به روز شده در ۱۴۰۳/۰۶/۲۱ - ۲۳:۳۹
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۵/۲۷ ساعت ۲۳:۵۴
کد مطلب : ۴۸۶۹۵۳

پیش‌بینی زلزله بالای ۷ ریشتری در استانبول

پیش‌بینی زلزله بالای ۷ ریشتری در استانبول
گروه بین الملل:  مراد کوروم، وزیر محیط زیست و برنامه‌ریزی شهری ترکیه هشدار داد که ۶۰۰ هزار خانه در استانبول در معرض خطر فروریختن در صورت وقوع زمین لرزه عظیمی هستند که زلزله شناسان پیش‌بینی می‌کنند تا سال ۲۰۳۰ این شهر ۱۶ میلیون نفری را به لرزه در خواهد آورد.
استانبول که در نزدیکی گسل شمال آناتولی قرار دارد، در برابر زلزله آسیب‌پذیر است.
کارشناسان در سال ۲۰۰۱ – یعنی ۲ سال پس از زلزله ۷.۴ ریشتری ۱۷ اوت ۱۹۹۹ میلادی (۲۶ مرداد ۱۳۷۸) در شمال غربی ترکیه که ۱۷ هزار نفر بر اثر آن کشته شدند - برآورد کردند که ۶۵ درصد احتمال می‌رود که قبل از سال ۲۰۳۰ زمین لرزه ای با بزرگی بالای ۷ ریشتر در همان منطقه - شامل استانبول - رخ دهد.
این خطر در بازه زمانی ۵۰ سال به ۷۵ درصد و در ۹۰ سال به ۹۵ درصد می‌رسد.
کوروم در سالگرد زلزله سال ۱۹۹۹  گفت که از هر پنج خانه در استانبول، یک خانه – معادل کل نزدیک به ۱.۵ میلیون - دارای ساخت و ساز ناپایدار است. وی هشدار داد که تقریباً ۶۰۰ هزار از این خانه‌ها ممکن است در همان چند دقیقه اول یک زلزله احتمالی تخریب شوند.به گفته این وزیر، دست‌کم ۲.۵ میلیون نفر در استانبول در معرض خطر هستند و انتظار می‌رود که زلزله احتمالی نه تنها شهر تجاری استانبول بلکه کل ترکیه را تحت تأثیر قرار دهد.
 کوروم گفت: «زلزله در استانبول مشکلات جدی در زمینه های اقتصادی، تجارت، گردشگری، آموزش، دفاع و حمل و نقل ایجاد خواهد کرد.»وی افزود: «ما کاملاً از شدت این وضعیت آگاه هستیم. … ما برخی از ۱.۵ میلیون ساختمان پرخطری را که در استانبول شناسایی کردیم، تغییر وضعیت دادیم. ما مقاومت ساختمان‌های عمومی از جمله ساختمان‌های آموزشی و بهداشتی را در برابر زلزله افزایش داده‌ایم.»در صورت وقوع یک زلزله بزرگ در منطقه مرمره، نه تنها استانبول، بلکه شهرهای اطراف و مناطق صنعتی نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد. کارشناسان در مورد بلایای ثانویه احتمالی مانند آتش‌سوزی و نشت مواد شیمیایی که می‌تواند تاثیر زلزله را تشدید کند، ابراز نگرانی می کنند.
تا قبل از انتخابات ۲۰۱۹، استانبول توسط حزب حاکم عدالت و توسعه (AKP) اداره می‌شد که از سال ۲۰۰۲ به عنوان یک دولت تک حزبی ترکیه را رهبری می‌کرد. حال آنکه پس از انتخابات، اداره استانبول به حزب اصلی اپوزیسیون جمهوری‌خواه خلق (CHP) افتاده است.
حزب عدالت و توسعه متهم است که اقدامات احتیاطی لازم را در برابر زلزله احتمالی در شهر انجام نداده است، بسیاری از فضای سبز آن را ویران کرده و با وجود خطر زلزله اجازه ساخت ساختمان‌های بلند و ساخت و سازهای نامرغوب در شهر را داده است.
 
برچسب ها: ترکیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها