گروه بین الملل: در برخورد با استفاده از روبنده در مدارس آلمان، قوانین یکسانی وجود ندارد. اما پارلمان ایالت هامبورگ با اکثریت آراء به ممنوعیت روبنده رای داد. مخالف این ممنوعیت حزب چپ بود که به آن رای منفی داد.
استفاده از روبنده در مدارس هامبورگ از این پس رسما ممنوع خواهد شد. طرح این ممنوعیت از سوی فراکسیون حزب سبزها و سوسیال دمکراتها (احزاب دولت ائتلافی) به پارلمان هامبورگ ارائه شد. این پیشنهاد با اکثریت آراء، از جمله با رای مثبت نمایندگان احزب دمکرات مسیحی و آلترناتیو برای آلمان به تصویب رسید. فراکسیون چپها به آن رای منفی داد.
نیلز هانسن، کارشناس آموزشی از گروه پارلمانی سوسیال دمکرات در توضیح ضرورت این قانون، ضمن تاکید بر این که "مدرسه و پوشاندن صورت با یکدیگر همخوانی ندارد" و باید "امکان خواندن چهره طرف مقابل برای برقراری ارتباط" وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد که عدم استفاده ازروبنده پیش از این قانون نیز در مدارس هامبورگ رایج بود، اما "مدارس نیاز به ضمانت قانونی دارند".ضرورت چنین تغییری در قانون به این دلیل است که در سال ۲۰۲۰ دادگاه هامبورگ در رابطه پوشش یک دانش آموز مسلمان ۱۶ ساله حکم داد که مدرسه نمیتواند مانع از پوشیدن روبنده شود زیرا هیچ مبنای قانونی برای این کار وجود ندارد.در حال حاضر تنها حدود ۱۰ مورد در شهر هامبورگ شناسایی شده است که در آن دختران با روبنده در کلاس درس شرکت کردهاند. هانسن میگوید اگرچه اینها موارد کمی هستنند، اما نیاز به قانونی برای ممنوعیت روبنده را منتفی نمیکنند. استفاده از روسری و ماسکهای محافظ در مقابل عفونت همچنان بدون مانع است.
پوشش حجاب در مدارس آلمان همواره بحث برانگیز بوده است. از آنجا که ایالتها هرکدام خود مسئول مقررات آموزشی هستند، با این مسئله نیز به شکل یکسان برخورد نمیشود. به عنوان مثال در ایالتهای بایرن و نیدرزاکسن از سال ۲۰۱۷ پوشش صورت ممنوع شده است.
تصمیم دادگاه عالی اداری هامبورگ در سال ۲۰۲۰ بحث درباره نبود مبنای قانونی برای ممنوعیت روبنده، موضوع حجاب را همان زمان در چندین ایالت دیگر آلمان نیز دامن زد.
ایالتهای بادن-وورتمبرگ و شلسویگ-هولشتاین در آن سال قوانین سختگیرانهتری را در مدارس به اجرا گذاشتند. ایالت راینلند-فالتس نیز قانون مدارس خود را اصلاح کرد تا به گفته وزارت آموزش این ایالت "از نظر قانونی ممنوعیت پوشاندن صورت را تضمین کند."
برخی ایالتهای آلمان مانند نوردراین-وستفالن و برمن در گذشته استدلال کردهاند که نمیخواهند تک مورد در این زمینه را بزرگنمایی کنند. به گفته آنها حجاب کامل در مدارس مطلوب نیست، اما دلیلی برای تشدید قوانین مدارس وجود ندارد.