آن عبور کند.»این پژوهشگر می‌افزاید: «دلیل این امر افزودن گزینه‌های حمله بر خط دفاعی اصلی است تا نیروهای روسیه نتوانند تشخیص دهند که حمله اصلی از کجا می‌تواند شروع شود.»
با این همه، کی‌یف باید زمانی تصمیم بگیرد که حمله اصلی را از کجا آغاز کند و آنگاه است که حمله وارد مرحله تعیین‌کننده خواهد شد. اگر در یک نقطه از خط دفاعی اصلی روسیه بتواند رخنه کند، پرسش مهم این خواهد بود که اوکراین چند واحد ذخیره در اختیار دارد تا بتواند از این شکاف عبور کند. عامل سرعت‌عمل نیز در اینجا تعیین‌کننده است.
واتلینگ گفت: «متغیر نامشخص در این حمله، روحیه روس‌ها است. واحدهای روسی در حال حاضر در مواضع از پیش آماده شده در حال نبرد هستند و زیرساخت‌های فرماندهی آنها تا حد زیادی خوب عمل می‌کند. با این حال، اگر نیروهای مسکو مجبور شوند آرایش نیروهای خود را دهند، سطح ضعیف آموزش و انضباط نازل آنها می‌تواند منجر به ناهماهنگی و فروپاشی دفاعی شود.»
این پژوهشگر انستیتوی مستقر در لندن گفت: «تابستان به احتمال برای شرکای بین‌المللی اوکراین خوشایند نخواهد بود. خسارات اوکراین افزایش خواهد یافت و موفقیت آن به تعویق خواهد افتاد.»
واتلینگ افزود، با این حال بسیار مهم است که روند برنامه‌های آموزشی برای سربازان اوکراینی کند نشود. صرف‌نظر از اینکه چه میزان سرزمین در چارچوب ضدحمله آزاد شوند، وظیفه اصلی در این است که کرملین را متقاعد کنیم که شکست نیروهایش قریب‌‌الوقوع خواهد بود.
در همین حال یک فرمانده ارشد ارتش اوکراین گفت نیروهای این کشور در ضدحمله اخیر بیش از ۱۰۰ کیلومتر مربع از مناطق اشغالی را بازپس گرفته‌اند.
ژنرال اولکسی هروموف  افزود: «ما برای ادامه نبرد و آزاد کردن قلمرو خود حتی با دستان خالی آماده‌ایم.»او تایید کرد که در مراحل اولیه ضدحمله که به گفته اوکراین از هفته قبل آغاز شد، نیروهای این کشور هفت دهکده را در استان دونتسک در شرق و استان زاپوریژیا در جنوب آزاد کرده‌اند.
به گفته فرماندهان اوکراینی، نیروهای این کشور تا سه کیلومتری روستای «مالا توکماچکا» در جبهه زاپوریژیا و تا هفت کیلومتری یک روستا در جنوب «والیکا نووسیلکا» واقع در استان دونتسک پیشروی کرده‌اند.
در یک رویداد دیگر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین،  در یک سخنرانی ویدئویی خطاب به نمایندگان هر دو مجلس پارلمان سوئیس، خواستار تاييد مجوز صادرات مجدد تسلیحات ساخت سوئیس به اوکراین شد.او در بخشی از سخنرانی خود گفت: «مطلع هستم که بحث در مورد صدور تجهیزات جنگی برای حفاظت و دفاع از اوکراین در سوئیس مطرح شده است. ما برای احیای صلح در اوکراین به اسلحه نیاز داریم.»
طبق قوانین سوئیس و براساس اصل بی‌طرفی، صادرات تسلیحات ساخت این کشور از سوی کشور ثالث به کشورهای درحال جنگ ممنوع است.این کشور در نوامبر پارسال به‌طور مشخص صادرات مستقیم و یا غیرمستقیم مهمات ساخت سوئیس به اوکراین و روسیه را ممنوع کرد.این مسئله در سوئیس بحث‌های گسترده‌ای به راه انداخته که از یک سو باید بین سیاست بی‌طرفی و نگرانی همسایگان اروپایی خود تعادل ایجاد کند و از سوی دیگر ملاحظات و منافع صنایع تسلیحاتی داخلی را درنظر بگیرد.
 زلنسکی در بخش دیگری از سخنرانی خود از سوئیس به خاطر اجرای تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو قدردانی کرد و از این کشور خواست یک اجلاس جهانی برای صلح برگزار کند.
او افزود: «همبستگی بسیار مهم است چون اجرای این تحریم‌ها برای پایان دادن به تجاوز نظامی به ما کمک می‌کند. این تحریم‌ها باید تشدید شوند.»
رئیس‌جمهور اوکراین در ادامه سخنرانی خود افزود: «از شما می‌خواهم که یک اجلاس جهانی صلح برگزار کنید. شما می‌توانید در این اجلاس نقش رهبری را ایفا کنید و تجارب ملی خود را به کار گیرید.»
برچسب ها: اوکراین
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها