به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۲۱ - ۲۰:۳۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۲۷ ساعت ۱۴:۴۹
کد مطلب : ۴۸۶۹۰۹

ناتوانی گورکن‌ها در غزه از دفن اجساد

ناتوانی گورکن‌ها در غزه از دفن اجساد
گروه بین الملل: گورکن‌ها در قبرستانی در غزه مانند بناها بلوک‌های سیمانی را کنار هم می‌چینند تا قبرهای جدید را بسازند.
با‌ گذشت بیش از ۱۰ ماه از آغاز جنگ غزه، تعداد اجسادی که به قبرستان دیرالبلح می‌رسند، آن‌قدر زیاد است که مردانی که در زیر آفتاب سوزان کار می‌کنند، به سختی فضایی برای دفن آن‌ها پیدا می‌کنند.سعدی حسن برکت، مسئول یک گروه کفن و دفن  می‌گوید قبرستان آن‌قدر پر شده که اکنون اجساد در لایه‌های مختلف و روی هم دفن می‌شوند.
برکت، ۶۳ ساله که به مدت ۲۸ سال مشغول دفن اجساد بوده می‌گوید در همه جنگ‌های غزه هرگز چنین وضعیتی را ندیده است.
پیش از این، برکت نظارت بر دفن اجساد در قبرستان دیگری به نام انصار را بر عهده داشت که مساحت آن ۳.۵ هکتار است. اما اکنون قبرستان انصار کاملاً پر شده است.
او در حالی که لباس‌هایش به دلیل حفر تعداد زیادی قبر خاکی شده بودند، می‌گوید که تعداد اجساد بیش از حد بوده است.
برکت اکنون فقط مسئول قبرستان السوید است که ۵.۵ هکتار مساحت دارد. او که این روزها از شش صبح تا شش عصر کار می‌کند، می‌گوید: «قبل از جنگ، ما حداکثر یک یا دو مراسم تدفین در هفته داشتیم، و نهایتاً پنج مراسم» اما «اکنون، هفته‌هایی وجود دارد که من ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر را دفن می‌کنم. این غیرقابل‌باور است.»
بر اساس اعلام وزارت بهداشت تحت کنترل حماس در غزه، تعداد بالای کشته‌شدگان در غزه که به بیش از ۴۰ هزار نفر در طول بیش از ۱۰ ماه جنگ رسیده، فشار زیادی را به ساکنان و زیرساخت‌های دفن این باریکه ایجاد کرده است.
برکت اگرچه هر روز شاهد رنج خانواده‌های کشته‌شدگان است اما در حالی که بیل خود را در دست دارد به کارگرانش که هر روز ده‌ها قبر را آماده می‌کنند، دلگرمی می‌دهد.
البته غیر ممکن است که ساکنان این منطقه، مشاهدات روزانه خود را فراموش کنند. برکت با بیان اینکه با دیدن اجساد کودکان و زنان نمی‌تواند بخوابد، گفت که او ۴۷ زن از یک خانواده را دفن کرده است.
تپه‌های کوچک خاک نشان‌دهنده اجسادی است که به تازگی دفن شده‌اند. سنگ‌قبرهای سفید تقریباً تمام فضای قبرستان را پر کرده‌اند و این در حالی است که مردان در مکان‌هایی که هنوز امکان دفن اجساد وجود دارد، گودال‌های جدیدی حفر می‌کنند.افرادی که در این قبرستان کار دفن کردن اجساد را انجام می‌دهند با تشکیل یک زنجیره انسانی، بلوک‌های سیمانی برای احداث قبرها را جابجا می‌کنند. قیمت این بلوک‌های سیمانی از زمانی که کارخانه‌های غزه به دلیل کمبود سوخت و مواد اولیه بسته شدند، به شدت افزایش یافته است.
او با تأسف گفت که قبل از جنگ، قیمت یک بلوک سیمانی یک شیکل (۰.۲۷ دلار) بود، اما امروز ۱۰ یا ۱۲ شیکل شده است.
برکت می‌گوید: «علاوه بر گورکن‌ها و کارگرانی که بلوک‌های سیمانی را حمل می‌کنند، تقریباً هیچ‌کس دیگر به مراسم تدفین نمی‌آید.»
او در ادامه می‌گوید: «قبل از جنگ، گاهی اوقات هزار نفر در یک مراسم تدفین حضور داشتند، اما این روزها ما ۱۰۰ نفر را دفن می‌کنیم و حتی ۲۰ نفر هم برای انجام مراسم تدفین حضور ندارند.»
بالا از سرش، صدای پیوسته‌ی یک پهپاد نظارتی اسرائیلی به عنوان یادآوری از تهدید هوایی که موجب جریان مداوم اجساد شده، به گوش می‌رسد.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود نوشت که صدای مداوم پهپاد اسرائیلی در آسمان بالای سر این فلسطینی این نکته را یادآوری می‌کرد که با وجود تهدید هوایی، جریان دفن اجساد همچنان ادامه خواهد داشت.

 
برچسب ها: غزه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها