گروه علمی: بهترین غذا برای مسیر طولانی زمین تا مریخ چیست؟ دانشمندان غذایی برای سفر به مریخ و زندگی در سیاره سرخ در نظر گرفتهاند که تولیدش آسان و بسیار مغذی است.به گزارش همشهری آنلاین، بهترین غذا برای یک پرواز طولانی تا مریخ، یک غذای گیاهی ساده و مغذی است که خوشمزه هم باشد. دانشمندان این غذا را تدارک دیدهاند و آن را جوری طراحی کردهاند که مواد تشکیلدهندهاش قابلیت رشد در فضا را داشته باشد.
دانشمندانی که این غذای فضایی را درست کردهاند، میگویند که تمام مواد لازم برای یک سفر چند ساله خارج از زمین را دارد. این غذایی است که میتوان برای اولین زمینیهای ساکن مریخ، که ممکن است سالها برای رسیدن به سیاره سرخ در راه باشند، در فضاپیما سرو کرد.این غذای گیاهی و بدون گوشت (با عرض تاسف برای علاقمندان به غذاهای گوشتی) دارای ریزمغذیهای کافی مانند کلسیم برای حفظ سلامت فضانوردان در ماموریتهای فضایی طولانی است. در کنار این، کامپیوتر دهها ماده تازه را در ترکیبات مختلف تست میکند تا به بهترین و مناسبترین دستور غذاها و ترکیبات برای رفع نیاز غذایی فضانوردان برسد.
همچنین این محاسبات کامپیوتری در راستای به حداقل رساندن میزان آب مصرفی برای رشد مواد تشکیلدهنده این غذاها انجام میشود. عوامل دیگری که بر تصمیمگیری در مورد مناسبترین غذا تاثیر میگذارند، میزان کود مورد نیاز رای رشد مواد اولیه، مدتزمان کشت، فضای مورد نیاز برای کشت و این موضوع است که آیا میتوان هر قسمت غیرقابل خوردن غذا را بازیافت کرد یا خیر.در نهایت، دانشمندان روی مواد زیر برای وعده غذایی توافق کردند: سویا، دانههای خشخاش، جو، کلمپیچ، بادام زمینی، سیبزمینی شیرین، و تخمه آفتابگردان.
غذایی برای خوردن در راه مریخ
دانشمندان میگویند این وعده غذایی همه مواد مغذی را تامین نمیکند، اما بیشترین میزان را تامین میکند و باقی را هم میتوان با مکملها جبران کرد. محققان نتیجه تحقیقات خود را در «ACS Food Science & Technology» منتشر کردند. آنها همچنین این غذا را پختند و امتحان کردند.
یکی از آزمایشکنندگان گفت که اگر فضانورد بودند، «از خوردن این غذا در تمام هفته بدشان نمیآمد.» نکته مهم این مطالعه این است این غذا که به طور خاص برای رفع نیازهای یک فضانورد مرد در نظر گرفته شده است. اکنون دانشمندان امیدوارند که مدل مشابهی را برای یافتن بهترین وعده غذایی برای فضانوردان زن اجرا و همچنین محصولات بیشتری را به پایگاه داده اضافه کنند.
شو لیانگ، نویسنده ارشد این مقاله، از دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه آدلاید، میگوید: «اکتشاف طولانیمدت انسان در فضا به منابعی برای فضانوردان از جمله غذای تازه از مزارع فضایی نیاز خواهد داشت. این بدان معناست که شناسایی ترکیبی از محصولاتی که میتوان با موفقیت کشت کرد و یک رژیم غذایی متعادل و خوشطعم را برای فضانوردان فراهم کرد، ضروری است.»