به روز شده در ۱۴۰۳/۱۱/۱۶ - ۱۹:۱۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۱۶ ساعت ۱۷:۱۷
کد مطلب : ۵۱۳۸۵۸
باید بپذیریم حکمرانی ما اشتباه بوده است

همتی: بخشی از مردم از ما دلخور هستند

همتی: بخشی از مردم از ما دلخور هستند
گروه اقتصادی: وزیر اقتصاد با بیان اینکه ما باید به مسئله قدرت خرید مردم توجه کنیم دولت هم برای ترمیم قدرت خرید مردم برنامه دارد، گفت: ما باید بپذیریم حکمرانی که در صحنه اقتصادی و دیگر صحنه‌ها تاکنون داشته‌ایم اشتباه بوده است، اگر این را بپذیریم که اکنون الحمدالله همه آن را بیان می‌کنند باید این حکمرانی اشتباه را اصلاح کنیم. با اصلاح آن تحول اساسی صورت می‌گیرد و انقلابی در اقتصاد و حضور و مشارکت سیاسی و اقتصادی مردم ایجاد می‌شود.

به گزارش جماران، ناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی که در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام در حرم سخن می‌گفت، ضمن تبریک به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب و گرامی داشته نام و یاد امام خمینی و بزرگان انقلاب با بیان اینکه وزارت اقتصاد و دارایی یک ابر وزارتخانه است و هر کدام از سازمان‌هایش به اندازه یک وزارتخانه مسئولیت قدرت و نیروی انسانی دارد و برای فعالیت در خدمت نظام قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: آنچه که حضرت امام (ره) برای مردم ایران هدیه آوردند، تلاش برای استقلال و حضور مردم در تعیین سرنوشتشان بود و این حضور مردم در تعیین سرنوشت بسیار مهم است. این مسئله‌ای حساس و سرنوشت ساز است و هنوز هم درباره چگونگی تحقق این حضور میان مردم و مسئولان در عالی‌ترین سطوح بحث می‌شود و معتقدم رمز پیروزی و پیشرفت جمهوری اسلامی در همین نکته است.
 
وی با بیان اینکه سال ۵۲ مسئول بخش خبر در صدا و سیما بودم در آن مقطع فشار زیاد بود و حتی می‌گفتند انقلاب دو سال بیشتر دوام نمی‌آورد، افزود: به خاطر دارم در سالگرد پیروزی انقلاب برای شکستن آن جو روانی به مجریان خبر می‌گفتم به جای اینکه بگویند سالگرد پیروزی انقلاب است بگویند سومین سال انقلاب است، چون می‌خواستیم آن جو روانی را بشکنیم.
 
باید بتوانیم مردم را در صحنه نگه داریم
همتی یادآور شد: در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ، پمپئو می‌گفت انقلاب بعد از ۴۰ سال دیگر تمام می‌شود و اکنون ۶ سال از آن زمان گذشته است این نشان می‌دهد تا زمانی که مردم در صحنه هستند نظام برقرار است و انشاالله برقرار هم خواهد بود. واقعیت این است که ما باید بتوانیم مردم را در صحنه نگه داریم که بخشی از آن به وزارت اقتصاد و مسئولین اقتصادی برمی‌گردد به بخش‌های دیگر که متعدد و متنوع هستند اشاره‌ای نمی‌کنم، اما می‌بینم خوشبختانه مقامات عالی رتبه کشور در جهت اینکه به مردم توجه بیشتری شود و گشایش‌هایی در این زمینه صورت گیرد صحبت می‌کنند تا حضور مردم در صحنه بیشتر شود.

بعضی اقدامات باعث شد مردم به تدریج مقداری از صحنه خارج شوند
وزیر اقتصاد و دارایی افزود: متاسفانه بعضی اقدامات ما در سال‌های گذشته باعث شد مردم به تدریج مقداری از صحنه خارج شوند این مسئله‌ای نیست که امام می‌خواست. امام می‌خواست مردم در صحنه باشند، تصمیم گیری کنند، حضور داشته و فعال باشند.

تلاش دولت اصلاح و ترمیم رابطه با مردم است
وزیر اقتصاد تصریح کرد: وقتی مشارکت مردم در انتخابات به ۵۰ درصد می‌رسد نشان می‌دهد بخشی از مردم دلخورند. اینکه می‌گوییم دلخور هستند به معنای این نیست که مخالف نظام هستند بلکه منظور این است که از حکمرانی ما ایراد می‌گیرند و انتقاد دارند. این شرایط باید اصلاح شود. تمام تلاش دولت چهاردهم به عنوان دولت وفاق این است که این اصلاح و ترمیم رابطه با مردم را انجام دهد و مردم را در تصمیم گیری خود سهیم کند و به صحنه بیاورد.

اقتصاد بدون بخش خصوصی سرمایه‌گذاری و بهره‌وری موفق نیست
همتی با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت برداشتن موانع برای فعالیت بخش خصوصی گفت: اقتصاد بدون بخش خصوصی سرمایه‌گذاری و بهره‌وری موفق نیست و تجربه ۴۶ سال گذشته ما این است که دولتی کردن قیمت گذاری دستوری و دخالت در همه امور اقتصادی و در نظر گرفتن محدودیت‌های زیاد مشکلات ایجاد می‌کند ما نیاز نداریم اینقدر فشار وارد کنیم که بخش خصوصی از صحنه خارج شود.

وی با بیان اینکه هر زمان می‌خواهیم برای خصوصی کردن اقدام کنیم با کمپین‌ها و مقاومت‌هایی مواجه می‌شویم، اظهار داشت: معلوم نیست که چرا ما باید بر اساس این فشار‌های اجتماعی تصمیم بگیریم، دولت باید بر اساس کار کارشناسی و معقولانه تصمیم بگیرد. برای نمونه سهام عدالت را میان مردم توزیع کردیم اکنون چندین سال است که ما سهام عدالت را به مردم می‌دهیم تا زندگیشان شیرین شود، اما این سهام را فریز کردیم.

سالانه سودی به آنها می‌دهیم که در این شرایط اقتصادی به اندازه یک کیلو گوشت هم نمی‌شود. سهامشان را نگه داشتیم، می‌توانستند با آن زندگی کنند، بفروشند، بخرند و سرمایه‌گذاری کنند؛ اما آن را بلاتکلیف نگه داشته‌ایم؛ بنابراین دولت بر شرکت‌هایی که در این سهام هستند خودش مدیر منصوب می‌کند و عملاً دوباره دولت دارد آنها را اداره می‌کند. معلوم است که این کارایی ندارد. بعضی‌ها می‌گویند از وقتی این سهام را به مردم دادیم سودش بالا رفته، بله، در شرایط تورمی طبیعی است که رقم آن افزایش می‌یابد.همتی ادامه داد: در سیستم بانکداری هم این کار را کردیم و وضعیت را نصف و نیمه نگه داشتیم، البته باید در کنار این خصوصی‌سازی‌ها نظارت‌ها هم قوی باشد، اما متاسفانه در این بخش هم ما کار اساسی نکردیم.

ما را نسبت به خصوصی کردن خودروسازی‌ها می‌ترسانند
به گفته وزیر اقتصاد؛ در خودروسازی هم با این شرایط مواجه هستیم، تا یک اصلاحی در خودروسازی شروع می‌کنیم کمپین‌هایی شروع می‌کنند و فشار می‌آورند که این کار را نکنید و این کار خطرناک است، مگر دیگر خودروسازی چقدر باید وضعیتش بد شود؟! این همه زیان انباشته و بدهی‌های انباشته وحشتناک و کیفیت پایین خودروسازی داریم باز ما را می‌ترسانند که آن را به بخش خصوصی بدهید ممکن است فلان و بهمان شود! خب بشود! دیگر بدتر از این نمی‌شود در بخش‌های دیگر هم همین مشکل را داریم.

 بهره‌وری ما نزدیک به صفر است
همتی ادامه داد: معتقدم برداشتن موانع فعالیت بخش خصوصی و اجرای فرمایش اخیر مقام معظم رهبری مهم‌ترین رسالت وزارت اقتصاد است و محیط اقتصاد را برای پیشرفت اقتصادی آماده کند. برنامه هفتم رشد اقتصادی را ۸ درصد الزام کرده است. نیاز به بهبود بهره‌وری داریم، اما اکنون بهره‌وری ما نزدیک به صفر است. به این دلیل که بخش خصوصی نیست و ما نتوانستیم شهروندان را توانمند کنیم تا بتوانند بهره‌وری پایدار برای کشور ایجاد کنند. ما نتوانستیم به بخش خصوصی اعتماد کنیم و نظارت جدی و قوی داشته باشیم. اکنون در دنیا رشد طولانی مدت فقط بر اساس بهره‌وری است سرمایه‌گذاری تنها در کوتاه مدت می‌تواند رشد را بالا ببرد، اما در رشد پایدار بهره‌وری تعیین کننده است.

مصمم هستیم موانع کسب و کار و سرمایه‌گذاری را کاهش دهیم
وزیر اقتصاد تاکید کرد: ما می‌توانیم با برداشتن موانع کسب و کار و مقررات زدایی جدی و ورود به زیرساخت به جای دخالت در خودروسازی و بانکداری، فولاد، هواپیمایی و فعالیت‌هایی که به آن ربط ندارد وضعیت را بهبود ببخشیم. همانطور که شرکت‌هایی که خصوصی‌سازی واقعی شده‌اند همه وضعیت خوبی دارند. مهمترین وظیفه وزارت اقتصاد آماده کردن شرایط محیط کسب و کار است، به طور جدی مصمم هستیم موانع کسب و کار موانع سرمایه‌گذاری و جلب سرمایه خارجی موانعی که نمی‌گذارد تولید ما افزایش پیدا کند را کاهش دهیم، ما در بهره‌وری وحشتناک هستیم.

دولت هم برای ترمیم قدرت خرید مردم برنامه دارد
همتی، مسئله پایین بودن قدرت خرید مردم را یکی از علل کاهش بهره‌وری عنوان کرد و گفت: ما باید به مسئله قدرت خرید مردم توجه کنیم. دولت هم برای ترمیم قدرت خرید مردم برنامه دارد. وقتی قدرت خرید مردم کاهش پیدا می‌کند در واقع تقاضای موثر کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه سرمایه‌گذاری محدود و رشد محدود می‌شود. امیدواریم در دولت چهاردهم و در آستانه ۴۷ سال استقرار جمهوری اسلامی بتوانیم کار‌هایی را برای بالا بردن حضور بیشتر بخش خصوصی در اقتصاد قدرت خرید مردم سرمایه‌گذاری بیشتر برای تولید بیشتر و ایجاد رشد ۸ درصدی که در برنامه هفتم در نظر گرفته شده انجام دهیم.

باید بپذیریم حکمرانی ما اشتباه بوده است
وی گفت: رسیدن به این سمت کار سختی نیست نیاز به همت دارد. ما باید بپذیریم حکمرانی که در صحنه اقتصادی و دیگر صحنه‌ها تاکنون داشته‌ایم اشتباه بوده است، اگر این را بپذیریم که اکنون الحمدالله همه آن را بیان می‌کنند باید این حکمرانی اشتباه را اصلاح کنیم. با اصلاح آن تحول اساسی صورت می‌گیرد و انقلابی در اقتصاد و حضور و مشارکت سیاسی و اقتصادی مردم ایجاد می‌شود. مطمئناً در آن شرایط تمام این ورق‌ها برمی‌گردد. دولت آقای پزشکیان موقعیت خوبی است. ایشان صادقانه دنبال حل مشکلات و رفع موانع هستند. امیدوارم بتوانیم با استفاده از نظرات ارزشمند علما و آنها که در انقلاب نقش و سهم دارند این بار بزرگ را پیش ببریم جمهوری اسلامی را وارد صفحه جدیدی از فعالیت خود و توسعه‌اش کنیم.
 
برچسب ها: عبدالناصر همتی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها