به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ - ۱۹:۰۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ ساعت ۱۷:۴۳
کد مطلب : ۵۰۶۲۱۱

سفر دیپلمات‌های آمریکایی به دمشق  پس از ۱۲ سال

سفر دیپلمات‌های آمریکایی به دمشق  پس از ۱۲ سال
گروه بین الملل: گروهی از دیپلمات‌های آمریکایی برای نخستین بار پس از ۱۲ سال، در پی سقوط حکومت بشار اسد، به‌طور رسمی به دمشق پایتخت سوریه سفر کردند.
ریاست این هیئت دیپلماتیک را که ازجمله مأموریت دارد تلاش برای یافتن ردپایی از روزنامه‌نگار ناپدیدشدهٔ آمریکایی در سوریه را از سر بگیرد، باربارا لیف، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه، بر عهده دارد.
دانیل روبینشتین، فرستادهٔ ویژه پیشین آمریکا در امور سوریه، و راجر کاستنر، نمایندهٔ ارشد دولت جو بایدن در امور گروگان‌های آمریکایی، نیز از دیگر اعضای ارشد این گروه هستند که  وارد دمشق شدند.از ۱۲ سال پیش، زمانی کوتاه پس از آغاز اعتراضات مردم سوریه علیه حکومت بشار اسد و جنگ داخلی این کشور، سفارت آمریکا در دمشق بسته شد و این نخستین بار است که یک هیئت دیپلماتیک آمریکایی رسماً از سوریه دیدار می‌کند.
 مقامات آمریکایی گفته‌اند این سفر به معنای گشایش فوری سفارت آمریکا نیست و واشینگتن منتظر خواهد ماند تا حاکمان جدید و نیات و برنامه‌های آن‌ها را ارزیابی کند.
سخنگوی وزارت خارجهٔ آمریکا گفت مقامات آمریکایی با گروهی از نمایندگان «هیئت تحریر شام» در بندر عقبهٔ اردن دربارهٔ اصول مورد تأیید واشینگتن گفت‌وگو خواهند کرد.
به‌گفتهٔ وزارت خارجهٔ آمریکا، تیم دیپلمات‌های اعزامی به سوریه مستقیماً با مردم، شامل اعضای جامعهٔ مدنی این کشور، دیدار خواهد کرد.
حفاظت از اقلیت‌های دینی و قومی، لزوم مقابله با تروریسم، مراقبت و واگذاری تسلیحات شیمیایی به‌جامانده از دوران حکومت بشار اسد، در کنار تلاش برای روشن شدن سرنوشت آستین تایس، مهم‌ترین موضوع‌هایی است که دیپلمات‌های اعزامیِ دولت جو بایدن با مقامات دولت انتقالی سوریه دربارهٔ آن گفت‌وگو خواهند کرد.
حکومت بشار اسد بازداشت آستین تایس و هرگونه ارتباط با سرنوشت او را رد کرده بود. اما ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که به بشار اسد در کشورش پناهندگی داده است،در یک نشست خبری گفت به‌زودی با بشار اسد دیدار خواهد کرد و از او که «قطعاً» اطلاعاتی دربارهٔ این روزنامه‌نگار آمریکایی دارد، سؤال خواهد کرد.
دولت آمریکا در دههٔ گذشته برای احمد الشرع، ملقب به ابومحمد الجولانی، فرمانده «هیئت تحریر شام»، به‌دلیل عضویتش در گروه‌های جهادی افراطی جایزهٔ ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرد و او و گروهش را در فهرست تروریستی قرار داد.
گروه شبه‌نظامیان تحت فرماندهی جولانی نیز که در هشت سال گذشته حکومت مخالفان در استان ادلب سوریه را در دست داشتند، از سوی ترکیه، اروپا، سازمان ملل و شمار دیگری از کشورها «تروریست» معرفی شدند، اما مقامات ارشد سازمان ملل و برخی کشورهای اروپایی در روزهای گذشته احتمال داده‌اند که «تروریستی» نامیدن «هیئت تحریر شام» و جولانی لغو شود.
در روزهای گذشته، هیئت‌هایی از کشورهای منطقه مانند ترکیه و قطر به سوریه سفر کرده و با احمد شرع دیدار کرده‌اند. پس از آن‌ها، گی‌یر پدرسن، نمایندهٔ ویژهٔ سازمان ملل در امور سوریه، و هیئت‌هایی از بریتانیا، آلمان و فرانسه نیز برای دیدار با  شرع و مقامات دولت انتقالی به دمشق رفتند.
 
برچسب ها: سوریه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها