به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۸:۴۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۲/۰۲ ساعت ۱۰:۱۰
کد مطلب : ۷۰۲۸۱
۲ اسفند:

سالگرد مرگ بنتینگ دانشمند کانادایی

گروه علمی: ۲۱ فوریه سال ۱۹۴۱، درست ۷۴ سال پیش در چنین روزی سر فردریک بنتینگ پزشک و دانشمند سرشناس کانادایی دیده از جهان فروبست. از وی به عنوان یکی از کاشفان انسولین یاد می‌شود. بنتینگ اولین کسی است که انسولین را روی انسان با موفقیت آزمایش کرد.
سالگرد مرگ بنتینگ دانشمند کانادایی
فردریک بنتینگ در تاریخ ۱۴ نووامبر سال ۱۸۹۱ در الیستون، اونتاریو کانادا متولد شد. بعد از پایان دوره تحصیل مقدماتی در سال ۱۹۱۰ وارد کالج ویکتوریا شد که زیر نظر دانشگاه تورنتو قرار داشت. وی در این کالج به تحصیل هنر پرداخت.
اما سال اول تحصیل نتوانست نمرات قابل قبولی را کسب کند و به همین خاطر نیز سال بعد در امتحان ورودی رشته پزشکی شرکت کرد و سال ۱۹۱۲ در رشته پزشکی پذیرفته شد. سال ۱۹۱۴ و در خلال جنگ جهانی اول بصورت داوطلب درخواست ورود به ارتش را ارائه کرد اما در آغاز بخاطر ضعف بینایی درخواست وی رد شد ولی با پیگیری فراوان توانست سرانجام وارد ارتش شود و سال ۱۹۱۶ به عنوان پزشک در ارتش خدمت کرد و در نبرد کامبرای ۱۹۱۸ مجروح شد و با وجود جراحت شدید تا ۱۶ ساعت بعد از صدمه دیدن نیز به کمک سایر مجروحان به عنوان پزشک ادامه داد تا اینکه سایر پزشکان وی را مجبور به توقف کار و استراحت کردند، بنتینگ سال ۱۹۱۹ مدال شجاعت و افتخار قهرمان جنگ را دریافت کرد، بعد از پایان جنگ جهانی دوم به کانادا بازگشت تا تحصیلات پزشکی خود را تکمیل کند.

در خلال سال‌های ۱۹۱۹ تا ۱۹۲۲ به تحصیل در رشته‌ی جراحی استخوان پرداخت و دکترای خود را سال ۱۹۲۲ کسب کرد. مهمترین دستاورد دکتر بنتینگ به کشف داروی انسولین و نخستین آزمایش این دارو بر روی انسان باز می‌گردد. اَنسولین یکی از هورمون‌هایی است که تاثیرات مختلفی در متابولیسم و دیگر اعمال بدن می‌گذارد. این ماده با اثر به سلول‌های کبد باعث می‌شود این سلول‌ها گرفتن قند از خون و ذخیرهٔ آن به صورت گلیکوژن را کاهش دهند. در صورت نبود یا کمبود انسولین در خون، بدن از چربی به عنوان منبع سوخت استفاده می‌کند. انسولین به عنوان مرکز کنترل متابولیسم بدن عمل می‌کند.

داروی انسولین یکی از حیاتی‌ترین داروهای مورد نیاز بیماران دیابتی نوع اول و دوم است و زندگی این افراد به این دارو وابسته است. دکتر فردریک بنتینگ در سال ۱۹۲۲ توانست به همراه دستیارش، دکتر بست داروی انسولین را کشف کند و اولین آزمایش موفق این دارو را روی انسان انجام دهد. 

بنیاد نوبل سال ۱۹۲۳ جایزه نوبل پزشکی را به ایشان اهدا کرد تا دکتر بنتینگ تبدیل به جوان‌ترین برنده جایزه نوبل پزشکی شود. داروی انسولین توانسته است جان بسیاری از انسان‌ها را نجات دهد و امید را به بیماران قندی بازگرداند. دکتر فردریک بنتینگ در تاریخ ۲۱ فوریه سال ۱۹۴۱ در سن ۴۹ سالگی بخاطر جراحات وارده در یک سانحه هوایی جان خود را از دست داد.
مرجع : زومیت