گروه بین الملل: تلاشهای طولانی مدت چین برای مدرنیزاسیون نظامی به ثمر نشسته و مجموعهای از به روز رسانیها برای کشتیهای جنگی و هواپیماهای جنگی آن کشور در میانه تشدید تنش در اقیانوس هند اقیانوس آرام به ویژه در تنگه تایوان در حال انجام است.
به گزارش فرارو به نقل از رویترز، در ادامه به برخی از تازهترین پیشرفتها و به روز رسانیهای نظامی ارتش آزادیبخش خلق چین اشاره خواهیم کرد:
موتور بالگرد جدید
چین هفته گذشته یک موتور بالگرد توربوشفت* ۱۱۰۰ کیلوواتی را در نمایشگاه بالگرد در تیانجین به نمایش گذاشت. یک کارشناس نظامی چینی میگوید این موتور پرقدرت که برای اولین به نمایش گذاشته شده کلید توسعه بالگردهای متوسط و سنگین چین است.
چین تاکنون در توسعه بالگردهای بزرگ که قادر به حمل تسلیحات و محمولههای بیش تری هستند کشوری عقب مانده محسوب میشود. با این وجود، پیشرفت اخیر میتواند نقشی کلیدی در حمل و نقل پرسنل و تجهیزات در سناریوهای درگیری ایفا کند.
ناوچههای بزرگتر و پیشرفتهتر
براساس گزارشهای رسانههای دولتی چین و رسانههای هنگ کنگ چین نسخه بزرگتر و پیشرفتهتر از بزرگترین ناوچه خود را در پایان ماه آگوست به بازار عرضه کرد. به گفته کارشناسان ناوچه تازه Type ۰۵۴ B میتواند به یک سیستم یکپارچه پیشران الکتریکی مجهز شود که یک رادار پیشرفتهتر با قابلیت تشخیص بهتر و سیستم قدرت ترکیبی دیزلی و گازی خواهد بود که تشخیص آن را دشوارتر میسازد.
ناوچه جدید حدود ۵۴۴۴۳ تن را را جابجا میکند که ۲ هزار تن سنگینتر از Type ۰۵۴ A محسوب میشود. طبق گزارش رسانهها این ناوچه هم چنین به یک تفنگ اصلی ۱۰۰ میلی متری مجهز شده که جایگزین تفنگ اصلی ۷۶ میلی متری در ناوچه Type ۰۵۴ A است. ناوچه جدید حدود ۱۴۷ متر طول و ۱۸ متر عرض دارد در حالی که Type ۰۵۴ A دارای طول ۱۳۴.۱ متری و عرض ۱۵.۲ متری بود.
ناوچه Type ۰۵۴ B سریعتر حرکت کرده و تشخیص آن دشوارتر است و در عملیات ضد زیردریایی به خوبی عمل میکند. هم چنین میتوان از آن به عنوان اسکورت ناو هواپیمابر استفاده کرد.
تحلیلگران غربی خاطرنشان ساخته اند که چین در جنگ ضد زیردریایی که برای حفاظت از عملیات ناوهای هواپیمابر دوربرد حیاتی میباشد هنوز از نظر فنی کشوری عقب مانده است. در یک گزارش رسانهای به نقل از یک کارشناس نظامی چینی آمده که این ناوچه جدید میتواند به عنوان یک ناوشکن کوچک عمل کند. ناوچه جدید پس از اتمام ساخت آزمایشهای دریایی را پشت سر خواهد گذاشت. دو فروند از این ناوچهها در کارخانههای کشتی سازی در شانگهای و گوانگژو ساخته میشوند.
موتور قدرتمندتر برای جنگندههای رادارگریز
چین در حال انجام آزمایشهای پروازی در مقیاس کوچک برای جنگنده رادارگریز جی – ۲۰ مجهز به موتورهای جدید WS-۱۵ است. رسانهها گزارش دادند که پرواز هواپیما با دو موتور جدید ساخت داخل انجام شده است.
موتور جدید که جایگزین مدل قدیمی WS-۱۰ C میشود قرار است به جی - ۲۰ نیروی رانش بیش تر، سرعت بالاتر، توانایی پرواز مافوق صوت بدون استفاده از پس سوزهای سوزاننده سوخت و برد طولانیتر بدهد. در گزارش رسانهای دیگری اشاره شده که این امر میتواند پایگاههای ایالات متحده در کره جنوبی، ژاپن و گوام را در بُرد جی – ۲۰ قرار دهد. انتظار میرود در این باره آزمایشهایی در مقیاس بزرگتر صورت گیرد. رسانه دولتی چین به نقل از یک کارشناس اعلام کرده موتورهای قدرتمندتر نیز به احتمال زیاد در دست ساخت و توسعه هستند.
ناو هواپیمابر در حال آماده سازی برای آزمایشهای دریایی
چین در آخرین مراحل آماده سازی سومین ناو هواپیمابر طراحی و ساخت داخلی خود به نام "فوجیان" برای آزمایشهای دریایی است که یک گام کلیدی در انجام عملیات جنگی دریایی محسوب میشود. تصاویر آنلاین یک کشتی معمولی در حال ساخت در یک کارخانه کشتی سازی در شانگهای را نشان میدهد ناو هواپیمابر به احتمال زیاد طی دو سال طبق برنامه ریزی صورت گرفته به نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق چین خواهد پیوست. فوجیان امسال تحت آزمایشهای پیشرانه و آزمایشهای پهلوگیری قرار گرفت. گام بعدی آزمایشات دریایی خواهد بود.
ارتقای کشتی تهاجمی احتمالا دوزیست
تصاویر آنلاین و گزارشهای رسانهای از ایجاد تغییرات در روند تولید کشتی تهاجمی دوزیست ۰۷۵ type حکایت دارند. چین سه کشتی از این قبیل دارد که برای حمله احتمالی به جزیره تایوان حیاتی قلمداد میشوند. پکن ادعا میکند جزیرهای که به طور دموکراتیک اداره میشود متعلق به سرزمین اصلی چین است. تایوان، اما چنین ادعایی را رد میکند. در گزارشی رسانهای به نقل از یک کارشناس اشاره شده که روند جدید نشان میدهد که کشتی جنگی ممکن است با نیروی محرکه الکتریکی یکپارچه مشابه فوجیان ارتقا یابد و قابلیتهای حمله هوایی آن را افزایش دهد.