به روز شده در ۱۴۰۳/۱۱/۱۶ - ۱۱:۳۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۱۶ ساعت ۰۸:۱۵
کد مطلب : ۵۱۳۷۰۴
چگونه ائتلاف پایداری- جلیلی، «قانون حجاب»، را بهانه تاختن به رؤسای سه قوه کرد؟

تجمع خیابانی با نقابِ قانون حجاب

تجمع خیابانی با نقابِ قانون حجاب
گروه سیاسی:  یک تجمع ساده با جمعیتی کمتر از ۱۰۰ نفر حوالی ساعت ۱۵ روز یکشنبه مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در ظاهر، داستان تجمع برای اعتراض به عدم ابلاغ قانون حجاب بود. در تصاویری که از این تجمع منتشر شده است، تصویر مرتضی آقاتهرانی نیز دیده می شود؛ رییس شورای مرکزی جبهه پایداری، مخالف سرسخت محمدباقر قالیباف در مجلس فعلی و قبلی، حامی جدی سعید جلیلی در انتخابات و البته از تدوینگران و کارگردان های اصلی تغییراتی که در متن لایحه حجاب بعد از رسیدن به مجلس و تبدیل آن به قانون رخ داد.

به گزارش خبرآنلاین؛ این دومین تجمع در بهمن ماه سال جاری در تهران است که یک عضو جبهه پایداری در آن حاضر می‌شود . تجمع نخست بعد از اظهارات محمدجواد ظریف در داووس بود و مقابل ساختمان پاستور . ششم بهمن ماه تجمع گروهی که خود را «امت حزب الله» خطاب می کرد با شعارهایی علیه روسای سه قوه و البته سخنرانی کامران غضنفری، عضو جبهه پایداری و نماینده مجلس دوازدهم برگزار شد.

عنوان کلی این تجمع البته در اعتراض به اظهارات ظریف در داووس بود؛ از صحبت درباره موضوع عدم ابلاغ قانون حجاب و سیاستی که دولت چهاردهم در خصوص وضعیت حجاب زنان در خیابان ها در پیش گرفته است تا نام بردن از کاندیدای محبوب آن ها یعنی سعید جلیلی در گفت و گو با فرید زکریا. 
نکته قابل توجه دیگر در این تجمع اما حضور ایده پرداز کلینیک ترک بی حجابی بود.

بر اساس گزارشی که روزنامه هم میهن منتشر کرده است متن بیانیه این تجمع نیز به دست مهری طالبی دارستانی نوشته است. بیانیه ای که در آن تاکید شده است که ««این حرکت مطالبه‌گرانه، بر مبنای اظهارنظر صریح ریاست محترم مجلس مبنی بر غیرقانونی بودن انتصاب جناب آقای ظریف در سمت رییس شورای راهبری دولت چهاردهم و همچنین ادعاهای بحق آقای پزشکیان مبنی بر قانونمداری شکل گرفته است. از آنجایی که آقای ظریف مغایر با نص قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس منصوب شده‌اند؛ لذا ضمن تشکر از مواضع دشمن‌شکنانه جناب آقای پزشکیان، توقع می‌رود که مطابق ادعای بحق خودشان در خصوص قانونمداری در اسرع وقت این فرد را از دولت اخراج کرده و ضمنا بر ریاست محترم مجلس تکلیف است که بدون کوچک‌ترین اتلاف وقتی طبق روال قانونی در این خصوص اقدام کنند.»

محور هر دو  تجمع البته مطالبه گری در خصوص اجرای قانون حجاب و درخواست برای برکناری محمدجواد ظریف است. پلاکاردهای این تجمع نیز حاوی همین مطالب است. موضوعاتی با لحن و ادبیات تند خطاب به دولت برای برکناری ظریف و مواردی در ارتباط با لزوم پیگیری قانون حجاب. در این تجمع البته شعاری نیز بر روی یکی از این پلاکاردها خطاب به رییس مجلس نوشته شده بود:«آقای قالیباف ! قانون حجاب را ابلاغ کن».

آب پاکی قالیباف روی دست انجمن اسلامی با یک «بله» محکم
ساعتی بعد از این تجمع بود که محمدباقر قالیباف درباره موضوع قانون حجاب در دانشگاه مورد پرسش قرار گرفت. او در پاسخ به پرسشی از سوی نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی در این مورد تاکید کرد که «شورای عالی امنیت ملی مصوبه دارد که اگر موضوعاتی سبب چالش و تنش شود دبیرخانه می‌تواند آن را متوقف کند.» و افزود: «یعنی دبیرخانه به خودی خود این اختیار را دارد، با این وجود این موضوع در صحن شورا آمده است و همه به اتفاق رای دادند.»محمدباقر قالیباف در پاسخ به پرسش اعتراض‌آمیز نماینده انجمن اسلامی مبنی بر اینکه آیا مصوبه مربوط به توقف اجرای قانون عفاف و حجاب به تائید رهبری رسیده است نیز گفت: «بله».

این نخستن بار نبود که این جریان سیاسی در شمایل مختلف از نمایندگان مجلس تا اعضا انجمن اسلامی در مقابل قالیباف درباره موضوع اجرای قانون حجاب و عفاف قد علم کردند. قالیباف البته در ابتدای این مسیر و پیش از مصوبه شورای عالی امنیت ملی خود بر اجرای این قانون تصریح و تاکید کرد و زمان ۲۳ آذر را نیز زمان ابلاغ آن معرفی کرد.

بعد از آن اما با گذشت ۲۳ آذر و اتمام مهلت قانونی دولت برای ابلاغ قانون حجاب و عفاف فشارها بر روی قالیباف افزایش پیدا کرد که او باید به عنوان رییس مجلس قانون حجاب و عفاف را که رییس دولت حاضر به ابلاغ نشده بود، ابلاغ کند . مصوبه شورای عالی امنیت ملی البته برای قالیباف گشایشی ایجاد کرد و او را از تنگنای این ماجرا نجات داد.

کما این که در دو ماه گذشته نیز هربار از قالیباف درباره علت عدم ابلاغ این قانون سوال می شود او همین مصوبه را مورد تاکید قرار می دهد. چه زمانی که حمید رساییی در نیمه دوم دی ماه سال جاری در جلسه علنی از او در اینباره در جلسه علنی سوال کرد و چه در جمع دانشجویان و همزمان با برگزاری تجمع پیگیری ابلاغ قانون حجاب و عفاف.

یکی از موارد مطرح شده در اینباره انتقادی بود که حمید رسایی نماینده تهران در مجلس دوازدهم و البته از نیروهای جدا شده از جبهه پایداری درباره عدم ابلاغ قانون حجاب در جلسه علنی داشت. انتقادی که با پاسخ سربسته محمدباقر قالیباف نیز همراه شد. وقتی رسایی به قالیباف یادآوری کرد که او وعده ابلاغ قانون در ۲۳ آذرماه را داده بود، قالیباف به او گفت که «همان مرجعی که تاریخ ابلاغ قانونی را ۲۳ آذر اعلام کرده بود حالا نیز از عدم ابلاغ آن ذیل تصمیم شورای عالی امنیت ملی» خبر داده است.

روز بعد سید محمود نبویان نیز به دفاع از قالیباف پرداخت و  در شبکه اجتماعی «ایکس» با کنایه به حمید رسایی نوشت: «تا آنجایی که مطلع هستم، دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی، ابلاغ و اجرای قانون مربوط به عفاف و حجاب را به تعویق انداخته و حتی اگر رئیس مجلس بخواهد هم نمی‌تواند مانع اجرای قانون مصوب مجلس که به تأیید شورای نگهبان رسیده، شود».

رویکرد جبهه پایداری و چهره های نزدیک به سعید جلیلی در قبال محمدباقر قالیباف و مسعود پزشکیان به عنوان روسای دو قوه البته از پیش نیز روشن بود و ماجرای ابلاغ قانون حجاب تنها یکی از نت های ارکستر مخالفت خوانی این جریان با این دو رییس قوه است. نکته عجیب و قابل توجه در اینباره اما  تک ضرب هایی است که اینباره در ماجرای قانون حجاب و البته اظهارات ظریف در داووس در ارتباط با قاضی القضات نواخته شد.

وقتی در تجمع اخیر مقابل پاستور تجمع کنندگان پا را فراتر از همیشه گذاشته و در شعارهای خود سه رییس قوه را تهدید و با اتهاماتی عجیب آن ها را مخاطب قرار دادند؛ «اگر آقای ظریف دروغ گفته است سران قوا باید وی را تحت تعقیب قضایی قرار بدهند و بازداشت کنند... سران قوا را زیر پاهای خود به عنوان عناصر کودتاچی له خواهیم کرد.»

سونامی تجمع درباره حجاب در سال ۱۴۰۳
این نخستین تجمعات مربوط به موضوع حجاب در سال جاری نیست. در اردیبهشت سال جاری وقتی بحث طرح نور داغ بود، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در مطلبی که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، به نقل از رهبری نوشته بود: «کشف حجاب، هم حرام شرعی است هم حرام سیاسی است…منتها…دشمن با نقشه و برنامه وارد این کار شده، ما هم باید با برنامه و نقشه وارد شویم. کارهای بی‌قاعده و بدون برنامه نباید انجام بگیرد.» در این متن تاکید شده بود که «به تازگی برخی مسوولان به‌دلیل کارهای بی‌قاعده در حوزه حجاب تذکر دریافت کرده‌اند.»

لشکر سایبری ایتایی ها بعد از این اظهارات به اندازه ای علیه فضائلی شورید که حتی صدای روزنامه اصولگرای فرهیختگان را نیز در آورد و این روزنامه در مطلبی سوالاتی درباره مدیریت کانال ایتا مطرح کرد. چند روز بعد در ایتا فراخوانی از جانب ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای برگزاری یک تجمع منتشر شد.

تجمعات اخیر با اسم رمز پیگیری ابلاغ قانون حجاب در امتداد همان تجمعات است. شاهد این مساله ردپای ستاد امر به معروف و نهی از منکر در برگزاری این تجمعات است. ستادی که نام برخی از اعضایش با مساله قانون حجاب گره خورده است.

تجمعاتی با چند هدف؛ از قانون حجاب تا برکناری ظریف 
برای درک بهتر ارتباط بین برگزاری کنندگان این تجمعات اخیر و ماجراهای حجاب و عفاف و رویکردها در قبال موضوعات سیاسی باید به تیرماه سال قبل برگردیم. وقتی یدیویی کوتاه در فضای مجازی از روح‌الله مومن‌نسب منتشر شد که او در تجمع مقابله با بی‌حجابی سخنرانی می‌کرد و می‌گفت: «از اول که اینها -تحصن‌کنندگان - آمدند، آقایان گرفتند و بردند، خب اگر اینقدر زور دارید، بروید زورتان را به طرف مقابل هم نشان بدهید.

این بی‌حجابی‌ها بیداد می‌کند، زورتان نرسید حسن روحانی را محاکمه کنید، زورتان نرسید آذری‌جهرمی را محاکمه کنید، زورتان نرسید این بی‌حجابی‌ها را جمع کنید، زورتان نمی‌رسد فضای مجازی را جمع کنید؟ زورتان به چهار تا نیروی انقلابی می‌رسد که شما روی صندلی‌ای نشسته‌اید که اینها و فرزندان‌شان جان دادند و اگر اینها نبودند صندلی‌ای نبود که شما روی آن بنشینید.» او در این ویدیو خطاب به تحصن‌کنندگان می‌گوید: «من آمدم در جمع شما، از طرف دبیر ستاد، دبیر کشوری و مجموعه تهران خدمت‌تان عرض کنیم که حتما این مساله را پیگیری می‌کنیم و کوتاه هم نمی‌آییم. درباره این کار - بازداشت تحصن‌کنندگان - نمی‌دانم لفظ احمقانه به کار ببرم یا نه؛ اما کار عاقلانه‌ای نبود.»

بیش از یک سال بعد در تجمع اخیر در پیگیری قانون حجاب در مقابل پاستور پسرجوان کف پوش از واژه کودتا استفاده می کند؛ واژه ای که روز قبل آن مومن نسب در توئیت خود درباره درخواستی که برای بازداشت ظریف داشته به کار برده است. مومن نسب همان عضو ستاد جلیلی است که روز بعد از اعلام نتایج انتخابات نوشت: ما انتخابات را به فیلترشکن ها باختیم.

مومن نسب اما تنها چهره گرداننده این تجمعات نیست. مهری طالبی دارستانی و مریم اشرفی گودرزی نیز چهره های دیگری هستند که هم در حلقه نزدیکان جلیلی فعالیت می کنند و هم در این تجمعات حضور دارند.در روزهای تبلیغات انتخاباتی اشرفی‌گودرزی به عنوان نماینده ستاد سعید جلیلی در مناظره‌ای با میترا جلودار به عنوان نماینده ستاد مسعود پزشکیان گفته بود: «دختر نازنینم اگر به خودت حق می‌دهی که بدون حجاب وارد اجتماع شوی با آن پسری که دارای غریزه است و خدا این غریزه را در او قرار داده و اگر این غریزه نبود ازدواج و زوجیت شکل نمی‌گرفت، اگر تحریک شد و سمت تو آمد و به تو تعرض کرد انتظار نداشته باش کسی مانع او شود، تو خواستی آزاد باشی و او هم می‌تواند آزاد باشد.»

بر اساس مطالب منتشر شده در حساب کاربری توییتر طالبی دارستانی، در تجمعی که در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ در مقابل ساختمان قوه قضاییه برگزار شده او از چهره‌های اصلی آن بوده است. طالبی دارستانی در آن زمان با انتشار تصاویری از این تجمع نوشته بود: «دست به دامن تنها مرجع رسیدگی به تخلفات که با رسیدگی به مفاسد اقتصادی دل‌مان را گرم کرد و چشم امیدمان را اشکبار. سردار امشب شکایت می‌برم به حضرت حیدر از انحرافات فرهنگی مسوول ساخته از فضای مجازی افسار گسیخته، از محیط‌های مثلا فرهنگی مثل تئاتر و سینما، از نشر و پخش کتب مستهجن، از صدا و سیمایی که الگو ساخته از مظاهر فساد، از مدارس و مهدهایی که... از وقاحت دنباله‌دار مسوولان.»
 در کنار این چهره ها حضور مرتضی آقاتهرانی و کامران غضنفری- هر دو عضو جبهه پایداری- نیز آناتومی سیاسی بخشی دیگر از این تجمعات را نشان می دهد؛ ائتلاف جبهه پایداری و حلقه سعید جلیلی برای فشار بر دولت و مجلس و البته روسای آن، با نقاب پیگیری ابلاغ قانون حجاب و البته اگر ظریف را هم برکنار کنند که چه بهتر!
** ارسال نظر برای اين مطلب در تاريخ ۱۴۰۳-۱۱-۲۳ ۰۸:۱۲ بسته می شود. **
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها