گروه بينالملل: وزیر دفاع اسرائیل، ادعا کرد که اگر تفاهم اخیر سوئیس مبنای توافق نهایی اتمی میان ایران و قدرتهای جهانی قرار گیرد، احتمال جنگ تقویت خواهد شد.
موشه یعلون، در این مقاله که روز چهارشنبه، در روزنامه آمریکایی واشینگتن پست انتشار یافت مدعی شده است که تفاهم لوزان در سوئیس در صورت مبدل شدن به اساس توافق نهایی هستهای، زیرساختهای اتمی ایران را حفظ خواهد کرد و «زمان گریز» ایران برای ساخت بمب اتم کوتاهتر میشود. «زمان گریز» به بازه زمانی برای ذخیره کردن مواد هسته ای مورد نیاز جهت ساخت یک بمب اتمی اطلاق میشود.
یعلون در این مقاله نوشته است که اسرائیل با راه حل دیپلماتیک معضل هسته ای ایران مخالف نیست، بلکه اساس مخالفت اسرائیل توافقی بد است که بر مبنای تفاهم اخیر سوئیس به دست آید. به نوشته یعلون، کشورش «جنگ را نمی خواهد»، اما می خواهد برای جهانیان روشن کند که مفاد چارچوب به دست آمده در لوزان سوئیس اگر در توافق نهایی اصلاح نشود، ایران را قویتر و پولدارتر خواهد کرد و در آن صورت، «ایران به سوی بمب اتمی خواهد رفت» و در چنان شرایطی است که گزینه جنگ قویتر میشود.
وی از احتمال رفع یا کاهش تحریم ها علیه ایران ابراز نگرانی جدی کرده و نوشته است که برای برقراری تحریم ها و صبر کردن تا کارساز بودن آنها مدت زمان زیادی طول کشید و این فرصت نباید به آسانی از بین برود. یعلون در این مقاله افزون بر برنامه اتمی ایران، برنامه موشک های دورپرواز ایران را نیز تهدیدی برای اسرائیل دانسته و از اینکه قدرت های جهانی نتوانسته اند این موضوع را به بخشی از دستور کار مذاکرات اتمی مبدل کنند، ابراز ناخشنودی کرده است.
همزمان، ايهود باراک، وزیر دفاع اسبق اسرائیل، در مصاحبه با شبکه آمریکایی «سیانبیسی» در روز چهارشنبه، ۱۹ فروردین، گفت آمریکا باید بی پرده و قاطع به رهبران ایران بگوید که «یا جاه طلبی هسته ای خود را رها کنند یا آن که...». (عبارتی که باراک آن را تمام نکرده است) به گفته باراک، آمریکا از قدرت نظامی و گزینه های قوی در برابر ایران برخوردار است و می تواند حتی «یک شبه» امکانات لازم را برای نابود کردن «طرح های نظامی هسته ای ایران» فراهم کند!
ايهود باراک در همین حال افزود: اساساً هنوز توافقی میان ایران و قدرت ها در مورد برنامه اتمی ایران به دست نیامده و آمریکا بیهوده خود را به دردسر توضیح دادن در مورد تفاهم اخیر سوئیس انداخته و مشغول امری موهوم شده که هنوز وجود ندارد. در همین حال، باراک با انتقاد از اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر کشورش، با باراک اوباما، سر و شاخ شده است، گفت: حمایت های آمریکا از اسرائیل در زمان ریاست جمهوری اوباما «بی سابقه» بوده و خود او «به تعهد قاطع رئیس جمهوری اوباما در مورد امنیت اسرائیل اطمینان کامل دارد».
اسرائیل گفته است که بیشترین تلاش را در ماههای آینده به کار خواهد برد تا بهویژه از طریق کنگره آمریکا، مانع از آن شود که تفاهم اخیر سوئیس به ملاک و مبنای توافق نهایی میان ایران و کشورهای گروه ۵+۱ مبدل شود. باراک اوباما و بلندپایگان دولت آمریکا از تفاهم سوییس حمایت کرده و گفته اند که اسرائیل امتیازات مهمی را که ایران داده است، نادیده می گیرد. جان برنان، رئیس سیآیای، روز سهشنبه، در اشاره ای تلویحی به سرسختی های دولت اسرائیل علیه تفاهم سوئیس، گفت، منتقدان «متظاهرینی» هستند که «واقعیات را نمی دانند».