به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۸:۱۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۷/۲۹ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب : ۴۹۶۷۶۸

هوس خوردن نمک نشانه چیست و چه درمانی دارد؟

هوس خوردن نمک نشانه چیست و چه درمانی دارد؟
گروه سلامت: اگر شما هم جزو افرادی هستید که هوس مصرف نمک میکنید و بیش از حد نمک میخورید بهتر است با دلایل هوس نمک آشنا شوید.به گزارش نمناک، هیچکس در این دنیا نیست که یک ظرف بزرگ از چیپس، پاپ کورن، سیب زمینی سرخ کرده را دوست نداشته باشد. معمولاً این غذا های نمکی را نمی توان کنار گذاشت. اگرچه بیشتر افراد در جهان از رژیم های محدود کننده استفاده می کنند اما هنوز هم می بینم که میل به نمک در آن ها تمامی ندارد.

افراد باور دارند که هوس کردن غذا نشانه این است که بدن شان با کمبود آن مواجه است اما همیشه هم این گونه نیست. بیشتر هوس کردن ها در مورد غذا های ناسالم به دلیل کمبود مواد مغذی در بدن می باشد که کمبود نمک بسیار رایج است و معمولاً در نتیجه عواملی مثل خستگی و استرس می باشد.عموماً مصرف نمک می تواند با وضعیت های پزشکی یا کمبود سدیم در بدن مرتبط باشد که در این مطلب به چندین علت که باعث می شود نیاز به نمک داشته باشید را بررسی خواهیم کرد.
علل و دلایل اصلی هوس خوردن نمکهوس خوردن نمک و غذای شور عللی دارد که به شرح زیر است:

هوس خوردن نمک نشانه استرس است
هوس کردن نمک ممکن است نتیجه استرس باشد. زمانی که سطح استرس افراد بالا می رود، به نمک میل زیادی پیدا می کنند. غذا هایی که افراد در این شرایط مشتاق خوردن آن هستند، حاوی چربی، قند و نمک بالاست که به این غذاها غذاهای راحت نیز گفته می شود که می تواند سلامت کلی فرد را کاهش دهد. طبق مطالعات انجام شده رابطه خاصی بین سطح استرس مزمن، میل به غذا و و توده بدنی بالا وجود دارد.

یکی دیگر از مطالعات رابطه بین استرس و سطح بالای هورمون گرلین را نشان می دهد که باعث افزایش گرسنگی می شود و نتایج این مطالعه به افراد می گوید که ممکن است این مشکل، میل شما را به این غذاها و همچنین افزایش وزن را زیاد کند.

هوس خوردن نمک نشانه کمبود خواب است
افرادی که به اندازه کافی نمی خوابند، به غذا های مضر نیاز زیادی پیدا می کنند، مثل غذاهای نمکی. افرادی که خواب آشفته ای دارند، نمی توانند در برابر غذاهای ناسالم مقاومت کنند و در نتیجه با اضافه وزن رو به رو خواهند شد. اختلالات خواب، استرس و برنامه های شلوغ در طول روز اغلب باعث خستگی در افراد می شود.

بی حوصلگی از علت های هوس خوردن نمک
خوردن غذا های نمک دار می تواند در نتیجه بی حوصلگی باشد که به علت استرس نیز می باشد و در واقع این اختلال به یک رفتار عاطفی برمی گردد. اگر بخواهیم تشخیص دهیم که میل به نمک به دلیل بی حوصلگی یا گرسنگی است، بهتر است که به رفتار خود رجوع کنیم.گرسنگی واقعی زمانی اتفاق می افتد که بدن شما فقط به غذا نیاز دارد اما اگر دیدید که تازه غذا خوردید اما به غذا های مضر و نمکی علاقه مند هستید، حتماً بی حوصلگی و کلافگی به شما غلبه کرده است.

عرق کردن بیش از حد از دلایل هوس خوردن نمک
عرق حاوی نمک می باشد و افرادی که زیاد عرق می کنند، سدیم کمی دارند. بیشتر افراد با عرق کردن خفیف روبرو هستند که نباید در مورد آن نگران بود. سطح سدیم معمولاً روز به روز در بدن افراد در حال تغییر می باشد و حتماً می دانید که بعد از تمرین های سنگین و حتی تنها ورزش معمولی، باید به مقدار کافی آب بنوشید تا جایگزین عرق شود.

استقامت قهرمانان و افرادی که در محیط های بسیار گرم، فعالیت و ورزش می کنند، باعث می شود که نیاز به مصرف نمک بیشتری داشته باشند و زمانی که یک شخص سدیم زیادی را از دست می دهد، بعد از آن شروع به افزایش مصرف نمک می کند.در ده دقیقه ورزش کردن ۱۵ گرم نمک می سوزانید که بسیار زیاد است و افرادی که ورزش های سنگین و طولانی مدت دارند، باید نوشیدنی های ورزشی یا نوشیدنی های حاوی الکترولیت بالا بنوشند و از این طریق می توانند زمان زیادی را به ورزش بپردازند که این نوشیدنی ها حاوی سدیم و دیگر الکترولیت ها می باشد و می تواند عرق از دست رفته شما را جبران کند.

فیبروم از دلایل هوس مصرف نمک
فیبروم کیست یکی از بیماری هایی است که می تواند روی سیستم گوارشی و ریه های فرد تاثیر بگذارد. این وضعیت تهدیدی برای زندگی فرد محسوب می شود و باعث می شود که طول زندگی او کوتاه شود. فیبروم باعث می شود که بدن شما میل به نمک بیشتری پیدا کند و آب سلول ها از دست برود.این موضوع باعث می شود که مخاط بدن شما غلیظ تر از حالت طبیعی شود و می تواند باعث انسداد ریه و مشکلات پانکراس شود و بدن شما در این شرایط برای رسیدن به تعادل میل به نمک زیادی پیدا می کند.
سایر علائم فیبروم شامل:
یبوست
تکرر ادرار
سنگ کلیه
کاهش فشار خون
ضعف و انقباض عضلات

کم شدن آب بدن از علل هوس خوردن نمک
بدن برای عملکرد درست به حفظ سطح معینی از مایعات نیازمند است. کاهش سطح مایعات بدن سبب هوس نمک می شود. از نشانه های از دست دادن آب بدن عبارتند از :
سرد شدن پوست
رنگ پریدگی
سرگیجه
احساس تشنگی
سردرد
کاهش ادرار
تغییرات خلق و خوی و تحریک پذیری
سریع شدن ضربان قلب
اسپاسم های عضلانی یا درد.

عدم تعادل الکترولیت از دلایل میل به مصرف نمک
مایعات در بدن برای عملکرد درست اندام ها ضروری هستند و به حمل مواد معدنی حیاتی کمک می کنند. الکترولیت ها، مواد معدنی شامل سدیم، پتاسیم، کلر، منیزیم، کلسیم، فسفات و بیکربنات هستند. این املاح در مایعات بدن حل شده و یون های شارژ شده تولید کنند.

این یون ها برای بدن ضروری اند زیرا به عملکرد عصب ها و عضلات و همچنین تعدیل مایعات بدن، فشارخون و pH خون کمک می کنند. نامتعادل بودن الکترولیت ها موجب هوس نمک و بروز علائمی از قبیل سردرد، تهوع و استفراغ، خستگی یا از دست دادن انرژی، گیجی، تحریک پذیری و تغییرات خلق و خوی، سردرد، تشنج و ... می شوند.

راهکارهایی برای کاهش میل به نمک و درمان هوس شوری
در ادامه قصد داریم که راهکارهایی را به شما معرفی کنیم تا بتوانید میل خود را به نمک کاهش دهید. قبل از هر چیزی باید سعی کنید برای نمک یک جایگزین مناسب انتخاب کنید تا کمبود آن را احساس نکنید که گزینه های مناسب برای نمک شامل موارد زیر می باشد:

۱. فلفل سیاه برای فراموش کردن نمک
از این به بعد به جای نمک از فلفل سیاه استفاده کنید که فلفل سیاه تازه می تواند طعم لذت بخش را به غذا بدهد تا دیگر نمک را فراموش کنید.

۲. سیر برای کاهش میل به نمک
سیر سرخ شده و یا سیر تازه می تواند طعم لذت بخشی را به سبزیجات و سالاد شما بدهد. سیر پخته باعث می شود که میل شما به نمک کاهش پیدا کند.

۳. سرکه برای کاهش میل به نمک
کمبود سدیم را م یتوان به جای نمک از طریق سرکه جبران کرد و نوع سرکه نیز فرقی ندارد.

۴. مرکبات مناسب برای کاهش میل به نمک
مرکبات مثل لیمو ترش یا لیمو شیرین یا آب نارنج می تواند طعم لذت بخشی را به غذای شما بدهد که کاملاً جایگزین مناسبی به جای نمک می باشد. مثلاً می توانید برای پخت مرغ هرگز از نمک استفاده نکنید و به جایش آن را در لیمو آغشته کند.

سایر نکات و راهکار ها برای کاهش میل به نمک
علاوه بر آنچه گفته شد، رعایت این نکات به شما در کنترل و رفع هوس خوردن نمک و غذای شور کمک خواهد کرد.

۱. عادت غذایی خود را تغییر دهید
اگر در خانواده ای بزرگ شده باشید که همیشه قبل از هر کاری به غذای خود نمک می زنند و بعد، آن را مزه دار می کنند، این باعث می شود که عادت نمک پاشیدن روی غذا در شما به وجود بیاید تا جایی که غذاهای کم نمک به نظر شما کاملا بی مزه هستند و بهترین راه این است که اول از همه از عادت مخرب خود آگاه باشید و قبل از هر چیزی اول غذا را مزه کنید و بعد از نمک استفاده کنید.
نمک غذا را از چیزی که در دستور غذا هست، هم کمتر بزنید تا کم کم به غذا های کم نمک عادت کنید و به جای آن از ادویه های دیگر مثل زنجبیل و فلفل و مواردی که در بالا ذکر کردیم، استفاده کنید.

۲. نیاز خود به مواد معدنی را بسنجید
بدن ما به زینک، سدیم، منیزیم، کلسیم و دیگر مواد معدنی نیاز دارد تا بتواند قدرت کافی را در طول روز تامین کند و هورمون های ما را منظم کند، پس برای باز نگه داشتن میل خود به نمک باید مواد معدنی کافی مصرف کنید. باید از مولتی ویتامین با کیفیت بالا استفاده کنید و استفاده از سبزیجات و میوه ها را نیز افزایش دهید.

۳. برای جلوگیری از خشکی بدن آب کافی بنوشید
سدیم می تواند با آب کافی در بدن تامین شود. زمانی که بدن شما خشک باشد، به نمک بیشتری نیاز پیدا می کند و باید سعی کنید که به میزان کافی آب بنوشید. در روز حتما ۸ لیوان آب بنوشید.

۴. غدد فوق کلیه خود را چک کنید تا با مشکلی در آن مواجه نشوید
میل به خوردن نمک می تواند در نتیجه عملکرد نامناسب غدد فوق کلیه باشد، پس به همین دلیل بهتر است که این مورد را چک کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید از آن پیشگیری کنید و میل شما خود به خود به آن کاهش پیدا کند.

۵. اطلاعات روی بسته مواد غذایی را مطالعه کنید
قبل از هر چیزی باید اطلاعات روی بسته مواد غذایی را در نظر بگیرید و متوجه شوید که در آن چه میزان نمک به کار رفته است و هرگز از غذاهای بسته بندی شده پر نمک استفاده نکنید.و در نهایت . . . به غذاهایی که می خورید، توجه بیشتری داشته باشید و در انتخاب مواد غذایی دقت کنید، مثلاً مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید تا آب کافی بدن شما تامین شود و همچنین سعی کنید از آجیل های بدون نمک و تخمه های آفتابگردان بدون بو استفاده کنید تا بدن شما به استفاده کم از آن عادت کند و همچنین در خوردن هیچ غذایی زیاده روی نکنید.
برچسب ها: نمک سلامت
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها