گروه علمی:در یک تحقیق اپیدمیولوژیک در ژاپن مشخص شد افرادی که روزانه ده یا بیش از ده فنجان چای سبز مینوشند بسیار کمتر از سایرین به سرطان ریه، کبد، روده بزرگ و معده مبتلا میشوند.در یک تحقیق اپیدمیولوژیک در ژاپن مشخص شد افرادی که روزانه ده یا بیش از ده فنجان چای سبز مینوشند بسیار کمتر از سایرین به سرطان ریه، کبد، روده بزرگ و معده مبتلا میشوند.
ظاهرا آنچه بیش از همه مانع از رشد سلولهای سرطانی و نابودی رادیکالهای آزاد میشود، EGCG موجود در چای است. این ماده بر آمینهای هتروسیکلیک (که در اثر کباب کردن گوشت قرمز، ماهی و مرغ تولید میشوند) اثر کرده، مانع از تبدیل آنها به عامل سرطان زا میگردد.در یک تحقیق که توسط محققان چینی انجام گرفت معلوم شد چای سبز میتواند اثر سرطان زایی هورمونهای زنانه را که عامل بروز سرطان پستان اند خنثی سازد. گفته میشود خاصیت محافظت کننده چای سبز به وجود پلی فنلها موجود در آن مربوط است.
کرکومین همراه با چای سبز میتواند از جهش (موتاسیون) و رشد تومور جلوگیری کند. میزان کلسترول تام در خون افرادی که چای سبز بیشتری مصرف میکنند نسبت به بقیه کمتر است.همین خواص و شاید برخی خواص دیگر چای، تاثیر EGCG را در کاهش پریودونتیت (التهاب بافتهای اطراف دهان) سبب شود و به همین دلیل چای سبزبوی دهان را به حداقل میرساند. فلوراید موجود در برگ چای عاملی است که از پوسیدگی دندان در افرادی که زیاد چای مصرف میکنند جلوگیری میکند